(044) 394 90 01 (050) 394 90 01
voltar telegram account380500114653 voltar viber account380986700002

Як правильно підібрати кульовий кран

вибір кульового крана

Водопостачання в квартирі або будинку, є однією з найважливіших комунікаційних систем. Від якості матеріалів (використовуваних) в системі водопроводу залежить не тільки термін служби самих матеріалів, але і здоров'я людей користуються цією водою. Не останнє місце в цій системі несе кульової кран , який служить не тільки запірною арматурою, а й несе в собі елемент декору кухні та ванної кімнати. Існує велика кількість матеріалів для виробництва кранів і змішувачів. Найбільш поширеними з них вважаються ці марки стали, як нержавіюча і вуглецева сталь і, звичайно, латунь.

Існують на ринку також крани з поліпропілену, але термін їх експлуатації менше, ніж металевих і в плані герметичності стоять набагато нижче виробів з металу. Крани зі сталі в основному застосовують на трубопровідних магістралях, де їх використовують в роботі з великим тиском і високою температурою. Їх можна використовувати і в побуті, але це марна трата грошей. Найбільш затребувані, для побутових цілей, кульові крани виготовляються з латуні. Тепер спробуємо розібратися, як його правильно вибрати.

кульовий ППР кран Перед покупкою крана, для початку, треба звернути увагу на його вагу. Вироби з силуміну набагато легше аналогів з латуні. Силумін - це сплав кремнію, з алюмінієм має невелику вагу. Головний недолік - це його крихкість. Собівартість силуміну набагато менше латуні, відповідно за вартістю змішувача можна побічно судити про матеріал, з якого він виготовлений. Купуючи кульової кран особливу увагу треба звернути на замикаючий елемент.

Замикаючий елемент має форму кулі, в якому є наскрізний отвір, повертаючи цей механізм ручкою крана, регулюється кількість подачі води. Цей кулька повинен бути абсолютно гладким і блищати, підроблений, як правило, мутний і шорсткий на вигляд. Незайвим буде здійснюватися перевірка його магнітом, так як нерідко нечисті на руку виробники використовують для виготовлення кулі електротехнічну сталь, яка потрапивши у водне середовище, швидко іржавіє.

Потрібно визнати, що деякі виробники офіційно використовують цей матеріал і про це можна дізнатися з паспорта на виріб. Однак зважаючи на крихкість силуміну монтаж таких кранів необхідно проводити дуже акуратно. Будь-яке зайве зусилля при установці, може привести до утворення тріщини, а ремонт в домашніх умовах фактично нездійсненний. Виходячи з вищесказаного, можна зробити висновок, що найкращим вибором для побутових потреб, є придбання кульового крана з латуні.

механізм кульового крана Латунь не схильна до корозії, витримує досить великий тиск. До 100 градусів за Цельсієм, структура латуні не змінюється, а в побутових системах водопостачання максимальна температура гарячої води не більше 65 градусів. Відмінність кульових кранів від муфтових вентилів, полягає в моментальному припинення подачі води, нітрохи не опираючись потоку. При цьому будь-які відкладення або механічні домішки не заважають їх закриття. Розглянувши маркування на крані можна отримати інформацію про те, на який тиск розрахований саме цей кран.

Цифри кг / см 2 означають, що цей кран призначений для холодної води, для гарячої будуть відповідати цифри 20 кг / см 2. Щоб уникнути в майбутньому можливості гідроударів доцільно купувати крани (розраховані) витримати більш високий тиск. Для запобігання передчасного зносу замикаючої системи, перед кульовим краном у напрямку води необхідно поставити фільтр для грубої очистки. Це дозволить не допустити потрапляння усілякого сміття в систему замикання кульового крана.

Новини, статті та огляди Всі новини
  • Частотне регулювання в деталях
    Частотне регулювання в деталях

    У цьому огляді піде мова про частотне регулювання, походження цього явища і його призначення.

    22.04.24
  • Гідроакумулятор: функції та використання
    Гідроакумулятор: функції та використання

    Гідроакумулятор відіграє важливу роль у системах, що забезпечують постачання та регулювання тиску води, забезпечуючи їхню стійкість і оптимальну продуктивність. Цей пристрій має важливе значення в забезпеченні стійкого водопостачання для різних будівель і об'єктів, забезпечуючи комфорт і зручність для користувачів. Давайте розглянемо, що саме являє собою гідроакумулятор, як він функціонує і чому його важливість неможливо недооцінити.

    19.04.24
  • Електроніка Engo Controls
    Електроніка Engo Controls

    Електроніка Engo Controls

    16.04.24
  • Безкоштовна доставка радіаторів Purmo
    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    01.02.24
  • Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR
    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    30.12.23
  • Надсилання в кредит від Нової Пошти
    Надсилання в кредит від Нової Пошти

    Забирай свою посилку вже сьогодні, а плати пізніше завдяки новій послузі від «Нової Пошти» - «Посилка в кредит» Вибирай будь-який товар на суму від 1000 до 50000 грн. Дізнайся доступний персональний ліміт у своєму додатку «Нова Пошта»

    04.05.23
  • Відвідини заводу Pedrollo
    Відвідини заводу Pedrollo

    20 березня 2023 року наші співробітники відвідали завод Pedrollo в містечку San Bonifacio в Італії.

    22.03.23
  • Оплата частинами від Monobank
    Оплата частинами від Monobank

    Як це працює? 1.Виберіть товар у магазині-партнері 2. Виберіть спосіб оплати «Покупка частинами від monobank» 3. Підтвердіть покупку в додатку 4. Збільшуйте строк покупки частинами до 24 місяців

    29.08.22