(044) 394 90 01 (050) 394 90 01
voltar telegram account380500114653 voltar viber account380986700002

Чистка електроводонагрівачі

Електроводонагрівачі або бойлери незамінні там, де відсутнє центральне гаряче водопостачання. вони зручні в застосуванні і, мабуть, єдиним їх недоліком є необхідність періодичної профілактики. Профілактика полягає у звільненні від накипу, що утворюється на поверхні ТЕНів, і накопичується в нижній частині бака. У районах з жорсткою водою кількість накипу велике.

Як почистити бойлер

Профілактичні роботи починають з відключення бойлера від електрики і води. Переконавшись за допомогою індикаторної викрутки у відсутності напруги, можна приступати до демонтажу нижньої кришки.

Коли кришка буде знята, слід від'єднати дроти і рухом вниз демонтувати реле температури. від того, при якій максимальній температурі води реле відключає струм, залежить кількість накипу. Зрозуміло, що його спрацьовування при 45ºС дозволить виробляти чистку набагато рідше, ніж при наближенні до температури кипіння.

Необхідно злити воду, для чого з патрубка подачі води демонтують зворотний клапан. У багатьох моделях водонагрівачів використані овально-воронкоподібні фланці. Фланці фіксуються до баків планками на гайках, які слід відкрутити і несильними поштовхами вгору фланці зняти. Попередньо під бойлер ставлять ємність, куди будуть стікати залишки води і зсипатиметься «камінці» накипу.

Власникам електробойлерів доведеться потрудитися, щоб фланці вийняти. Для цього в бак потрібно просунути руку, всередині нього перевернути фланець, витягнути через отвір ТЕН, і тільки після цього фланець під нахилом зможе вийти назовні. наступним етапом є акуратна чистка бака і Тена від накипу.

Збірку здійснюють в зворотному порядку. Щоб не «мучитися» з несиметричним фланцем, обов'язково запам'ятайте його початкове положення в горловині. Можна орієнтуватися по клеми.

Не забудьте про важливий зворотний клапан. Комбіновані зворотні клапани виконують кілька функцій. вони захищають Тени від перегорання при відключенні холодної води, а корпусу баків від розриву надлишковим тиском.

Для «безпроблемного життя» водонагрівачів, після запірних кранів рекомендується встановлювати фільтри грубої очистки. Коли розводка труб виконана старими іржавими трубами і найближчим часом не очікується їх заміна, фільтр грубої очистки ставлять безпосередньо на вхід водонагрівача.

Новини, статті та огляди Всі новини
  • Частотне регулювання в деталях
    Частотне регулювання в деталях

    У цьому огляді піде мова про частотне регулювання, походження цього явища і його призначення.

    22.04.24
  • Гідроакумулятор: функції та використання
    Гідроакумулятор: функції та використання

    Гідроакумулятор відіграє важливу роль у системах, що забезпечують постачання та регулювання тиску води, забезпечуючи їхню стійкість і оптимальну продуктивність. Цей пристрій має важливе значення в забезпеченні стійкого водопостачання для різних будівель і об'єктів, забезпечуючи комфорт і зручність для користувачів. Давайте розглянемо, що саме являє собою гідроакумулятор, як він функціонує і чому його важливість неможливо недооцінити.

    19.04.24
  • Електроніка Engo Controls
    Електроніка Engo Controls

    Електроніка Engo Controls

    16.04.24
  • Безкоштовна доставка радіаторів Purmo
    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    01.02.24
  • Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR
    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    30.12.23
  • Надсилання в кредит від Нової Пошти
    Надсилання в кредит від Нової Пошти

    Забирай свою посилку вже сьогодні, а плати пізніше завдяки новій послузі від «Нової Пошти» - «Посилка в кредит» Вибирай будь-який товар на суму від 1000 до 50000 грн. Дізнайся доступний персональний ліміт у своєму додатку «Нова Пошта»

    04.05.23
  • Відвідини заводу Pedrollo
    Відвідини заводу Pedrollo

    20 березня 2023 року наші співробітники відвідали завод Pedrollo в містечку San Bonifacio в Італії.

    22.03.23
  • Оплата частинами від Monobank
    Оплата частинами від Monobank

    Як це працює? 1.Виберіть товар у магазині-партнері 2. Виберіть спосіб оплати «Покупка частинами від monobank» 3. Підтвердіть покупку в додатку 4. Збільшуйте строк покупки частинами до 24 місяців

    29.08.22