(044) 394 90 01 (050) 394 90 01
voltar telegram account380500114653 voltar viber account380986700002

Як вибрати проточний водонагрівач

Вибір проточного водонагрівача - завдання складне, але здійсненне.

Проточний водонагрівач - це пристрій, призначений для нагріву води в системі водопостачання. Протікаючи через теплообмінник (нагрівальну ємність невеликих розмірів), вода швидко прогрівається до потрібної температури.

У порівнянні з накопичувальними водонагрівачами, використання проточних має ряд переваг. Перерахуємо головні з них:

  • практичність - гаряча вода є завжди і в будь-якій кількості, її наявність не залежить від обсягу резервуара;
  • економічність - споживає менше енергії, ніж накопичувальний нагрівач, споживання енергії відбувається тільки в процесі подачі гарячої води, немає витрати енергії на нагрівання труб, стін;
  • оперативність - гаряча вода надходить відразу після відкриття крана, немає необхідності чекати певний період часу, поки вона нагріється до потрібної температури;
  • економія води - можливість перевитрати води мінімізована;
  • економія місця - даний тип водонагрівача має компактні габарити, що дозволяє встановити його без проблем навіть в маленьких кімнатах;
  • висока екологічність і абсолютна безпека - проточний водонагрівач не складає небезпеки в процесі експлуатації;
  • гігієнічність - не дає можливості розвиватися хвороботворним бактеріям;
  • мобільність - можливість перевстановлення такого нагрівача води на інше місце;
  • простота монтування - використання проточних водонагрівачів не вимагає додаткової установки змішувачів гарячої та холодної води, як правило, вони мають кілька рівнів потужності (температура регулюється рівнем витрати води - чим потужніший натиск, тим вище температура води).

Недоліком використання проточних нагрівачів є велике споживання потужності. Він може бути підключений тільки до надійної потужної електричної мережі. У разі якщо до проточного нагрівача води відразу підключається декілька точок водозабору (кілька кранів), то температура води безпосередньо залежатиме від того, скільки кранів одночасно працює. Чим більше їх кількість - тим нижче температура води. Цей факт обов'язково слід враховувати при виборі і установці даного типу водонагрівачів.

Особливості різних типів проточних нагрівачів.

Є різні види проточних водонагрівачів. Розглянемо їх докладніше.

  1. Напірні проточні водонагрівачі - встановлюються безпосередньо в стояк. У них є вхід і вихід для води, насадки в їх конструкції відсутні. Чи включаються вони автоматично, досить повернути кран. Напірні водонагрівачі підходять для постачання гарячою водою всього будинку або квартири.
  2. Безнапірні проточні водонагрівачі - відрізняються невеликою потужністю. Фахівці рекомендують використовувати їх для підігріву води виключно в літній час, коли вони можуть прогріти воду до комфортної температури. Їх використання передбачено для нагріву води, температура якої спочатку не нижче 15 ° С.

Безнапірні проточні водонагрівачі укомплектовані душовою насадкою. Вони призначені для використання при прийомі душа. Особливо вдалим цей варіант стане для дачі, заміського будинку. Нагрівальним елементом водонагрівача може бути, газовий пальник, ТЕН, неізольована спіраль, а також непрямий нагрів. Не завжди зрозуміло, який проточний водонагрівач краще вибрати в тому чи іншому випадку. Отримати грамотну відповідь на це питання ви можете, проконсультувавшись з професіоналом.

Що слід враховувати, щоб вибрати кращий проточний водонагрівач

При виборі проточного водонагрівача слід враховувати наступні параметри:

  • максимальний рівень витрат води за хвилину;
  • наявність центрального водопроводу або індивідуальної системи подачі води;
  • рівень електричної потужності.

Потужність нагрівача води безпосередньо залежить від його продуктивності. Фахівці відзначають, що прилади різної потужності підходять для різних потреб. Так, для прийняття душу рекомендований показник 3.5 л / хв, а для рукомийника досить 1.9 - 2 л / хв. Щоб при виборі нагрівача води уникнути помилок, краще звернутися за консультацією до досвідчених фахівців.

Новини, статті та огляди Всі новини
  • Частотне регулювання в деталях
    Частотне регулювання в деталях

    У цьому огляді піде мова про частотне регулювання, походження цього явища і його призначення.

    22.04.24
  • Гідроакумулятор: функції та використання
    Гідроакумулятор: функції та використання

    Гідроакумулятор відіграє важливу роль у системах, що забезпечують постачання та регулювання тиску води, забезпечуючи їхню стійкість і оптимальну продуктивність. Цей пристрій має важливе значення в забезпеченні стійкого водопостачання для різних будівель і об'єктів, забезпечуючи комфорт і зручність для користувачів. Давайте розглянемо, що саме являє собою гідроакумулятор, як він функціонує і чому його важливість неможливо недооцінити.

    19.04.24
  • Електроніка Engo Controls
    Електроніка Engo Controls

    Електроніка Engo Controls

    16.04.24
  • Безкоштовна доставка радіаторів Purmo
    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    01.02.24
  • Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR
    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    30.12.23
  • Надсилання в кредит від Нової Пошти
    Надсилання в кредит від Нової Пошти

    Забирай свою посилку вже сьогодні, а плати пізніше завдяки новій послузі від «Нової Пошти» - «Посилка в кредит» Вибирай будь-який товар на суму від 1000 до 50000 грн. Дізнайся доступний персональний ліміт у своєму додатку «Нова Пошта»

    04.05.23
  • Відвідини заводу Pedrollo
    Відвідини заводу Pedrollo

    20 березня 2023 року наші співробітники відвідали завод Pedrollo в містечку San Bonifacio в Італії.

    22.03.23
  • Оплата частинами від Monobank
    Оплата частинами від Monobank

    Як це працює? 1.Виберіть товар у магазині-партнері 2. Виберіть спосіб оплати «Покупка частинами від monobank» 3. Підтвердіть покупку в додатку 4. Збільшуйте строк покупки частинами до 24 місяців

    29.08.22