(044) 394 90 01 (050) 394 90 01
voltar telegram account380500114653 voltar viber account380986700002

Геотермальна система опалення

У наші дні, коли вартість на природні ресурси неухильно зростає, а вчені вже давно запропонували альтернативні менш затратні у використанні і екологічно чисті варіанти опалення і приготування гарячої води, цілком обґрунтованим буде відхід від традиційних, звичних способів на користь нових. Для забезпечення енергонезалежності все більша кількість користувачів застосовують вітряні генератори, сонячні колектори і батареї а також геотермальні (теплові) насоси.

Геотермальна енергія - ідеальний альтернативний варіант опалення в приватних будинках. Геотермальна система більш складна в проектуванні і організації монтажу, порівняно з традиційними опалювальними системами, але за рахунок більшої ефективності повністю окупається через 5 - 8 років.

Таке опалення, на протязі ось вже 30 років, завоювало міцну позицію в Сполучених Штатах і країнах Західної Європи. Наприклад в Швеції 70 відсотків теплової енергії отримують за допомогою саме теплових насосів.

Енергетичний потенціал землі стає доступним для використання із застосуванням необхідного обладнання. Геотермальна теплова енергія - це по суті тепло, яке накопичується в грунті. Шарами грунту акумулюється приблизно 98 відсотків енергії, яку випромінює сонце. Навіть в зимовий період накопиченого тепла цілком достатньо для опалення приміщень і забезпечення гарячою водою. Отримана таким способом теплова енергія доступна в будь-якому місці і в необмеженій кількості абсолютно безкоштовно.

Принцип роботи геотермальної установки досить простий. Серцем такої системи є тепловий насос, який генерує енергію землі в теплову енергію. До насоса підключені два контури. Перший контур - це по суті теплообмінник, для його організації на глибині не менше двох метрів прокладають трубу, довжина якої може складати від декількох десятків до декількох сотень метрів. Усередині такого теплообмінника циркулює теплоносій (вода або вода з додаванням антифризу). У міру руху теплоносій набуває температуру середовища, і повертається в тепловий насос, насос акумулює тепло і передає його внутрішньому контуру, який і є традиційний трубопровід всередині будівлі з опалювальними радіаторами, теплими підлогами і т.д. Така установка не вимагає постійного контролю або сервісу, а термін її служби - не менше 100 років. Але не варто забувати що для її функціонування все ж потрібні ресурси - електроенергія для роботи теплового насоса. Використовуючи геотермальне опалення можливе отримання з 1 кВт електроенергії від 3 до 5 кВт теплової енергії.

Геотермальні установки з успіхом можна використовувати і для обігріву і для кондиціонування приміщень.

Новини, статті та огляди Всі новини
  • Гідроакумулятор: функції та використання
    Гідроакумулятор: функції та використання

    Гідроакумулятор відіграє важливу роль у системах, що забезпечують постачання та регулювання тиску води, забезпечуючи їхню стійкість і оптимальну продуктивність. Цей пристрій має важливе значення в забезпеченні стійкого водопостачання для різних будівель і об'єктів, забезпечуючи комфорт і зручність для користувачів. Давайте розглянемо, що саме являє собою гідроакумулятор, як він функціонує і чому його важливість неможливо недооцінити.

    19.04.24
  • Електроніка Engo Controls
    Електроніка Engo Controls

    Електроніка Engo Controls

    16.04.24
  • Безкоштовна доставка радіаторів Purmo
    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    01.02.24
  • Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR
    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    30.12.23
  • Надсилання в кредит від Нової Пошти
    Надсилання в кредит від Нової Пошти

    Забирай свою посилку вже сьогодні, а плати пізніше завдяки новій послузі від «Нової Пошти» - «Посилка в кредит» Вибирай будь-який товар на суму від 1000 до 50000 грн. Дізнайся доступний персональний ліміт у своєму додатку «Нова Пошта»

    04.05.23
  • Відвідини заводу Pedrollo
    Відвідини заводу Pedrollo

    20 березня 2023 року наші співробітники відвідали завод Pedrollo в містечку San Bonifacio в Італії.

    22.03.23
  • Оплата частинами від Monobank
    Оплата частинами від Monobank

    Як це працює? 1.Виберіть товар у магазині-партнері 2. Виберіть спосіб оплати «Покупка частинами від monobank» 3. Підтвердіть покупку в додатку 4. Збільшуйте строк покупки частинами до 24 місяців

    29.08.22
  • Привітання з Великоднем та графік роботи на свята
    Привітання з Великоднем та графік роботи на свята

    Дорогі Наші клієнти та партнери! Ми раді усіх привітати зі Світлим Святом Воскресіння Христового!!! Нехай ці дні принесуть Мир у ваші оселі та в нашу рідну Україну!!!

    22.04.22