(044) 394 90 01 (050) 394 90 01
voltar telegram account380500114653 voltar viber account380986700002

Обв'язка опалювальної системи з примусовою циркуляцією.

Теплоносій до опалювальних приладів (маються на увазі радіатори) передається по трубах, які з'єднують котел і батареї в замкнуту мережу, по такій мережі і рухається теплоносій, попутно віддаючи тепло. Така мережа - і є система опалення. На сьогоднішній день розрізняють дві системи опалення - з природною циркуляцією і примусовою.

Система з примусовою циркуляцією.

Із самої назви, стає зрозуміло, що теплоносій приводиться в рух за системою примусово, тобто за допомогою насоса, або навіть декількох насосів. Такі насоси так і називаються - циркуляційні. Застосування такого насоса дозволяє більш раціонально використовувати теплову енергію, вироблену для опалення будівлі. Потреба в сильному нагріванні теплоносія відпадає, як в системах з природною циркуляцією. У системах з примусовою циркуляцією температуру теплоносія на трубопроводі, що подає досить підтримувати на рівні 55 градусів. При монтажі системи опалення з примусовою циркуляцією варто приділити належну увагу потужності циркуляційного насоса і товщині труб. Потужність насоса підбирається щодо опору теплоносія в трубі. Чим товщі труба, тим менше опір, але товста труба - досить громіздка і на открітих ділянках вигляд має неестетичний та й ціною відрізняється не в кращу сторону. Проектувальники систем опалення виробляють точні розрахунки співвідношення потужності циркуляційного насоса до діаметру труб. Як правило, дотримуючись розумний баланс між продуктивністю і естетичним виглядом.

Системи опалення, які використовують примусову циркуляцію теплоносія є найбільш універсальними і використовуються на сьогоднішній день. Адже така система дозволяє використовувати практично будь-яку тіпосхему, і навіть комбінації декількох варіантів.

Новини, статті та огляди Всі новини
  • Частотне регулювання в деталях
    Частотне регулювання в деталях

    У цьому огляді піде мова про частотне регулювання, походження цього явища і його призначення.

    22.04.24
  • Гідроакумулятор: функції та використання
    Гідроакумулятор: функції та використання

    Гідроакумулятор відіграє важливу роль у системах, що забезпечують постачання та регулювання тиску води, забезпечуючи їхню стійкість і оптимальну продуктивність. Цей пристрій має важливе значення в забезпеченні стійкого водопостачання для різних будівель і об'єктів, забезпечуючи комфорт і зручність для користувачів. Давайте розглянемо, що саме являє собою гідроакумулятор, як він функціонує і чому його важливість неможливо недооцінити.

    19.04.24
  • Електроніка Engo Controls
    Електроніка Engo Controls

    Електроніка Engo Controls

    16.04.24
  • Безкоштовна доставка радіаторів Purmo
    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    01.02.24
  • Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR
    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    30.12.23
  • Надсилання в кредит від Нової Пошти
    Надсилання в кредит від Нової Пошти

    Забирай свою посилку вже сьогодні, а плати пізніше завдяки новій послузі від «Нової Пошти» - «Посилка в кредит» Вибирай будь-який товар на суму від 1000 до 50000 грн. Дізнайся доступний персональний ліміт у своєму додатку «Нова Пошта»

    04.05.23
  • Відвідини заводу Pedrollo
    Відвідини заводу Pedrollo

    20 березня 2023 року наші співробітники відвідали завод Pedrollo в містечку San Bonifacio в Італії.

    22.03.23
  • Оплата частинами від Monobank
    Оплата частинами від Monobank

    Як це працює? 1.Виберіть товар у магазині-партнері 2. Виберіть спосіб оплати «Покупка частинами від monobank» 3. Підтвердіть покупку в додатку 4. Збільшуйте строк покупки частинами до 24 місяців

    29.08.22