(044) 394 90 01 (050) 394 90 01
voltar telegram account380500114653 voltar viber account380986700002

Підбираємо разом насос для свердловини

Як правильно підібрати занурений ( глибинний або свердловинний ) насос ? Ми часто чуємо це питання від наших клієнтів. І в сьогоднішній статті постараємося допомогти.

На ринку представлено безліч різних моделей насосів з різними характеристиками. Основними параметрами, які потрібно враховувати при підборі насоса, є продуктивність (кількість води перекачують за певну одиницю часу) і максимальний гідростатичний напір (висота підйому води) Саме на ці два параметри потрібно, в першу чергу, звернути увагу при виборі глибинного насоса.

Більшість виробників задають продуктивність насоса в літрах на годину. Щоб дізнатися яка мінімальна продуктивність потрібна саме вам порахуйте точки водозабору в будинку і у дворі (всі змішувачі або крани) Дана кількість потрібно помножити на 500 літрів на годину. До числа яке у вас вийшло додайте 10-15% "запасу" - це допоможе продовжити термін служби самого насоса. Наприклад - будинок з одним санвузлом (умивальник, ванна), кухнею (мийка) та поливом газону потребує насосі з продуктивністю 2200-2300 літрів на годину. Також дуже важливо пам'ятати - продуктивність насоса не повинна перевищувати продуктивність свердловини! Тому що холостий хід (робота насоса без води) за кілька хвилин виведе насос з ладу так як вода яку він перекачує його ж і охолоджує. Якщо все таки продуктивність свердловини менше ніж у насоса то обов'язково скористайтеся захистом від холостого ходу (захист рекомендується застосовувати в будь-якому випадку).

Що стосується висоти підйому води то цей параметр часто вводить споживачів в оману через те що не всі розуміють що не достатньо просто підняти воду на задану висоту, а потрібно ще й забезпечити певний натиск на цій висоті. Тут допоможе наступна формула: H = hs + 0,2xL + 30

Де "H" -Номінальна довжина стовпа води зазначена в технічних параметрах насоса. "Hs" -Глибина занурення насоса нижче рівня землі. "L" -довжину водопровідної труби від входу в свердловину до входу в будівлю.

Обов'язково враховуйте діаметри насоса і свердловини при покупці. Діаметр насоса повинен бути хоч на 10мм менше діаметра свердловини для нормального монтажу або демонтажу.

Також важливо враховувати максимальну фракцію твердих частинок які може пропускати насос. Цей параметр вказаний в технічних характеристиках насоса і особливо важливий для піщаних свердловин.

Глибинні насоси є двох типів - відцентрові і вібраційні. Для монтажу в свердловинах підходять тільки насоси відцентрового типу. Вібраційний насос напевно зашкодить обсадних труб, зруйнує стінки сважін або свердловинний фільтр.

Інтернет-магазин Voltar пропонує глибинні насоси як і провідних європейських брендів так і, відмінно зарекомендували себе, вітчизняних виробників. У нас ви зможете підібрати насос для будь-яких умов і на будь-який гаманець.

Новини, статті та огляди Всі новини
  • Частотне регулювання в деталях
    Частотне регулювання в деталях

    У цьому огляді піде мова про частотне регулювання, походження цього явища і його призначення.

    22.04.24
  • Гідроакумулятор: функції та використання
    Гідроакумулятор: функції та використання

    Гідроакумулятор відіграє важливу роль у системах, що забезпечують постачання та регулювання тиску води, забезпечуючи їхню стійкість і оптимальну продуктивність. Цей пристрій має важливе значення в забезпеченні стійкого водопостачання для різних будівель і об'єктів, забезпечуючи комфорт і зручність для користувачів. Давайте розглянемо, що саме являє собою гідроакумулятор, як він функціонує і чому його важливість неможливо недооцінити.

    19.04.24
  • Електроніка Engo Controls
    Електроніка Engo Controls

    Електроніка Engo Controls

    16.04.24
  • Безкоштовна доставка радіаторів Purmo
    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    01.02.24
  • Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR
    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    30.12.23
  • Надсилання в кредит від Нової Пошти
    Надсилання в кредит від Нової Пошти

    Забирай свою посилку вже сьогодні, а плати пізніше завдяки новій послузі від «Нової Пошти» - «Посилка в кредит» Вибирай будь-який товар на суму від 1000 до 50000 грн. Дізнайся доступний персональний ліміт у своєму додатку «Нова Пошта»

    04.05.23
  • Відвідини заводу Pedrollo
    Відвідини заводу Pedrollo

    20 березня 2023 року наші співробітники відвідали завод Pedrollo в містечку San Bonifacio в Італії.

    22.03.23
  • Оплата частинами від Monobank
    Оплата частинами від Monobank

    Як це працює? 1.Виберіть товар у магазині-партнері 2. Виберіть спосіб оплати «Покупка частинами від monobank» 3. Підтвердіть покупку в додатку 4. Збільшуйте строк покупки частинами до 24 місяців

    29.08.22