(044) 394 90 01 (050) 394 90 01
voltar telegram account380500114653 voltar viber account380986700002

Автоматичні системи поливу: види, особливості будови та застосування

Красива і доглянута ділянка біля будинку - справжня мрія, яку зовсім нескладно втілити в реальність. Для цього необхідно створити ідеальні умови для росту рослин, які на ній розташовані, і регулярно приводити їх до ладу. Автоматичні системи поливу газону або городу - одне з найбільш продуманих технічних рішень, що забезпечують якісне озеленення та підживлення ваших рослин. Адже без відповідного надходження до них води, ваш газон або палісадник дуже швидко пропаде, і всі ваші зусилля пройдуть даром.

Автоматические системы полива-01

Автоматична система поливу газону - це спеціальний механізм, за допомогою якого відбувається зрошення певної ділянки землі без застосування будь-яких зусиль з вашого боку. У момент поливу ви можете навіть не бути присутнім біля нього і не здійснювати його контроль. Все обладнання налаштовується повністю в автоматичному режимі.

Устаткування для поливу газону зустрічається трьох видів:

  • дощовий;
  • крапельний;
  • внутрішньогрунтовий.

Дощова автоматична система поливу нагадує собою справжній дощ. Вона розбризкує воду зверху. Найкраще використовувати таку автоматичну систему для поливу клумб, газонів і полів. Принцип її роботи полягає в проведенні від місця скупчення води (свердловина, водопровід) спеціальних труб маленького діаметра, оснащених електромагнітними датчиками. По них вода надходить до розкидачів, дощувачів, що забезпечують автоматичний полив. Рідина, яка надходить по трубах, очищається за допомогою спеціальних фільтрів. Справну роботу всього обладнання забезпечує спеціальний контролер.

Якщо вас щось не влаштовує в такій автоматичній системі поливу, її можна легко перепрограмувати. Вона встановлює полив у певний час, відповідну витрату води і за певним радіусом. Така автоматична система підійде для зрошення навіть значних ділянок ґрунту.

Крапельна автоматична система поливу застосовується для зрошення тих рослин, які не люблять дощ і надходження води зверху. Для цього прокладають спеціальне обладнання прямо біля кореневищ рослин. При використанні крапельного автоматичного поливу стебла і листя рослин залишаються сухими. Такий метод застосовують за необхідності поливу чагарників, теплиць або городу. Система крапельного автоматичного зрошення є економічно вигідною і продуманою. Під час її застосування практично вся вода потрапляє до пункту свого призначення. За рахунок цього витрачається мінімальна кількість води та енергії. До того ж, системи крапельного автоматичного поливу вважаються найдовговічнішими та найнадійнішими.

Внутрішньоґрунтові автоматичні системи поливу чимось нагадують дощовий варіант. Їхні комплектуючі розміщують під землею. Вони мають вигляд крапельного трубопроводу, розміщеного в ґрунті на певній глибині. Сам процес такого автоматичного поливу відбувається під землею. Його застосовують у теплицях із багаторічними рослинами. Наприклад, кущовими трояндами. Головною перевагою таких автоматичних систем поливу є їхня економічність.

Автоматические системы полива-02

Головне завдання обладнання для автоматичної системи поливу

Використання автополиву надзвичайно вигідне і практичне. Завдяки подібному обладнанню ви значно заощадите не тільки свої сили, а й час, витрачений на цю роботу. При цьому ваш газон, город або палісадник матиме розкішний зелений вигляд. Автоматичні системи поливу виконують такі основні функції:

  • накопичення води, її підігрів і полив;
  • зрошення рослин відповідно до визначеної програми;
  • доставка води, її транспортування і розподіл до дощувачів, розташованих на певній території;
  • рівномірне і дозоване підведення води по всій ділянці;
  • зрошення ґрунту для забезпечення його вологості.

Під час використання автоматичних систем поливу певний рівень вологи зберігається по всій території, де вони розташовані. Вода при цьому витрачається дуже економічно і в більшості випадків потрапляє безпосередньо на кореневу систему рослин.

Головні переваги автоматичної системи поливу порівняно з ручним (наприклад, за допомогою шланга):

  • відсутність "людського фактора" (полив відбувається автоматично в певний час доби в певному місці за допомогою спеціально запрограмованого обладнання);
  • невибагливість експлуатації (немає необхідності демонтувати комплектуючі в період холодів і морозів);
  • більшість систем вирізняються довговічністю і надійністю (наприклад, крапельний варіант поливу);
  • економія особистого часу і сил;
  • простота управління всією системою і всіма її комплектуючими.

Ручний полив вимагає величезних силових витрат. Навіть за допомогою шланга ви не зможете економно витрачати воду і здійснювати зрошення максимально комфортно. Тому, однозначно краще скористатися автополивом!

Автоматические системы полива-03

Автоматичний полив Hunter - простий спосіб озеленити вашу ділянку!

Знаменита американська компанія Hunter пропонує своїм покупцям найнадійніші та економічно вигідні комплектуючі для створення автополиву. Якщо ви плануєте купити крапельний полив в Україні, обов'язково укомплектуйте його обладнанням цього бренду. Тоді ваше придбання буде працювати протягом максимально тривалого періоду часу. Полив Hunter представляється величезним переліком найрізноманітніших пристроїв, серед яких дощовики, клапани, шланги, форсунки та інші елементи. Ці пристрої забезпечують автополив навіть на найбільших територіях. 

За допомогою комплектуючих цього бренду можна створити повністю індивідуальні автоматичні системи поливу. Щоб підібрати їх правильно, варто звернути увагу на такі фактори, як:

  • тип рослин, які повинні рости на даній території (від цього нюансу залежить потужність всієї установки, варіант подачі води і режим її надходження до рослин);
  • кліматична зона, в якій розташована ваша ділянка (чим вона спекотніша, тим регулярнішого поливу потребує).

Найкраще використовувати крапельний полив, ціна якого цілком лояльна для більшості покупців. Особливо, якщо його монтувати комплектуючими систем автополиву Hunter.

Головні технічні складові автоматичної системи поливу: клапани, форсунки, шланги, дощувачі

Сучасні виробники оснащення для автоматичних систем поливу пропонують величезну кількість різних варіантів, серед яких досить легко розгубитися. Щоб зробити правильний вибір і купити систему автоматичного поливу, яка найкраще підійде для вас, раціональніше за все звернутися за допомогою до професіоналів. Вони зможуть створити для вас найвигідніший проєкт і підібрати до нього надійні комплектуючі, такі як клапани, форсунки, шланги, зрошувачі.

Сучасні автоматичні системи поливу розміщують на глибині близько тридцяти сантиметрів над рівнем ґрунту. На цій відстані вони оптимально виконують свої функції. Цей нюанс варто враховувати, проектуючи посадку рослин.

Найчастіше автоматична система поливу складається з таких складових:

  • контролера;
  • клапанів електромагнітного типу;
  • дощувачів.

Автоматические системы полива-04

Контролер в автоматичних системах поливу виконує найважливішу функцію. З його допомогою вмикаються електромагнітні клапани в певній черговості. Цей елемент забезпечує справність роботи всіх елементів автополиву.

Електромагнітний клапан для поливу забезпечує роботу дощовиків для поливу городу або газону. Кількість клапанів залежить від кількості форсунків і шлангів, сумісних із дощувачами.

Дощувачі забезпечують подачу води безпосередньо до рослин. Вони мають у своєму розпорядженні безліч шлангів для поливу. З їхньою допомогою цілком реально забезпечити зрошення території до 30 метрів. Від площі ділянки для планованої автоматичної системи залежить тип форсунків для поливу.

Про це варто знати перед походом у магазин!

Перш ніж купити крапельний полив у Києві або будь-якому іншому місті, варто уважно вивчити особливості території, на якій ви збираєтеся його встановлювати. Також обов'язково звертайтеся до справжніх професіоналів, а не дилетантів з метою монтажу цієї системи. Купити крапельний полив в інтернет-магазині в наш час зовсім не складно! А ось якісно монтувати його - це вже друге завдання, до виконання якого варто підійти з усією відповідальністю.

Новини, статті та огляди Всі новини
  • Частотне регулювання в деталях
    Частотне регулювання в деталях

    У цьому огляді піде мова про частотне регулювання, походження цього явища і його призначення.

    22.04.24
  • Гідроакумулятор: функції та використання
    Гідроакумулятор: функції та використання

    Гідроакумулятор відіграє важливу роль у системах, що забезпечують постачання та регулювання тиску води, забезпечуючи їхню стійкість і оптимальну продуктивність. Цей пристрій має важливе значення в забезпеченні стійкого водопостачання для різних будівель і об'єктів, забезпечуючи комфорт і зручність для користувачів. Давайте розглянемо, що саме являє собою гідроакумулятор, як він функціонує і чому його важливість неможливо недооцінити.

    19.04.24
  • Електроніка Engo Controls
    Електроніка Engo Controls

    Електроніка Engo Controls

    16.04.24
  • Безкоштовна доставка радіаторів Purmo
    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    01.02.24
  • Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR
    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    30.12.23
  • Надсилання в кредит від Нової Пошти
    Надсилання в кредит від Нової Пошти

    Забирай свою посилку вже сьогодні, а плати пізніше завдяки новій послузі від «Нової Пошти» - «Посилка в кредит» Вибирай будь-який товар на суму від 1000 до 50000 грн. Дізнайся доступний персональний ліміт у своєму додатку «Нова Пошта»

    04.05.23
  • Відвідини заводу Pedrollo
    Відвідини заводу Pedrollo

    20 березня 2023 року наші співробітники відвідали завод Pedrollo в містечку San Bonifacio в Італії.

    22.03.23
  • Оплата частинами від Monobank
    Оплата частинами від Monobank

    Як це працює? 1.Виберіть товар у магазині-партнері 2. Виберіть спосіб оплати «Покупка частинами від monobank» 3. Підтвердіть покупку в додатку 4. Збільшуйте строк покупки частинами до 24 місяців

    29.08.22