(044) 394 90 01 (050) 394 90 01
voltar telegram account380500114653 voltar viber account380986700002

Чим керуватися, підбираючи газовий конвектор

Газовий конвектор - опалювальний пристрій, яке за останніх кілька років стрімко зайняло одну з лідируючих позицій в області опалювального обладнання. Крім того, що конструкція газового конвектора досить проста і не наділена складною електронікою та інноваційними рішеннями, він володіє багатьма перевагами, маючи в своєму розпорядженні до себе користувачів, такими як - простота в експлуатації, економічність, висока ефективність, і прийнятна вартість.

Області застосування

конвектор газовый в интерьере П омимо використання його, як джерела основного опалення, відмінно підходить такий прилад для обігріву будівель, які не вимагають постійного опалення - він здатний в короткі терміни прогріти навіть досить велике приміщення. Успішно застосовується також для обігріву промислових і виробничих будівель, теплиць, заміських будинків.

Не складно здогадатися, що паливом для газового конвектора служить газ - про це красномовно свідчить і сама назва. Витрата газу для конвектора - досить економний - ККД приладу складає близько 90%, відповідно вартість обігріву приміщення виявиться на порядок нижче, порівнюючи з іншим опалювальним устаткуванням.

Беручи до уваги всі переваги газового конвектора, залишається тільки одне питання - як вибрати газовий конвектор, бо на ринку запропоновано досить велика кількість даного обладнання з різними характеристиками.

Ц елесообразно використовувати газові е конвектор и для опалення відносно невеликих будівель - зазвичай не більше 3-х кімнат, в іншому випадку логічніше встановити газовий котел, витрати на покупку котла, монтажу трубопроводу і батарей будуть більш виправдані. Особливо виправдана установка газового конвектора в будівлях з непостійним проживанням - даний прилад не боїться мінусових температур і не схильний до руйнувань в наслідок про мерзаній, оскільки не використовує в якості теплоносія - воду.

Конструкція і принцип роботи газового конвектора

принцип работы газового конвектора Р ассмотрім з чого ж складається цей агрегат і який його принцип роботи. Представляє він собою камеру згоряння виконану зі сталі або чавуну, в якій вмонтовано газовий пальник. Газ, який подається до пальника, згораючи, нагріває стінки камери, на зовнішній стороні яких є ребра - теплообмінник. Відомо що процес згоряння неможливий без кисню, забір повітря для горіння може забиратися з приміщення (конвектор з відкритою камерою згоряння) або з вулиці (конвектор із закритою камерою згоряння), при цьому продукти згоряння в обох випадках відводяться через димову трубу на вулицю, для газового конвектора з закритою камерою згоряння при цьому використовується коаксіальний димохід, який служить одночасно і для забору повітря по зовнішньому каналу труби.

Нагрівання повітря в приміщенні відбувається за допомогою природної або примусової (існують моделі газових конвекторів з вбудованим вентилятором) конвекції. Тобто, холодне повітря надходить знизу, і проходячи через ребра гарячого теплообмінника, нагрівається і піднімається вгору.

Підбір газового конвектора і його експлуатація

конвектор газовый от баллона Підбір потужності конвектора щодо площі опалювального приміщення проводиться за загальноприйнятою формулою - 1 кВт потужності на 10 метрів квадратних приміщення (мається на увазі стандартна висота стелі), не буде зайвим додати ще 1-2 кВт до отриманого результату - для компенсації теплових втрат приміщення.

Досить важливий параметр підбору газового конвектора - це матеріал, з якого виготовлена камера згоряння - сталь або чавун. Конвектори з чавунною камерою більш довговічні, нагрів приміщення за допомогою такого конвектора відбувається рівномірніше, плюс ККД у них вище, до недоліків можна зарахувати хіба що - велика вага, і істотну різницю в ціні - майже вдвічі дорожче сталевого аналога. Сталевий газовий конвектор - має легку вагу, доступною ціною і більш естетичним виглядом, але термін його «життя», як уже говорилося вище - коротше.

Опалювальний газовий конвектор допускає застосування в вигляді палива як магістральний так і зріджений газ, для використання зрідженого газу необхідно тільки переобладнати пристрій іншими жиклерами.

Експлуатація газового конвектора досить проста і приємна. Існують моделі з електричним розпалом - запуск приладу здійснюється утримуванням кнопки (3 - 5 сек.), Правда така система вимагає періодичної заміни батарейок. Для запуску конвектора з пьезорозжігом - необхідно підпалити гніт.

Після запуску, весь інший час - апарат, обладнаний термостатом, самостійно підтримує задану температуру в приміщенні.

Монтаж газового конвектора, не залежно від того яка модель була обрана, повинен виконуватися фахівцем.

Новини, статті та огляди Всі новини
  • Частотне регулювання в деталях
    Частотне регулювання в деталях

    У цьому огляді піде мова про частотне регулювання, походження цього явища і його призначення.

    22.04.24
  • Гідроакумулятор: функції та використання
    Гідроакумулятор: функції та використання

    Гідроакумулятор відіграє важливу роль у системах, що забезпечують постачання та регулювання тиску води, забезпечуючи їхню стійкість і оптимальну продуктивність. Цей пристрій має важливе значення в забезпеченні стійкого водопостачання для різних будівель і об'єктів, забезпечуючи комфорт і зручність для користувачів. Давайте розглянемо, що саме являє собою гідроакумулятор, як він функціонує і чому його важливість неможливо недооцінити.

    19.04.24
  • Електроніка Engo Controls
    Електроніка Engo Controls

    Електроніка Engo Controls

    16.04.24
  • Безкоштовна доставка радіаторів Purmo
    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    01.02.24
  • Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR
    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    30.12.23
  • Надсилання в кредит від Нової Пошти
    Надсилання в кредит від Нової Пошти

    Забирай свою посилку вже сьогодні, а плати пізніше завдяки новій послузі від «Нової Пошти» - «Посилка в кредит» Вибирай будь-який товар на суму від 1000 до 50000 грн. Дізнайся доступний персональний ліміт у своєму додатку «Нова Пошта»

    04.05.23
  • Відвідини заводу Pedrollo
    Відвідини заводу Pedrollo

    20 березня 2023 року наші співробітники відвідали завод Pedrollo в містечку San Bonifacio в Італії.

    22.03.23
  • Оплата частинами від Monobank
    Оплата частинами від Monobank

    Як це працює? 1.Виберіть товар у магазині-партнері 2. Виберіть спосіб оплати «Покупка частинами від monobank» 3. Підтвердіть покупку в додатку 4. Збільшуйте строк покупки частинами до 24 місяців

    29.08.22