(044) 394 90 01 (050) 394 90 01
voltar telegram account380500114653 voltar viber account380986700002

Що таке рециркуляція

Я впевнений що кожен з нас стикався з цією проблемою хоча б раз в житті. А деякі терплять "це" постійно. Суть проблеми полягає в тому що відкривши кран подачі гарячої води вам доводиться чекати - чекати появи гарячої води! Це незручність зустрічається дуже часто. Але його можна вирішити за допомогою системи рециркуляції. Саме завдяки цій системі гаряча вода з'явиться в крані відразу після того як ви повернете ручку. Деяким, проблема очікування гарячої води не здасться настільки суттєвою, але саме через це очікування щороку в каналізацію спускаються мільйони літрів чистої холодної води .

Як показують дані науково-ісследоватільского відділу Міністерства Енергетики США звичайна сім'я з чотирьох осіб в середньому втрачає близько чотирнадцяти тисяч літрів води чекаючи появи гарячої води в крані. Таким чином розтрата води призводить також і до зайвої трати енергії, а це витрачені в порожню кошти. Єдиним на сьогодні відомим рішенням цієї проблеми, як згадувалося раніше є рециркуляція. Це, в першу чергу, засіб для економії води, є також дуже ефективним засобом економії енергії.

Сам принцип роботи системи досить простий. Але все ж монтаж необхідного обладнання краще довірити досвідченому фахівцеві. Для роботи системи вам знадобиться спеціальний насос. Труби для монтажу повинні бути, по можливості великих діаметрів. Також дуже важливим для належного функціонування системи є розводка в санвузлах. Якщо система колекторна, то рециркуляція проводиться послідовно за всіма колекторам, а потім повертається до водонагрівача. А при двотрубної системі, труба подачі гарячої води йде паралельно холодної, але не закінчується на останній точці споживання, а повертається до водонагрівача. У стандартній системі водопостачання вода від останньої точки водозабору підводиться до нагрівача окремими лініями. Насос для рециркуляції встановлюється на зворотній гілці з додатковим, вбудованим в ньому пристроєм, для перевірки протоки. Також можна використовувати таймер для того що б забезпечити роботу насоса в години найбільшого водозабору. Спеціальні термодатчики допоможуть утримувати температуру води в заданому вами діапазоні. Вони встановлюються додатково. Основним завданням рециркуляції води, крім зазначених вище, є підтримка заданої температури води в будинку.

Пам'ятайте - вода це один з найважливіших ресурсів на планеті! Економте воду, а також свої гроші, і насолоджуйтеся комфортом!

Новини, статті та огляди Всі новини
  • Частотне регулювання в деталях
    Частотне регулювання в деталях

    У цьому огляді піде мова про частотне регулювання, походження цього явища і його призначення.

    22.04.24
  • Гідроакумулятор: функції та використання
    Гідроакумулятор: функції та використання

    Гідроакумулятор відіграє важливу роль у системах, що забезпечують постачання та регулювання тиску води, забезпечуючи їхню стійкість і оптимальну продуктивність. Цей пристрій має важливе значення в забезпеченні стійкого водопостачання для різних будівель і об'єктів, забезпечуючи комфорт і зручність для користувачів. Давайте розглянемо, що саме являє собою гідроакумулятор, як він функціонує і чому його важливість неможливо недооцінити.

    19.04.24
  • Електроніка Engo Controls
    Електроніка Engo Controls

    Електроніка Engo Controls

    16.04.24
  • Безкоштовна доставка радіаторів Purmo
    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    01.02.24
  • Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR
    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    30.12.23
  • Надсилання в кредит від Нової Пошти
    Надсилання в кредит від Нової Пошти

    Забирай свою посилку вже сьогодні, а плати пізніше завдяки новій послузі від «Нової Пошти» - «Посилка в кредит» Вибирай будь-який товар на суму від 1000 до 50000 грн. Дізнайся доступний персональний ліміт у своєму додатку «Нова Пошта»

    04.05.23
  • Відвідини заводу Pedrollo
    Відвідини заводу Pedrollo

    20 березня 2023 року наші співробітники відвідали завод Pedrollo в містечку San Bonifacio в Італії.

    22.03.23
  • Оплата частинами від Monobank
    Оплата частинами від Monobank

    Як це працює? 1.Виберіть товар у магазині-партнері 2. Виберіть спосіб оплати «Покупка частинами від monobank» 3. Підтвердіть покупку в додатку 4. Збільшуйте строк покупки частинами до 24 місяців

    29.08.22