(044) 394 90 01 (050) 394 90 01
voltar telegram account380500114653 voltar viber account380986700002

Гібридний тепловий насос: опалювальне обладнання майбутнього

Прийшов час, коли всім дійсно серйозно довелося задуматися про економію енергоресурсів. Найкращий спосіб це зробити - підвищити енергоефективність будівель і замінити застаріле обладнання на нове. Теплові насоси - це опалювальні прилади, які досить популярні в Європі та Америці. В Україні ж таке обладнання не користувалося попитом через високу ціну. Природний газ та інші види палива коштували дешево, тому не було необхідності замислюватися про економію і витрачатися на покупку дорогих установок. Про теплових насосах навіть чули далеко не всі, а з принципом їх дії знайомі одиниці.

Гибридный тепловой насос

Але теплові насоси - це дійсно ефективні і економічні джерела тепла. Адже вони його не виробляють, а збирають з навколишнього середовища. Будь-яке фізичні тіло, температура якого вище абсолютного нуля (-273,15 ° С), має певний запас теплової енергії. А це означає, що тепло можна відбирати буквально з усього - з повітря, води, грунту. Зробити це можна саме за допомогою теплових насосів. Вони беруть тепло з навколишнього середовища, витрачаючи енергію чи не з його генерування, а тільки на перенос від джерела з низкопотенциальной тепловою енергією до споживача з більш високою температурою.

Теплові насоси, будучи дорогим обладнанням, відрізняються високою окупністю. Адже їх ККД значно перевищує одиницю. Такий ефективністю не володіють ніякі інші опалювальні прилади. Крім того, виробники пішли далі. І зараз на ринку з'явилися гібридні теплові насоси. Найбільш популярні моделі поєднують в собі тепловий насос «повітря-вода» і конденсаційний газовий котел. Гібридне обладнання - це прилади, які можуть працювати на різних видах енергії. Але таке визначення не повною мірою розкриває суть теплового гібридного насоса. В даному випадку правильно буде сказати, що прилад постачає теплову енергію двома способами, відбираючи її з навколишнього середовища і спалюючи газ.

Особливості функціонування та переваги використання гібридних теплових насосів Daikin Altherma

Daikin Industries - це японський виробник кондиціонерів, а також побутового та промислового обладнання для опалення та вентиляції. Техніка відрізняється не тільки неперевершеною ефективністю, але і інноваційними рішеннями. Прикладом обладнання майбутнього є гібридні теплові насоси Daikin Altherma. Такі гібридні системи - очевидний вибір для тих, хто хоче замінити старі котли новими економічними приладами. Daikin Altherma - це поєднання одного з найефективніших теплових насосів «повітря-вода» і конденсаційного газового котла. Запатентована система здатна подавати воду в температурному діапазоні 25-80 ˚С.

Серед переваг використання даного гібридного обладнання можна назвати наступні:

  • незважаючи на досить високу вартість гібридного насоса, при установці вдається заощадити досить значні суми, так як його можна використовувати практично з будь-якими вже існуючими системами ГВП та опалення;
  • внутрішній блок за розмірами не відрізняється від звичайного газового котла, а це значить, що для його установки не знадобиться виділяти додаткове місце. Зовнішній блок з компресором з інверторним керуванням працює безшумно. Його можна встановити з 30-метрової різницею по висоті по відношенню до внутрішнього блоку;
  • робота гібридного насоса регулюється автоматично. Система самостійно вибирає оптимальний режим роботи - тепловий насос, газовий бойлер або їх поєднання. Якщо врахувати, що протягом року близько 60-70% теплової енергії поставляється за рахунок тільки теплового насоса (фактично безкоштовно), то енергоефективність такого обладнання стає очевидною. Звучить трохи фантастично, але це дійсно так;
  • завдяки впровадженню гібридної системи робота обладнання більше не залежить від показників зовнішнього середовища (теплові насоси ефективні до певної температури на вулиці). Це дозволяє забезпечити користувачам цілорічний комфорт, значно скоротивши при цьому витрати;
  • гібридні системи Daikin Altherma на 35% підвищують ефективність опалення та на 15% водопостачання;
  • таке сучасне обладнання демонструє також відмінні екологічні показники. Завдяки йому значно знижуються викиди в атмосферу вуглекислого газу.

Більш докладні характеристики гібридних теплових насосів Daikin Altherma представлені на сайті інтернет-магазину Voltar.

Гібридні теплові насоси Immergas Magis

Також в нашому інтернет-магазині представлена продукція італійського виробника Immergas. Популярність торгової марки не обмежується Європою. На сьогоднішній день ефективність гібридних теплових насосів Immergas Magis вже випробувана споживачами з різних країн світу. Спліт-повітряні теплові насоси з вбудованими конденсаційними газовими котлами виконують функції опалення, кондиціонування і нагріву води. Інтелектуальна система управління самостійно регулює роботу теплового насоса в залежності від показників навколишнього середовища. Гібридне обладнання може працювати при зовнішній температурі до - 20 ˚С, забираючи тепло з поновлюваного джерела - повітря.

Гібридні теплові насоси Immergas Magis - це раціональне рішення для будівель з високим енергоспоживанням. Використання природного газу починається тільки тоді, коли температура навколишнього середовища значно падає нижче нуля. В інші пори року енергоносій (електрика) витрачається тільки для забезпечення функціонування обладнання, а тепло відбирається з зовнішнього повітря.

Великий вибір теплових насосів, в тому числі і гібридних, представлений в інтернет-магазині Voltar. Купівля такого обладнання - серйозний крок, який вимагає грамотного підходу. Крім того, досвід використання гібридних теплонасосів в умовах України практично відсутня. Саме тому ми готові відповісти на всі питання, які можуть у вас виникнути.

Новини, статті та огляди Всі новини
  • Частотне регулювання в деталях
    Частотне регулювання в деталях

    У цьому огляді піде мова про частотне регулювання, походження цього явища і його призначення.

    22.04.24
  • Гідроакумулятор: функції та використання
    Гідроакумулятор: функції та використання

    Гідроакумулятор відіграє важливу роль у системах, що забезпечують постачання та регулювання тиску води, забезпечуючи їхню стійкість і оптимальну продуктивність. Цей пристрій має важливе значення в забезпеченні стійкого водопостачання для різних будівель і об'єктів, забезпечуючи комфорт і зручність для користувачів. Давайте розглянемо, що саме являє собою гідроакумулятор, як він функціонує і чому його важливість неможливо недооцінити.

    19.04.24
  • Електроніка Engo Controls
    Електроніка Engo Controls

    Електроніка Engo Controls

    16.04.24
  • Безкоштовна доставка радіаторів Purmo
    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    01.02.24
  • Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR
    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    30.12.23
  • Надсилання в кредит від Нової Пошти
    Надсилання в кредит від Нової Пошти

    Забирай свою посилку вже сьогодні, а плати пізніше завдяки новій послузі від «Нової Пошти» - «Посилка в кредит» Вибирай будь-який товар на суму від 1000 до 50000 грн. Дізнайся доступний персональний ліміт у своєму додатку «Нова Пошта»

    04.05.23
  • Відвідини заводу Pedrollo
    Відвідини заводу Pedrollo

    20 березня 2023 року наші співробітники відвідали завод Pedrollo в містечку San Bonifacio в Італії.

    22.03.23
  • Оплата частинами від Monobank
    Оплата частинами від Monobank

    Як це працює? 1.Виберіть товар у магазині-партнері 2. Виберіть спосіб оплати «Покупка частинами від monobank» 3. Підтвердіть покупку в додатку 4. Збільшуйте строк покупки частинами до 24 місяців

    29.08.22