(044) 394 90 01 (050) 394 90 01
voltar telegram account380500114653 voltar viber account380986700002

Як не помилитися у виборі кухонного змішувача?

Змішувач для кухні - незамінний пристрій, без якого і кухню складно було б називати "кухнею". На перший погляд здається що вибрати і купити змішувач для кухні - справа зовсім не складна. Але не варто ставиться до цього легковажно, щоб не довелося потім шкодувати.

Кухонний змішувач в процесі експлуатації, кожен день піддається великим навантаженням. Цей прилад використовується в 10 - 15 разів активніше ніж змішувачі для ванною або умивальника, тому він повинен бути наднадійним і максимально зручним.

При підборі необхідно враховувати багато факторів, серед яких, основні: конструкція, особливості підключення, матеріал ну і звичайно ж дизайн.

Ринок сьогодні пропонує клієнту таке розмаїття змішувачів для мийки від різних виробників і за різними цінами, що навіть "підкований" покупець може запросто "спіткнутися". Саме дизайн змішувача для більшості покупців грає вирішальну роль. Але важливо пам'ятати, що крім вподобаного дизайну, змішувач повинен відповідати і іншим, рівнозначним дизайну, або навіть більш важливим вимогам.

Варіанти конструктивного виконання кухонних змішувачів.

Змішувачі для мийки поділяються на 3 види:

виды смесителей

Двохвентильні: добре знайомий старий-добрий варіант, який має два вентиля для регулювання напору і підмішування окремо холодної і гарячої води. Встановлюють такі змішувачі зараз цінителі ретро-стилю або люди звикли до таких змішувачів і не бажають змінювати звичного устрою.

Одноважільні: найбільш популярні, на сьогоднішній день, кухонні змішувачі, можуть похвалитися і естетичним зовнішнім виглядом і гарною функціональністю. Керуючим пристроєм тут виступає всього один важіль, за допомогою якого плавно регулюється і натиск і температура подається води.

Безконтактні: група кухонних змішувачів, яка ще не встигла втратити статус "новинки". Безумовно дуже зручні і економічні, виконані в більшості випадків в стилі "хай-тек". Тут варто згадати що стоять вони досить не дешево і припадуть до кишені не кожній родині.

Ще один важливий пункт конструктивного виконання змішувача для мийки - це вилив. А точніше його форма і довжина, які повинні бути такими, щоб вода і не розбризкувалася при відкритті крана (у випадку з черезмерно високою посадкою виливу), але і можна було мити досить велику кухонний посуд. Відносно форми виливу, вона може мати форму букв Г, S, R або J.

варианты излива

Досить зручні і популярні змішувачі з висувним виливом. Імовірність розбризкування з таким змішувачем істотно менше, та й користуватися ним набагато зручніше. Встановлюють такі змішувачі нерідко на професійних кухнях або для мийок з декількома чашами.

смеситель с выдвижным изливом

Особливості підключення кухонного змішувача.

Переважна більшість кухонних змішувачів - стоячі, тобто вони кріпляться до стільниці, або до краю мийки, але є і моделі, які монтуються на стіну. Стоячі змішувачі приєднуються гнучкими підводками, які можуть мати різний приєднувальний діаметр: 3/8 "або 1/2". Настінні кухонні змішувачі мають діаметр приєднувальних патрубків 1/2 "з відстанню 150 мм від центрів приєднань і в більшості випадків комплектуються ексцентриками.

Матеріал змішувача.

Важливий параметр підбору - це матеріал з якого виконаний змішувач, він істотно впливає і на ціну приладу і на термін його служби.

материал смесителя

Метал або сплав металів. Найбільш добре зарекомендували себе змішувачі виконані з бронзи і латуні - ці матеріали нейтральні до води, і такий змішувач найбільш надійний і довговічний.

Досить часто при виробництві використовують силумін - сплав кремнію з алюмінієм. Силумінові змішувачі, це, як правило - бюджетний варіант, що не відрізняється особливою міцністю, але ні в чому не відстає в зовнішньому вигляді.

Кераміка. Кухонні змішувачі, виконані з керамічного матеріалу, крім стійкості до корозії і окислення, а також гучних рекламних слоганів і роликів, є досить крихкими. В процесі експлуатації пошкодити керамічний змішувач дуже легко. Великим плюсом таких змішувачів є їх зовнішній багатий вигляд.

Пластмаса. Має безліч плюсів, серед яких - міцність, легкість, нейтральність до води, низька теплопровідність, приваблива ціна. Але скільки не перераховувати переваги пластмасових змішувачів, в довговічності металу вони все ж істотно програють.

Майже у всіх випадках виробники покривають змішувач хромом, крім керамічних і іноді бронзових або латунних.

Догляд за змішувачем.

уход за смесителем

Догляд за кухонним змішувачем на увазі під собою очищення його поверхонь від різних забруднень або накипу. Тут все гранично просто - для очищення необхідно використовувати м'яку ганчірку з нанесеним на неї миючим або спеціальним засобом. Ні в якому разі не можна використовувати абразиви, металеві або дуже жорсткі щітки.

Новини, статті та огляди Всі новини
  • Частотне регулювання в деталях
    Частотне регулювання в деталях

    У цьому огляді піде мова про частотне регулювання, походження цього явища і його призначення.

    22.04.24
  • Гідроакумулятор: функції та використання
    Гідроакумулятор: функції та використання

    Гідроакумулятор відіграє важливу роль у системах, що забезпечують постачання та регулювання тиску води, забезпечуючи їхню стійкість і оптимальну продуктивність. Цей пристрій має важливе значення в забезпеченні стійкого водопостачання для різних будівель і об'єктів, забезпечуючи комфорт і зручність для користувачів. Давайте розглянемо, що саме являє собою гідроакумулятор, як він функціонує і чому його важливість неможливо недооцінити.

    19.04.24
  • Електроніка Engo Controls
    Електроніка Engo Controls

    Електроніка Engo Controls

    16.04.24
  • Безкоштовна доставка радіаторів Purmo
    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    01.02.24
  • Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR
    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    30.12.23
  • Надсилання в кредит від Нової Пошти
    Надсилання в кредит від Нової Пошти

    Забирай свою посилку вже сьогодні, а плати пізніше завдяки новій послузі від «Нової Пошти» - «Посилка в кредит» Вибирай будь-який товар на суму від 1000 до 50000 грн. Дізнайся доступний персональний ліміт у своєму додатку «Нова Пошта»

    04.05.23
  • Відвідини заводу Pedrollo
    Відвідини заводу Pedrollo

    20 березня 2023 року наші співробітники відвідали завод Pedrollo в містечку San Bonifacio в Італії.

    22.03.23
  • Оплата частинами від Monobank
    Оплата частинами від Monobank

    Як це працює? 1.Виберіть товар у магазині-партнері 2. Виберіть спосіб оплати «Покупка частинами від monobank» 3. Підтвердіть покупку в додатку 4. Збільшуйте строк покупки частинами до 24 місяців

    29.08.22