(044) 394 90 01 (050) 394 90 01
voltar telegram account380500114653 voltar viber account380986700002

Як укладати тепла підлога під кварц-вінілову плитку

Чи завжди можна і потрібно укладати тепла підлога під кварц-вінілову плитку?

В принципі, використання теплих підлог не потрібно, так як теплопровідність кварц-вінілової плитки дорівнює теплопровідності натурального дерева. Але можливість використання теплої підлоги під кварц-вінілову плитку існує в таких приміщеннях, як дитячі кімнати, ванні і лоджії.

Які теплі підлоги можна використовувати під кварц-вінілову плитку?

З кварц-вінілової плиткою можна використовувати практично всі види теплих підлог, але перевага віддається водяним , кабельно-електричним і плівковим.
Зверніть увагу, щоб температура нагріву теплої підлоги не перевищувала 28 градусів за Цельсієм.

Як укладати?

У разі, якщо підставою є дерев'яне перекриття, перевага віддається водяному теплій підлозі, так як використання електричних теплих підлог небезпечно через можливість загоряння.

Схема 1. Дерев'яне перекриття + водяна тепла підлога + кварц-вінілова плитка. Поверх дерев'яного перекриття між лагом монтується тепла підлога. Зверху укладається фанера товщиною мінімум 10 мм. Закріплюється саморізами, капелюшки утапліваются, шви шпаклюються і шліфуються. Тепер фанера готова до укладання кварц-вінілової плитки. На фанеру наноситься клей і зверху плитка. Замість клейовий кварц-вінілової плитки можна укладати замкову, в цьому випадку шпаклювати і шліфувати фанеру не потрібно.
Перейдемо до варіанту поєднання бетонного перекриття, який ми всі маємо в своїх квартирах в якості підстави, з різними теплими підлогами.

Схема 2. Бетонне перекриття (цементно-піщана стяжка) + водяна тепла підлога + кварц-вінілова плитка. Поверх бетонного перекриття укладається гідроізоляція, на яку монтується водяна тепла підлога. Водяна тепла підлога закріплюється за допомогою цементно-піщаної стяжки, поверх якої заливається фінішний ровнітель, який надає підстави рівність і гладкість.

Схема 3. Цементно-піщана стяжка + Кабельний електричний тепла підлога + кварц-вінілова плитка. У разі, якщо ви хочете утеплити підлогу за допомогою кабельної системи, рекомендується дотримуватися цієї схеми. Поверх цементно-піщаної стяжки монтується кабельний тепла підлога, який закріплюється зверху цементно-полімерної стяжкою. Після висихання стяжки підлога готова до укладання кварц-вінілової плитки - клейовий або замкової.

Схема 4. Бетонне перекриття + плівковий тепла підлога + кварц-вінілова плитка. Плівкова тепла підлога вважається найпростішим з монтажу, і він дійсно виправдовує цю думку. Його просто розкладають поверх цементно-піщаної стяжки і вже поверх нього укладають замкову кварц-вінілову плитку.

Слід звернути увагу на те, що в комбінації з плівковим теплою підлогою використовується тільки замкова кварц-вінілова плитка.

Перераховані вище схеми укладання є рекомендованими, але не єдиними. Все дуже індивідуально. Важливо пам'ятати 2 правила: перше - нагрівання теплої підлоги не повинен перевищувати 28 градусів за Цельсієм, друге - в області застосування електричних теплих підлог не повинно знаходитися жодних килимів і меблів без ніжок.

Новини, статті та огляди Всі новини
  • Частотне регулювання в деталях
    Частотне регулювання в деталях

    У цьому огляді піде мова про частотне регулювання, походження цього явища і його призначення.

    22.04.24
  • Гідроакумулятор: функції та використання
    Гідроакумулятор: функції та використання

    Гідроакумулятор відіграє важливу роль у системах, що забезпечують постачання та регулювання тиску води, забезпечуючи їхню стійкість і оптимальну продуктивність. Цей пристрій має важливе значення в забезпеченні стійкого водопостачання для різних будівель і об'єктів, забезпечуючи комфорт і зручність для користувачів. Давайте розглянемо, що саме являє собою гідроакумулятор, як він функціонує і чому його важливість неможливо недооцінити.

    19.04.24
  • Електроніка Engo Controls
    Електроніка Engo Controls

    Електроніка Engo Controls

    16.04.24
  • Безкоштовна доставка радіаторів Purmo
    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    01.02.24
  • Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR
    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    30.12.23
  • Надсилання в кредит від Нової Пошти
    Надсилання в кредит від Нової Пошти

    Забирай свою посилку вже сьогодні, а плати пізніше завдяки новій послузі від «Нової Пошти» - «Посилка в кредит» Вибирай будь-який товар на суму від 1000 до 50000 грн. Дізнайся доступний персональний ліміт у своєму додатку «Нова Пошта»

    04.05.23
  • Відвідини заводу Pedrollo
    Відвідини заводу Pedrollo

    20 березня 2023 року наші співробітники відвідали завод Pedrollo в містечку San Bonifacio в Італії.

    22.03.23
  • Оплата частинами від Monobank
    Оплата частинами від Monobank

    Як це працює? 1.Виберіть товар у магазині-партнері 2. Виберіть спосіб оплати «Покупка частинами від monobank» 3. Підтвердіть покупку в додатку 4. Збільшуйте строк покупки частинами до 24 місяців

    29.08.22