(044) 394 90 01 (050) 394 90 01
voltar telegram account380500114653 voltar viber account380986700002

Система «тепла підлога» в парі з деревним покриттям підлоги

В наші дні системи теплих підлог - досить популярне явище, і якщо раніше вони використовували не дуже великою популярністю, то зараз майже кожен споживач, проводячи ремонт, або в процесі забудови, бажає встановити таку систему. Це і не дивно, адже сучасний тепла підлога дає фори майже будь-який застарілій системі опалення в плані економічності, комфорту та естетики.

В першу чергу теплі підлоги почали застосовувати у ванних кімнатах і кухнях, які монтувалися «під плитку». Згодом багато користувачів задалися питанням: - «А чому б не встановити теплу підлогу у вітальні, спальні або дитячій кімнаті». І правда, справа ця цілком здійсненне, варто тільки врахувати деякі нюанси і дотримуватися кількох правил.

Основна і найголовніша особливість - це сумісність статевого обігріву з його покриттям, в більшості випадків з деревини.

Деревина, як підлогове покриття (ламінат, або паркет) - досить примхливий, під впливом вологості і перепадів температур, матеріал. Він здатний значно змінювати свій об'єм залежно від кількості міститься вологи. На це кількість може впливати і тепла підлога, адже від нагрівання волога випаровується. Але використовувати статеве опалення спільно з покриттям підлоги з ламінату або паркету можна.

Найбільш поєднується і щадним варіантом щодо деревних покриттів є водяна тепла підлога. Справа в тому що нагрівання за допомогою водяної опалювальної системи відбувається досить плавно, різкі перепади просто відсутні.

Електричні теплі підлоги - мають безліч переваг в плані монтажу, але через швидке нагрівання і високої температури нагрівання не дуже сприятливо впливають на деревні покриття. Застосування їх в нашій ситуації цілком реально, але тільки в парі з терморегулятором, який забезпечить температурне обмеження. За плавність нагріву відповідає користувач.

Не так давно, ринок поповнився ще однією, досить привабливою електричною системою обігріву підлоги - плівкового типу. Така система забезпечує плавний нагрів і володіє невисокими критичними температурами. Монтаж такого елемента обігріву також досить простий, а сама система має досить низьке енергоспоживання і відноситься до енергозберігаючих.

Перед укладанням паркету або ламінату, монтується система статевого обігріву. Для уникнення неприємних сюрпризів, необхідно запустити в експлуатацію статеве опалення за кілька днів до укладання покриття, щоб в приміщенні досягти необхідного рівня вологості, і привести в один температурний режим систему «тепла підлога» і саме деревне покриття (матеріал повинен знаходиться в тому ж приміщенні) . Решта процедури монтажу нагрівальних елементів залишаються звичайними. Для уникнення прямого контакту покриття з теплою підлогою використовується спеціальна підкладка. Монтаж самого покриття можливий двома способами: з проклеюванням стиків дерев'яних елементів, або без проклейки. Перший спосіб запобігає їх розбіжність в результаті різких перепадів температури.

Новини, статті та огляди Всі новини
  • Частотне регулювання в деталях
    Частотне регулювання в деталях

    У цьому огляді піде мова про частотне регулювання, походження цього явища і його призначення.

    22.04.24
  • Гідроакумулятор: функції та використання
    Гідроакумулятор: функції та використання

    Гідроакумулятор відіграє важливу роль у системах, що забезпечують постачання та регулювання тиску води, забезпечуючи їхню стійкість і оптимальну продуктивність. Цей пристрій має важливе значення в забезпеченні стійкого водопостачання для різних будівель і об'єктів, забезпечуючи комфорт і зручність для користувачів. Давайте розглянемо, що саме являє собою гідроакумулятор, як він функціонує і чому його важливість неможливо недооцінити.

    19.04.24
  • Електроніка Engo Controls
    Електроніка Engo Controls

    Електроніка Engo Controls

    16.04.24
  • Безкоштовна доставка радіаторів Purmo
    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    01.02.24
  • Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR
    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    30.12.23
  • Надсилання в кредит від Нової Пошти
    Надсилання в кредит від Нової Пошти

    Забирай свою посилку вже сьогодні, а плати пізніше завдяки новій послузі від «Нової Пошти» - «Посилка в кредит» Вибирай будь-який товар на суму від 1000 до 50000 грн. Дізнайся доступний персональний ліміт у своєму додатку «Нова Пошта»

    04.05.23
  • Відвідини заводу Pedrollo
    Відвідини заводу Pedrollo

    20 березня 2023 року наші співробітники відвідали завод Pedrollo в містечку San Bonifacio в Італії.

    22.03.23
  • Оплата частинами від Monobank
    Оплата частинами від Monobank

    Як це працює? 1.Виберіть товар у магазині-партнері 2. Виберіть спосіб оплати «Покупка частинами від monobank» 3. Підтвердіть покупку в додатку 4. Збільшуйте строк покупки частинами до 24 місяців

    29.08.22