(044) 394 90 01 (050) 394 90 01
voltar telegram account380500114653 voltar viber account380986700002

Які опалювальні системи краще і чи потрібні групи безпеки

Для того щоб дати відповіді на питання про групу безпеки спочатку потрібно прояснити як працюють найбільш популярні нині системи опалення. Опалювальні системи можуть бути одне або двотрубними, закритими або відкритими, із застосуванням природної або примусової циркуляції. У двухтрубной системі опалення батареї підключені паралельно - однією трубою подається теплоносій по радіаторів, а інший, відповідно, відпрацьована вода збирається і подається назад в котел.

Особливістю однотрубної системи є послідовне підключення батарей, де зворотна труба попереднього радіатора з'єднана з яка подає трубою наступного. В опалювальних системах закритого типу вода не стикається з зовнішнім повітрям - це герметична система, в якій в основному використовується примусовий спосіб циркуляції теплоносія за допомогою циркуляційного насоса. Системи з послідовним підключенням радіаторів (однотрубні), з природною циркуляцією - вважаються вчорашнім днем. Ці системи не здатні видати ту ефективність, на яку здатні сучасні технології і більшість виробників опалювального обладнання не схвалюють, а то і зовсім забороняють експлуатацію їх продукції в таких системах.

Найбільш сучасною та ефективною на даний момент вважається двотрубна закрита опалювальна система з примусовою циркуляцією теплоносія. У такій системі основними елементами є - котел, батареї, труби і насос. Але, виходячи з знань елементарної фізики, ми розуміємо, що після нагрівання теплоносій (в основному вода) має властивість розширюватися. З цього - для компенсації цього розширення ми зобов'язані включити в систему ще один елемент - розширювальний бак. Але якщо через аварію теплоносій закипить, то будь-який розширювальний бак закритого типу не впорається з таким розширенням. Ось саме для таких випадків необхідно встановлювати групу безпеки, основним робочим елементом якої є скидний клапан. Даний клапан знизить надмірний тиск в системі за рахунок скидання води при досягненні заданого тиску. У групі безпеки присутні також автоматичний і манометр. Для сучасних систем опалення установка груп безпеки необхідна - це той захисний механізм який не дасть «розірвати» вашу систему в разі аварії.

Новини, статті та огляди Всі новини
  • Частотне регулювання в деталях
    Частотне регулювання в деталях

    У цьому огляді піде мова про частотне регулювання, походження цього явища і його призначення.

    22.04.24
  • Гідроакумулятор: функції та використання
    Гідроакумулятор: функції та використання

    Гідроакумулятор відіграє важливу роль у системах, що забезпечують постачання та регулювання тиску води, забезпечуючи їхню стійкість і оптимальну продуктивність. Цей пристрій має важливе значення в забезпеченні стійкого водопостачання для різних будівель і об'єктів, забезпечуючи комфорт і зручність для користувачів. Давайте розглянемо, що саме являє собою гідроакумулятор, як він функціонує і чому його важливість неможливо недооцінити.

    19.04.24
  • Електроніка Engo Controls
    Електроніка Engo Controls

    Електроніка Engo Controls

    16.04.24
  • Безкоштовна доставка радіаторів Purmo
    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    01.02.24
  • Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR
    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    30.12.23
  • Надсилання в кредит від Нової Пошти
    Надсилання в кредит від Нової Пошти

    Забирай свою посилку вже сьогодні, а плати пізніше завдяки новій послузі від «Нової Пошти» - «Посилка в кредит» Вибирай будь-який товар на суму від 1000 до 50000 грн. Дізнайся доступний персональний ліміт у своєму додатку «Нова Пошта»

    04.05.23
  • Відвідини заводу Pedrollo
    Відвідини заводу Pedrollo

    20 березня 2023 року наші співробітники відвідали завод Pedrollo в містечку San Bonifacio в Італії.

    22.03.23
  • Оплата частинами від Monobank
    Оплата частинами від Monobank

    Як це працює? 1.Виберіть товар у магазині-партнері 2. Виберіть спосіб оплати «Покупка частинами від monobank» 3. Підтвердіть покупку в додатку 4. Збільшуйте строк покупки частинами до 24 місяців

    29.08.22