(044) 394 90 01 (050) 394 90 01
voltar telegram account380500114653 voltar viber account380986700002

Міняємо змішувач самостійно

У кожній квартирі або приватному будинку є змішувачі . Ні для кого не секрет що будь-який пристрій має свій робочий ресурс, не є винятком і змішувачі. За вичерпання свого ресурсу апарат вимагає або ремонту або заміни. Звичайно причиною заміни можуть бути і зовсім інші чинники - або редизайн ванної кімнати, або будь-яка інша причина, але зараз не про це, якщо питання заміни вже дозрів - значить будемо розбиратися як це зробити самостійно і правильно, не вдаючись до допомоги сантехніка. Більшість людей користуються послугами фахівця, боячись зробити щось не так і затопити сусідів. Насправді - заміна змішувача своїми руками - справа зовсім не складна і не потребує спеціальних навичок або знань.

Демонтаж старого змішувача.

Перед установкою нового, необхідно демонтувати стару змішувач. Тут складнощів виникнути не повинно, необхідно тільки пам'ятати, що обов'язково треба перекрити воду в трубопроводі, що подає, а після цього стравити її залишки - просто відкриваємо кран змішувача - і для гарячої і для холодної води.

Після успішного демонтажу приступаємо до установки нового змішувача.

Для початку розберемося який тип змішувача ми встановлюємо. Бувають вони, залежно від способу установки - настінні, стоячі і вбудовані.

Установка настінного змішувача.

Відрізняється такий змішувач відсутністю гнучких підводок і монтується в передбачені висновки в стіні, відстань між якими - 150 мм, допускається незначне відхилення. Кожен настінний змішувач комплектується ексцентриками - різьбовими з'єднаннями зі зміщеною віссю. Ось зміщена саме для того щоб компенсувати ті незначні відхилення в відстані між висновками і строго горизонтальним їх розташуванням. З ексцентриків і починається монтаж. Просто закриття їх в висновки мало, необхідно забезпечити їх надійну герметизацію - для цього використовують або спеціальні різьбові герметики або стару добру клоччя . намотування клоччя Якщо з нанесенням герметика все просто (в поданій до герметику інструкції все детально розписано), то з ущільненням клоччям необхідно пам'ятати три правила: намотування робиться проти різьблення, мотати треба туго і намотувати конусом (тобто - біля основи різьби - наметовому менше - далі більше ). Для полегшення намотування - використовуємо Уніпак - промазуємо їм спочатку різьблення ексцентрика, а потім і саму клоччя. Наступний крок - закручування ексцентриків - тут треба пам'ятати що в кінцевому результаті їх положення повинно бути строго горизонтальним і відстань між центрами рівним 150 мм, по суті це найскладніше завдання в монтажі настінного змішувача - далі все набагато простіше. Після успішного завершення попередньої завдання - на угвинчені ексцентрики не забуваємо надіти розети (декоративні відбивачі) і приступаємо до приєднання самого змішувача. Використовувати клоччя або герметики тут не потрібно - під накидні гайки передбачені гумові прокладки, в наявності яких перед закручуванням також не зайвим буде переконатися. монтаж настінного змішувача Спочатку пальцями, по черзі на кілька витків, накручуємо гайки до упору, а потім дотягуємо ключем. Тут важливо не перестаратися - гумову прокладку легко продавити - і текти Вам гарантована. Для того щоб не подряпати хромове покриття гайок, під ключ підкладаємо щільну тканину. Після цього залишається, тільки прикрутити носик і душовою шланг з лійкою, якщо вони передбачені в конструкції змішувача, з цим завданням впорається навіть школяр - все робиться легко і просто.

Монтаж стоячого змішувача.

Установка стоячого змішувача вимагає трохи більшого терпіння. У його комплектацію включені гнучкі підводки і шпилька з гайкою і прокладками.

Перший крок - це приєднання гнучких шлангів до змішувача - все робиться без зусиль - спочатку просто рукою, а потім просто дотягується ключем на пів обороту. Після цього - ввірчує шпильку в передбачене в підставі змішувача отвір - вона відповідає за надійне закріплення змішувача щодо встановлюваної поверхні, тому закручуємо її до упору з деяким зусиллям. Далі - встановлюємо змішувач в отвір в мийці або умивальнику, не забуваємо встановити кільце ущільнювача - під нього на п'яті змішувача передбачено спеціальний паз. Після установки, змішувач необхідно надійно зафіксувати - ця процедура відрізняється деякою незручністю, тому що всі роботи проводяться під мийкою (умивальником) лежачи на спині. фіксація стоячого змішувача На шпильку надягаємо гумовий ущільнювач (який має форму півмісяця), потім - металеву прокладку тієї ж форми і затягуємо гайкою до упору (носик змішувача повинен бути повернений в потрібному напрямку - після затягування гайки змінити його положення буде неможливим без послаблення тієї ж гайки). Останнім кроком для підключення стоячого змішувача буде під'єднання гнучких підводок до водопровідних патрубкам (пам'ятаємо що перетягувати накидні гайки не можна).

Вбудований змішувач.

вбудований змішувач Конструкція вбудованого змішувача досить складна, і монтаж його передбачається під час проектування водопроводу. Виконати монтаж самостійно, без спеціального інструменту і супутніх робіт - дуже не просто, а іноді і неможливо. У цьому випадку варто все таки скористатися послугами фахівця.

Новини, статті та огляди Всі новини
  • Частотне регулювання в деталях
    Частотне регулювання в деталях

    У цьому огляді піде мова про частотне регулювання, походження цього явища і його призначення.

    22.04.24
  • Гідроакумулятор: функції та використання
    Гідроакумулятор: функції та використання

    Гідроакумулятор відіграє важливу роль у системах, що забезпечують постачання та регулювання тиску води, забезпечуючи їхню стійкість і оптимальну продуктивність. Цей пристрій має важливе значення в забезпеченні стійкого водопостачання для різних будівель і об'єктів, забезпечуючи комфорт і зручність для користувачів. Давайте розглянемо, що саме являє собою гідроакумулятор, як він функціонує і чому його важливість неможливо недооцінити.

    19.04.24
  • Електроніка Engo Controls
    Електроніка Engo Controls

    Електроніка Engo Controls

    16.04.24
  • Безкоштовна доставка радіаторів Purmo
    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    01.02.24
  • Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR
    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    30.12.23
  • Надсилання в кредит від Нової Пошти
    Надсилання в кредит від Нової Пошти

    Забирай свою посилку вже сьогодні, а плати пізніше завдяки новій послузі від «Нової Пошти» - «Посилка в кредит» Вибирай будь-який товар на суму від 1000 до 50000 грн. Дізнайся доступний персональний ліміт у своєму додатку «Нова Пошта»

    04.05.23
  • Відвідини заводу Pedrollo
    Відвідини заводу Pedrollo

    20 березня 2023 року наші співробітники відвідали завод Pedrollo в містечку San Bonifacio в Італії.

    22.03.23
  • Оплата частинами від Monobank
    Оплата частинами від Monobank

    Як це працює? 1.Виберіть товар у магазині-партнері 2. Виберіть спосіб оплати «Покупка частинами від monobank» 3. Підтвердіть покупку в додатку 4. Збільшуйте строк покупки частинами до 24 місяців

    29.08.22