(044) 394 90 01 (050) 394 90 01
voltar telegram account380500114653 voltar viber account380986700002

Принцип роботи і вибір печі Булерьян

піч булерьян в будинку Ми вже звикли до того, що звичайні буржуйки використовувати в приватних будинках або на дачах небезпечно і не дуже ефективно. Вони швидко нагрівають повітря, але і швидко остигають, вимагаючи постійного підживлення дровами. А розпечений метал і випали з топки тліюче вугілля можуть послужити причиною пожежі. Особливо небезпечно залишати буржуйку на ніч. Цих недоліків позбавлена нова конструкція печі-буржуйки, яка отримала красиву назву Булерьян . Вона повністю складається з металу, що і ріднить її зі звичайною буржуйкою. Але принцип її роботи і конструкція печі принципово відрізняються від звичних для нас моделей буржуйок.

Чим же так славиться ця піч? Вся справа в її приголомшливою ефективності та економічності. Уявіть собі, що протягом доби вам доведеться всього лише двічі закласти в піч паливо. Причому, це можуть бути не тільки дрова, а й всілякі деревні і паперові відходи. Цим і зумовлена її економічність. Єдиною умовою є використання сухої сировини. Таку піч можна встановлювати в приватному будинку будь-якого розміру, на дачі, в гаражі, на складі і в інших місцях.

Конструктивні особливості печі Булерьян

принцип роботи печі булерьян Конструктивно Булерьян складається з нижньої і верхньої камер. У нижній камері згоряють дрова, а верхня камера служить для згоряння деревних газів. Лише 20% тепла від згорають продуктів йде на корпус, а основна маса розігріває повітря в трубах, якими викладені обидві камери згоряння. Випромінювання тепла відбувається по природному конвекційному принципом, коли знизу в труби надходить холодне повітря, піднімається вгору по трубах і нагрівається. На виході маємо природний тепловентилятор, який працює без електрики. Повітря в трубах прогрівається до температури понад 100 градусів. Тим самим забезпечується дуже швидкий прогрів приміщення. Вже через 20 хвилин після розпалювання булерьян температура в ньому прагне до 20 градусів.

В основу роботи булерьян закладений принцип повільного горіння (тління) деревного палива. Тління стає можливим завдяки малій кількості надходить в топку повітря. Кількість цього повітря ми можемо регулювати самостійно, за допомогою передньої заслінки. У грубці є ще і задня заслінка, що відповідає за тягу. Вона також є регульованою, хоча конструктивно повністю і не перекривається. Цими двома заслінками можна змінювати інтенсивність згоряння дров і, відповідно, змінювати температуру в приміщенні. Після нескладних експериментів освоїти управління піччю здатний будь-яка людина.

Увага! Якщо в процесі роботи печі ви вирішили додати в неї палива, то переведіть обидві заслінки в максимально відкрите положення. В такому стані піч повинна пропрацювати 5 хвилин. І тільки потім відкривається дверцята топливника, підкладаються дрова, дверцята закривається, а заслінки встановлюються в попереднє положення, в якому вони перебували до закладки дров.

Як вибрати піч Булерьян стосовно до конкретного приміщення

потужність печі булерьян Залежно від обсягу приміщення, яке потрібно обігріти, вибирається і розмір печі. Чим більшими є її габарити, тим більше тепла виділяється піччю за одиницю часу.

Печі діляться на типи, які позначаються від "00" до "05". Так, піч самого малого типу (тип 00), покликана обігріти приміщення об'ємом 100 кубометрів, має габарити 700 х 480 х 690 см. Вага її становить 60 кг. А ось максимальний тип 05 вже призначений для роботи в приміщенні 1100-1300 кубометрів. Габарити такої печі складають 960 х 730 х 1440 см, а вага її дорівнює 240 кг.

Великий вибір габаритів даного пристрою дозволяє підібрати тип печі стосовно даним критеріям. Вартість агрегатів не є вкрай високою. Піч Булерьян здатна окупити вкладення вже після річної експлуатації. Жоден подібний агрегат не здатний на таку самоокупність.

Новини, статті та огляди Всі новини
  • Частотне регулювання в деталях
    Частотне регулювання в деталях

    У цьому огляді піде мова про частотне регулювання, походження цього явища і його призначення.

    22.04.24
  • Гідроакумулятор: функції та використання
    Гідроакумулятор: функції та використання

    Гідроакумулятор відіграє важливу роль у системах, що забезпечують постачання та регулювання тиску води, забезпечуючи їхню стійкість і оптимальну продуктивність. Цей пристрій має важливе значення в забезпеченні стійкого водопостачання для різних будівель і об'єктів, забезпечуючи комфорт і зручність для користувачів. Давайте розглянемо, що саме являє собою гідроакумулятор, як він функціонує і чому його важливість неможливо недооцінити.

    19.04.24
  • Електроніка Engo Controls
    Електроніка Engo Controls

    Електроніка Engo Controls

    16.04.24
  • Безкоштовна доставка радіаторів Purmo
    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    01.02.24
  • Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR
    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    30.12.23
  • Надсилання в кредит від Нової Пошти
    Надсилання в кредит від Нової Пошти

    Забирай свою посилку вже сьогодні, а плати пізніше завдяки новій послузі від «Нової Пошти» - «Посилка в кредит» Вибирай будь-який товар на суму від 1000 до 50000 грн. Дізнайся доступний персональний ліміт у своєму додатку «Нова Пошта»

    04.05.23
  • Відвідини заводу Pedrollo
    Відвідини заводу Pedrollo

    20 березня 2023 року наші співробітники відвідали завод Pedrollo в містечку San Bonifacio в Італії.

    22.03.23
  • Оплата частинами від Monobank
    Оплата частинами від Monobank

    Як це працює? 1.Виберіть товар у магазині-партнері 2. Виберіть спосіб оплати «Покупка частинами від monobank» 3. Підтвердіть покупку в додатку 4. Збільшуйте строк покупки частинами до 24 місяців

    29.08.22