(044) 394 90 01 (050) 394 90 01
voltar telegram account380500114653 voltar viber account380986700002

Лічильники на воду допоможуть заощадити

На сьогоднішній день одним з основних обов'язкових витрат кожної сім'ї є комунальні платежі, чималу частину яких займає сплата холодного і гарячого водопостачання. За середньостатистичними підрахунками у сім'ї, яка складається з трьох осіб, вона займає близько 20% від всієї суми платежів. Це в першу чергу стосується тих сімей, в чиїх будинках не встановлені лічильники для гарячої і холодної води.

Спробуємо розібратися в рентабельності установки таких лічильників.

споживання води Як відомо, норма використання води на одну людину - 190 літрів холодної і 130 літрів гарячої води на добу. Це середні показники витрати води, в яких не враховується, хто і як саме використовує воду і користується їй взагалі. В результаті цього ми щомісяця повинні викладати досить солідну суму за те, чим могли і взагалі не скористатися. Кардинально виправити становище допоможе установка водомірів, які, як показує практика, допомагають істотно заощадити наші витрати.

Наприклад, згідно зі статистикою сім'я з трьох осіб повинна витрачати в місяць близько 17 кубометрів холодної та 12 кубометрів гарячої води. При вартості холодної води - 3,89 гривень за кубометр і 23,48 гривень - гарячої води за кубометр плюс сюди ж треба додати вартість водовідведення в 3,57 грн, обсяг якого дорівнює сумі використаної нами як гарячої, так і холодної води - ми отримаємо приблизно 450 - 500 гривень на місяць. З урахуванням не таких уже й великих середніх заробітних плат в нашій країні це досить вагомий удар по сімейному бюджету.

показання лічильників води Тепер розглянемо ситуацію з встановленими в будинку лічильниками. Візьмемо все ту ж сім'ю з трьох осіб. Зазвичай в такому випадку споживання холодної та гарячої води не перевищує 9 і 6 кубометрів відповідно. І це при щоденному прийомі душа всіма членами сім'ї, витрати води на приготування їжі, роботу пральної і посудомийної машин, прибирання і т.д.

Отже, підсумувавши, ми маємо оплату десь в районі 250-300 гривень за водопостачання. Це практично, майже 50% економія. З урахуванням вартості лічильників час їх окупності при гарантійному терміні роботи в п'ять років складе всього-на-всього півроку. Решта чотири з половиною роки нам принесуть економію приблизно в 10800 гривень. Погодьтеся, сума досить-таки чималенька.

Також слід зазначити, що в деяких будинках мають місце випадки, де весь обсяг використовуваної води ділиться на кількість людей, що проживають в даному будинку. Таким чином, ви будете платити не тільки за себе, але і ще за неохайних сусідів, у яких цілодобово протікає зливний бачок унітазу або просто весь день відкритий кран. Та й кількість людей, які проживають в будинку, може постійно змінюватися - і не завжди в бік зменшення. Тому установка водолічильників дозволить вам оплачувати тільки той обсяг води, який був вами використаний, і з огляду на такий важливий момент, як людський фактор, з появою в будинку лічильників води ви просто навчитеся економно її використовувати.

Процедура установки лічильника води

установка лічильника води Що стосується самої процедури по установці лічильника води, то вам не варто її боятися. Перше, що потрібно зробити - звернутися із заявою до місцевого "водоканал". Після обробки вашу заяву передається в службу, яка безпосередньо займається установкою даних лічильників. Тут буде розглянута можливість установки лічильників у вашій квартирі і, в разі позитивного результату, вам як власникові квартири потрібно буде оплатити договір, в вартість якого включена кошторис. Лічильники необхідно придбати самостійно. Зазвичай вартість всіх перерахованих вище послуг не перевищує 500 гривень. Також існують категорії громадян, які мають пільги на обладнання лічильників води. Дізнатися дану інформацію ви можете в місцевому ЖЕКу.

Після установки водолічильників складається акт введення в експлуатацію. З цим актом вам потрібно буде ще раз звернутися до місцевого "водоканал", де потрібно буде написати заяву на розрахунки споживання води відповідно до показань лічильників, встановлених в квартирі. Починаючи з наступного місяця, оплата буде проводитися фактично за дійсний витрата води. Таким чином, незважаючи на присутній в даній процедурі бюрократизм, витративши близько тижня, ви зможете почати економити і переконатися вже на власному прикладі, наскільки це вигідно.

У висновку хочеться підсумувати все вищесказане з приводу установки водолічильників. По-перше, ви економите гроші. По-друге, ви оплачуєте тільки ті послуги, якими скористалися, і по-третє, установка лічильників навчить вас бути більш ощадливими.

Новини, статті та огляди Всі новини
  • Частотне регулювання в деталях
    Частотне регулювання в деталях

    У цьому огляді піде мова про частотне регулювання, походження цього явища і його призначення.

    22.04.24
  • Гідроакумулятор: функції та використання
    Гідроакумулятор: функції та використання

    Гідроакумулятор відіграє важливу роль у системах, що забезпечують постачання та регулювання тиску води, забезпечуючи їхню стійкість і оптимальну продуктивність. Цей пристрій має важливе значення в забезпеченні стійкого водопостачання для різних будівель і об'єктів, забезпечуючи комфорт і зручність для користувачів. Давайте розглянемо, що саме являє собою гідроакумулятор, як він функціонує і чому його важливість неможливо недооцінити.

    19.04.24
  • Електроніка Engo Controls
    Електроніка Engo Controls

    Електроніка Engo Controls

    16.04.24
  • Безкоштовна доставка радіаторів Purmo
    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    01.02.24
  • Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR
    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    30.12.23
  • Надсилання в кредит від Нової Пошти
    Надсилання в кредит від Нової Пошти

    Забирай свою посилку вже сьогодні, а плати пізніше завдяки новій послузі від «Нової Пошти» - «Посилка в кредит» Вибирай будь-який товар на суму від 1000 до 50000 грн. Дізнайся доступний персональний ліміт у своєму додатку «Нова Пошта»

    04.05.23
  • Відвідини заводу Pedrollo
    Відвідини заводу Pedrollo

    20 березня 2023 року наші співробітники відвідали завод Pedrollo в містечку San Bonifacio в Італії.

    22.03.23
  • Оплата частинами від Monobank
    Оплата частинами від Monobank

    Як це працює? 1.Виберіть товар у магазині-партнері 2. Виберіть спосіб оплати «Покупка частинами від monobank» 3. Підтвердіть покупку в додатку 4. Збільшуйте строк покупки частинами до 24 місяців

    29.08.22