(044) 394 90 01 (050) 394 90 01
voltar telegram account380500114653 voltar viber account380986700002

Лічильник на металопластикові труби - як встановити своїми руками

Сьогодні важко уявити собі квартиру або будинок без лічильників на комунальні послуги . Встановлюють їх спеціалізовані підприємства або ж сам господар будинку. Хоча останній варіант менш кращий - комунальники можуть «не визнати» самовільно встановлений прилад і відмовити в опломбування. Але якщо з якихось причин є бажання це зробити своїми руками, тоді потрібно знати як, щоб потім не переробляти.

Крім того, має бути розуміння, що будь-які втручання в інженерні мережі, скажімо, багатоквартирного будинку, загрожують аваріями, які можуть відбитися на житті всіх його жителів. Тому підходити до питання самостійної установки лічильника потрібно дуже і дуже відповідально.

Теоретична частина

лічильники для води Система обліку не буде працювати, якщо встановити неякісний лічильник. Ці облікові прилад повинен відповідати нормам ГОСТу, що знаходить відображення в доданих до неї документах: паспорті і інструкції по монтажу.

У них повинні стояти штампи і печатки заводу-виготовлювача, а також дата «повірки» приладу на підприємстві. Цей показник дуже важливий і необхідний при постановці лічильника на облік. Контролери відштовхуватися від неї при призначенні наступної дати повірки.

Крім того, необхідно звірити на предмет ідентичності серійні номери в паспорті і на корпусі приладу.

Комплектація лічильника

Необхідно подбати про наявність фільтра грубої очистки води. За способом установки вони можуть бути «косими» або «прямими». Другий тип призначений для монтажу в горизонтальному вигляді, перший - вертикальному і прямому. Є й універсальні типи фільтрів, головне вибирати нема з пластиковими колбами - вони відрізняються низьким ступенем надійності.

Наступний показник - зворотний клапан. Деякі моделі лічильників уже обладнані вбудованими зворотними клапанами, які запобігають так званий «підмішування» (змішування гарячої і холодної води). До покупки потрібно переконатися в нормальній роботі клапана: натиснути на кнопку всередині і переконатися, як спрацює поворотна пружина.

Кріпильний елемент. Він потрібен для побудови та встановлення системи лічильника. Це: ніпеля, дужки, згони різної довжини, пластини, хомути.

Робочий інструмент:

- гайкові та розвідні ключі (на 27 і до 30 мм);
- ножиці для різання металопластику, калібратор, фітинги на 1,5 дюйма;
- болгарка;
- газовий ключ, різьбярі різьблення.

Простір між точкою забору води (умивальником або унітазом) і системою лічильника рекомендується «заповнити» шматком пластикової труби. Всі з'єднання повинні бути ущільнені: льоном, спеціальними нитками і пастами.

монтаж лічильника

монтаж лічильника води Для кращого розуміння того, що доведеться робити, процес можна умовно розбити на 2 етапи.

У першому необхідно позбутися від ділянки старої труби. Але спочатку переконатися, що запірний кран не пропускає воду, і що немає навіть натяку на текти. В іншому випадку замінити кран, а якщо не виходить - викликати ремонтників. «Експерименти» можуть погано закінчитися і обернутися великими неприємностями самому умільцю і іншим мешканцям. Далі за допомогою болгарки відрізається частина старої труби, а залишився ділянку вивертається з запірного крана.

Збірка облікової системи відбувається в такій послідовності: ніпель, фільтр, лічильник, клапан зворотний, відведення. Установка з'єднувальних гайок відбувається з використанням прокладок, а з'єднання деталей з внутрішніми різьбовими ділянками - сполучних ніпелів.

В цілому, це всі тонкощі установки водопровідного лічильника. Існує кілька способів його монтажу, на які впливають локальні умови, тип розводки водопровідної комунікації. Крім того, за правилами повинен встановлюватися колекторний розподільник , але його часто замінюють трубою або підведенням (якщо мийка встановлена на кухні).

Найголовніше, що потрібно перевірити перед монтажем - це відсутність неврахованих водозабірних точок.

Новини, статті та огляди Всі новини
  • Частотне регулювання в деталях
    Частотне регулювання в деталях

    У цьому огляді піде мова про частотне регулювання, походження цього явища і його призначення.

    22.04.24
  • Гідроакумулятор: функції та використання
    Гідроакумулятор: функції та використання

    Гідроакумулятор відіграє важливу роль у системах, що забезпечують постачання та регулювання тиску води, забезпечуючи їхню стійкість і оптимальну продуктивність. Цей пристрій має важливе значення в забезпеченні стійкого водопостачання для різних будівель і об'єктів, забезпечуючи комфорт і зручність для користувачів. Давайте розглянемо, що саме являє собою гідроакумулятор, як він функціонує і чому його важливість неможливо недооцінити.

    19.04.24
  • Електроніка Engo Controls
    Електроніка Engo Controls

    Електроніка Engo Controls

    16.04.24
  • Безкоштовна доставка радіаторів Purmo
    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    01.02.24
  • Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR
    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    30.12.23
  • Надсилання в кредит від Нової Пошти
    Надсилання в кредит від Нової Пошти

    Забирай свою посилку вже сьогодні, а плати пізніше завдяки новій послузі від «Нової Пошти» - «Посилка в кредит» Вибирай будь-який товар на суму від 1000 до 50000 грн. Дізнайся доступний персональний ліміт у своєму додатку «Нова Пошта»

    04.05.23
  • Відвідини заводу Pedrollo
    Відвідини заводу Pedrollo

    20 березня 2023 року наші співробітники відвідали завод Pedrollo в містечку San Bonifacio в Італії.

    22.03.23
  • Оплата частинами від Monobank
    Оплата частинами від Monobank

    Як це працює? 1.Виберіть товар у магазині-партнері 2. Виберіть спосіб оплати «Покупка частинами від monobank» 3. Підтвердіть покупку в додатку 4. Збільшуйте строк покупки частинами до 24 місяців

    29.08.22