(044) 394 90 01 (050) 394 90 01
voltar telegram account380500114653 voltar viber account380986700002

Змішувач для кухні: як вибрати?

Займаючись кухонними справами, ми постійно вдаємося до використання змішувача: коли готуємо їжу, чистимо овочі, миємо руки або посуд. Щоб витримати такий кругообіг справ, цей сантехнічний аксесуар має бути якісним і максимально надійним. Тому сьогодні ми розглянемо всі тонкощі вибору змішувача для кухні. Візьміть на замітку наші поради!

Смеситель для кухни: как выбрать-01

Хороші змішувачі для кухні значно відрізняються від виробів для ванної. По-перше, вони вищі і мають інший вигин. По-друге, радіус обертання крана у них значно більший. Це спрощує виконання щоденних кухонних справ і догляд за раковиною. 

Головні характеристики кухонного змішувача:

  • матеріал виготовлення;
  • форма виливу;
  • тип механізму;
  • розмір і дизайн.

Почнемо розглядати характеристики цього аксесуара для кухні з форми (геометрії) виливу. Багато господарів не приділяють достатньо уваги цьому пункту, і дуже даремно. Від геометрії виливу залежить те, наскільки зручно буде мити під краном посуд, високі вази, банки, набирати воду в ємності. Основні види змішувачів для кухні за типом виливу:

  • З високим виливом - найфункціональніші та найпрактичніші моделі. Такий варіант звільняє максимум місця між краном і раковиною. З його допомогою легко наповнювати чашу водного фільтра або квіткову вазу, мити глибокі ємності.
  • З прямим горизонтальним виливом. Підійде для глибоких раковин. Досить зручний в експлуатації, займає мінімум місця. Завдяки цьому, крани з горизонтальним виливом часто застосовують для маленьких кухонь.
  • З коротким виливом. Як правило, встановлюється по центру раковини. Дуже зручний для миття столового посуду, сковорідок і дек. Підійде в разі, якщо ви звикли виконувати на кухні прості завдання.

Смеситель для кухни: как выбрать-02

Крім того, вилив може бути висувним, поворотним і нерухомим. Найзручніші два перші варіанти. Кран кухонного змішувача, своєю чергою, може мати круглу або плоску форму. За характеристиками, вироби кожної з форм нічим не відрізняються між собою. Догляд за ними теж однаково простий. Тому оптимальний варіант форми - справа вашого смаку.

Який змішувач для кухні кращий: одноважільний чи подвійний?

Найважливіший параметр вибору - це особливості конструкції. Тут усе розмаїття сантехнічних аксесуарів можна розділити на дві категорії: важільні та вентильні (з двома вентилями).

Одноважільний змішувач для кухні - сучасна, дуже зручна модель. Він дає змогу регулювати температуру і натиск води за допомогою однієї рукояті. Одноважільний змішувач комплектують двома типами картриджів:

  • Пластинчастим. Пластинчасті картриджі виготовляються з кераміки і мають запірний клапан, що складається з двох пластин. Коли користувач повертає рукоятку крана на мийці, пластини відкриваються в потрібних місцях, змішуючи холодну і гарячу воду. Керамічні картриджі - зручні та довговічні, витримують регулярні навантаження Тому цей тип вважається оптимальним.
  • Кулястим, з металу. Вода різних температур змішується всередині кулястого картриджа. Модель працює легко і плавно. З недоліків - коротший термін експлуатації, ніж у пластинчастих моделей.

Вентильний подвійний змішувач для кухні - більш популярна, класична модель. Два окремі вентиля дають змогу регулювати доступ холодної та гарячої води. Такий сантехнічний аксесуар коштує зовсім недорого, але радує довговічністю, плавністю роботи, простотою в догляді. З недоліків - варіант поступається важільним моделям за надійністю. Візьміть це на замітку, здійснюючи покупку.

Смеситель для кухни: как выбрать-03

Традиційний і настінний змішувач для води: розглядаємо дві варіації

Існує ще одна класифікація кухонних кранів для мийки. Вироби розрізняють за типом монтажу. Традиційні сантехнічні аксесуари кріплять безпосередньо до раковини або до стільниці. Також їх називають вертикальними або настільними. Це - дуже поширений варіант, який застосовується вже багато десятиліть. "Плюси" такого крана:

  • компактний розмір;
  • універсальність;
  • сумісність із різними інтер'єрними стилями;
  • простота в установці;
  • різноманітність форм, розмірів, дизайнерських рішень;
  • невисока вартість.

Настінні змішувачі для мийки - більш сучасне рішення на ринку сантехнічних аксесуарів. Як уже зрозуміло з назви, такий виріб монтується безпосередньо на стіні над раковиною. Настінний варіант теж має чимало переваг. До переваг такого виду відносимо:

  • економію місця на кухні;
  • зручність у використанні;
  • сучасний дизайн;
  • додаткову оригінальність для кухонного інтер'єру.

Настінні та настільні моделі можуть мати різну кількість точок кріплення. Існують варіанти з 1-5 монтажними отворами. Заздалегідь продумайте, який саме варіант вам потрібен.

Зверніть увагу: важлива характеристика будь-якого змішувача - це клас шуму. Чим він вищий, тим "гучнішим" під час роботи буде виріб. Тому обов'язково уточніть відповідну інформацію у продавця.

Смеситель для кухни: как выбрать-04

Кухонний змішувач і дизайн інтер'єру

Ні для кого не секрет, що вдалий інтер'єр кухні - це ще й правильно підібрана сантехніка. Нехай навіть і така незначна, на перший погляд, як змішувач для мийки. Обираючи цей аксесуар, орієнтуйтеся на особливості оформлення приміщення: стилістику, кольорову гаму, наявність декору.

Класичну кухню доповнить двохвентильний змішувач, що має плавні лінії, округлі форми. Віддайте перевагу стандартним відтінкам (наприклад, звичайній хромованій сантехніці). Додатковий декор теж буде доречним. За способом монтажу, змішувач для класичної кухні може бути як вертикальним, так і настінним. Обидва варіанти виглядають досить вдало. Також у пріоритеті - високий вилив.

Скандинавський і мінімалістичний інтер'єр вдало поєднується з одноважільними змішувачами. У пріоритеті - чіткі геометричні лінії, квадратні форми, простота, лаконічність. Сантехніка для стриманої кухні не повинна мати додаткового декору, розпису або інкрустацій. Багато господарів віддають тут перевагу білим виробам, але класичні хромовані теж будуть доречними.

Кухонний інтер'єр у стилі хай-тек можна доповнити вертикальним змішувачем матового або глянцевого відтінку. Відмовтеся від округлих форм: тут у пріоритеті чіткість, сучасний стиль. Також у хай-тек кухні матимуть недоречний вигляд двохвентильні змішувачі: підійдуть лише важільні варіанти. Добре, що купити їх не так уже й важко.

Порада: перш ніж вибирати дизайн виробу в магазині, переконайтеся, що перед вами - якісний змішувач, який прослужить максимально довго. Найкращим чином зарекомендували себе такі бренди: KFA, Kludi, Ferro, Herz. Купити змішувачі зазначеного виробництва можна в Києві, Харкові та інших містах України. Ціна може відрізнятися залежно від обраного інтернет-магазину.

Смеситель для кухни: как выбрать-05

Змішувач для мийки: фінальний етап вибору крана

Не забувайте про те, що крім базових, класичних моделей, існують кухонні змішувачі з безліччю додаткових опцій. Виріб може мати:

  • Захистом від зворотного відтоку води. Це - елемент, який захистить від несподіваних поломок крана, забезпечуючи рух води тільки в призначеному напрямку.
  • Аератором - невеликою деталлю, яка кріпиться на крані змішувача і допомагає економити водний потік, змішуючи воду з повітрям. Напір, при цьому, не слабшає.
  • Донним клапаном. Такий елемент дає змогу закривати зливний отвір у раковині і набирати в неї воду. Як і аератор, донний клапан можна докупити окремо.
  • Вбудованим душем. Ця опція робить раковину більш універсальною, але значно підвищує вартість змішувача.

Щоб не виникло проблем під час встановлення змішувача, обов'язково дізнайтеся діаметр його підводки. Цей параметр вимірюється в дюймах. Стандартні значення - ½, ⅜ дюйма. І, звичайно ж, не забудьте оглянути обраний змішувач на предмет пошкоджень, дефектів, виробничого браку.

Якщо вам важко з вибором змішувача, просто зателефонуйте нам. Менеджери інтернет-магазину "Вольтар" нададуть безкоштовну професійну консультацію. Вдалих покупок!

Новини, статті та огляди Всі новини
  • Частотне регулювання в деталях
    Частотне регулювання в деталях

    У цьому огляді піде мова про частотне регулювання, походження цього явища і його призначення.

    22.04.24
  • Гідроакумулятор: функції та використання
    Гідроакумулятор: функції та використання

    Гідроакумулятор відіграє важливу роль у системах, що забезпечують постачання та регулювання тиску води, забезпечуючи їхню стійкість і оптимальну продуктивність. Цей пристрій має важливе значення в забезпеченні стійкого водопостачання для різних будівель і об'єктів, забезпечуючи комфорт і зручність для користувачів. Давайте розглянемо, що саме являє собою гідроакумулятор, як він функціонує і чому його важливість неможливо недооцінити.

    19.04.24
  • Електроніка Engo Controls
    Електроніка Engo Controls

    Електроніка Engo Controls

    16.04.24
  • Безкоштовна доставка радіаторів Purmo
    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    01.02.24
  • Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR
    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    30.12.23
  • Надсилання в кредит від Нової Пошти
    Надсилання в кредит від Нової Пошти

    Забирай свою посилку вже сьогодні, а плати пізніше завдяки новій послузі від «Нової Пошти» - «Посилка в кредит» Вибирай будь-який товар на суму від 1000 до 50000 грн. Дізнайся доступний персональний ліміт у своєму додатку «Нова Пошта»

    04.05.23
  • Відвідини заводу Pedrollo
    Відвідини заводу Pedrollo

    20 березня 2023 року наші співробітники відвідали завод Pedrollo в містечку San Bonifacio в Італії.

    22.03.23
  • Оплата частинами від Monobank
    Оплата частинами від Monobank

    Як це працює? 1.Виберіть товар у магазині-партнері 2. Виберіть спосіб оплати «Покупка частинами від monobank» 3. Підтвердіть покупку в додатку 4. Збільшуйте строк покупки частинами до 24 місяців

    29.08.22