(044) 394 90 01 (050) 394 90 01
voltar telegram account380500114653 voltar viber account380986700002

Труби з поперечно-зшитого поліетилену в сутичці з морозом.

Труби з поперечно-зшитого поліетилену, так само відомого як PEX останнім часом все більше і більше використовуються при монтажі інженерних систем заміських будинків і котеджів. Давайте подивимося, чим же цей матеріал настільки стрімко завойовує довіру, як монтажників, так і замовників.

Найбільшого поширення на вітчизняному ринку отримали три бренду: Giaсоmini , Herz і Kisan . Так само відомі такі марки: Vavin , FV Plast .

Труба PEX буває трьох типів. Перший тип - це труби для водопостачання. вони призначені для роботи під тиском до 10 атмосфер. Другий тип - труби для систем радіаторного опалення. вони бувають двох видів: розраховані на 6 атмосфер і на 10 атмосфер. відмінною рисою цих труб у порівнянні з трубами для систем водопостачання є наявність антидифузійного шару, який запобігає потраплянню молекул повітря в трубу через стінку. А це, в свою чергу, не допускає завоздушіванія котельні і радіаторів системи опалення. Третій тип - труби для систем підлогового опалення. У цих труб матеріал той же самий, що і у труб для систем опалення, з однією лише різницею: доданий зовнішній захисний шар, який оберігає трубу від зовнішніх механічних пошкоджень. Труба укладається на підлогу. А оскільки в процесі будівництва неминучий механічний контакт з цією трубою, поки вона не захована під стяжку, такий шар обов'язковий для труби.

Позитивні моменти, які відносяться до всіх типів труб PEX. Труби мають корозійної і морозної стійкістю. вони дуже пластичні і гнучкі, тому монтаж цих труб при мінусовій температурі не на багато складніше, ніж при плюсовій. Цього не скажеш при роботі з іншими пластиковими трубами. Ще одна незаперечна перевага - це молекулярна пам'ять матеріалу, використовуваного для виготовлення труб. При будь-деформації труба через деякий час прийме свою початкову форму. Ось чому дані труби не бояться наскрізного промерзання і різких перегинів. Монтаж труби так само заснований на принципі молекулярної пам'яті. Труба розтискається, в неї вставляється фітінг. Через деякий час труба приймає вихідну форму і фітінг виходить сидить внатяг в трубі. Дане з'єднання нітрохи не поступається по міцності і герметичності просто шматку труби. з'єднання PEX можна робити прихованими завдяки вищесказаного. термін служби даного матеріалу не менше 50 років.

Новини, статті та огляди Всі новини
  • Частотне регулювання в деталях
    Частотне регулювання в деталях

    У цьому огляді піде мова про частотне регулювання, походження цього явища і його призначення.

    22.04.24
  • Гідроакумулятор: функції та використання
    Гідроакумулятор: функції та використання

    Гідроакумулятор відіграє важливу роль у системах, що забезпечують постачання та регулювання тиску води, забезпечуючи їхню стійкість і оптимальну продуктивність. Цей пристрій має важливе значення в забезпеченні стійкого водопостачання для різних будівель і об'єктів, забезпечуючи комфорт і зручність для користувачів. Давайте розглянемо, що саме являє собою гідроакумулятор, як він функціонує і чому його важливість неможливо недооцінити.

    19.04.24
  • Електроніка Engo Controls
    Електроніка Engo Controls

    Електроніка Engo Controls

    16.04.24
  • Безкоштовна доставка радіаторів Purmo
    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    01.02.24
  • Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR
    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    30.12.23
  • Надсилання в кредит від Нової Пошти
    Надсилання в кредит від Нової Пошти

    Забирай свою посилку вже сьогодні, а плати пізніше завдяки новій послузі від «Нової Пошти» - «Посилка в кредит» Вибирай будь-який товар на суму від 1000 до 50000 грн. Дізнайся доступний персональний ліміт у своєму додатку «Нова Пошта»

    04.05.23
  • Відвідини заводу Pedrollo
    Відвідини заводу Pedrollo

    20 березня 2023 року наші співробітники відвідали завод Pedrollo в містечку San Bonifacio в Італії.

    22.03.23
  • Оплата частинами від Monobank
    Оплата частинами від Monobank

    Як це працює? 1.Виберіть товар у магазині-партнері 2. Виберіть спосіб оплати «Покупка частинами від monobank» 3. Підтвердіть покупку в додатку 4. Збільшуйте строк покупки частинами до 24 місяців

    29.08.22