(044) 394 90 01 (050) 394 90 01
voltar telegram account380500114653 voltar viber account380986700002

Твердопаливні котли

Котли, що працюють на твердому паливі продовжують користуватись високим попитом і популярністю. Адже твердопаливний котел є найбільш зручним в опаленні заміських будинків і інших приміщень. Вони автономні, невибагливі і надійні.

Єдиним мінусом котла, що працює на твердому паливі, є постійний контроль. Необхідно постійно підкидати паливо, періодично прибирати відходи, що виникли в процесі згоряння палива. До того ж потрібно певне приміщення для заготовленого палива. Як правило приміщення площею від 15 до 25 м2 досить для зберігання палива на весь опалювальний період.

Для опалювання приміщення бажано підбирати твердопаливний котел за допомогою фахівця. Розрахунки проводяться виходячи з даних про потужності котла, площі опалювального приміщення і палива, яке Ви ймовірно будете використовувати.

Довговічність і надійність твердопаливних котлів обумовлена матеріалами з яких їх виготовляють і простотою конструкції. Скажімо чавунний твердопаливний котел може похвалитися "живучістю" до 30 років, потребуючи лиш періодичного чищення. Твердопаливний котел виготовлений зі сталі також невибагливий в обслуговуванні, але менш довговічний. Під впливом температур сталеві панелі "прогорають" років за 10 - 15. Але продовжити життя такого котла цілком реально заміною окремих комплектуючих , благо виробники котлів постачають і запасні частини. Пелетні котли досить просунуті технічно, але зазвичай працюють тільки на досить дорогому паливі і вимагають ретельного обслуговування. Головним достоїнством пелетних котлів є тривалість горіння однієї закладки палива. Якщо чавунний котел здатний від однієї закладки палива обігрівати приміщення на протязі 5-6 годин, то пелетний котел здатний простягнути все 9 а то і більше.

Простота конструкції твердопаливного котла дозволяє використовувати будь тверде пальне паливо. Але багато моделей також можна реконструктіровать для роботи на рідкому паливі або газі.

Встановлюючи твердопаливний котел, слід належну увагу приділити системі тяги. Кращим варіантом буде доручення її установки професіоналам. Адже неправілно встановлена тяга може істотно знизити ККД котла, а в гіршому випадку і зовсім привести до накопичення чадного газу в приміщенні, в якому встановлений котел.

Новини, статті та огляди Всі новини
  • Частотне регулювання в деталях
    Частотне регулювання в деталях

    У цьому огляді піде мова про частотне регулювання, походження цього явища і його призначення.

    22.04.24
  • Гідроакумулятор: функції та використання
    Гідроакумулятор: функції та використання

    Гідроакумулятор відіграє важливу роль у системах, що забезпечують постачання та регулювання тиску води, забезпечуючи їхню стійкість і оптимальну продуктивність. Цей пристрій має важливе значення в забезпеченні стійкого водопостачання для різних будівель і об'єктів, забезпечуючи комфорт і зручність для користувачів. Давайте розглянемо, що саме являє собою гідроакумулятор, як він функціонує і чому його важливість неможливо недооцінити.

    19.04.24
  • Електроніка Engo Controls
    Електроніка Engo Controls

    Електроніка Engo Controls

    16.04.24
  • Безкоштовна доставка радіаторів Purmo
    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    01.02.24
  • Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR
    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    30.12.23
  • Надсилання в кредит від Нової Пошти
    Надсилання в кредит від Нової Пошти

    Забирай свою посилку вже сьогодні, а плати пізніше завдяки новій послузі від «Нової Пошти» - «Посилка в кредит» Вибирай будь-який товар на суму від 1000 до 50000 грн. Дізнайся доступний персональний ліміт у своєму додатку «Нова Пошта»

    04.05.23
  • Відвідини заводу Pedrollo
    Відвідини заводу Pedrollo

    20 березня 2023 року наші співробітники відвідали завод Pedrollo в містечку San Bonifacio в Італії.

    22.03.23
  • Оплата частинами від Monobank
    Оплата частинами від Monobank

    Як це працює? 1.Виберіть товар у магазині-партнері 2. Виберіть спосіб оплати «Покупка частинами від monobank» 3. Підтвердіть покупку в додатку 4. Збільшуйте строк покупки частинами до 24 місяців

    29.08.22