(044) 394 90 01 (050) 394 90 01
voltar telegram account380500114653 voltar viber account380986700002

Димарі для камінів і їх пристрій

димоходи для камінів Правильне пристрій димоходу для каміна , часом, набагато важливіше, ніж навіть вибір самого каміна. Допустивши помилку, можна викликати поломку обладнання, підвищити пожежонебезпека, отруєння продуктами горіння тощо. Асортимент димоходів для каміна досить великий: тут вам і традиційні цегляні труби зі сталевим вкладишем, і навіть витончені скляні конструкції, які чудово впишуться в будь-який сучасний інтер'єр.

Димохід призначений для відводу продуктів горіння з каміна, отже, вся конструкція буде дуже сильно нагріватися, вступаючи в той же час в контакт з небезпечними хімікатами, що виділилися при горінні. Так само є проблема в конденсаті водяних парів, він з'являється завжди через різних температур. Тому, в пристрої димоходу використовуються прочнейшие матеріали, за якими і розрізняються види димоходів.

варіанти кладки

Цегляний димохід викладається цеглою. Це найдешевший варіант відведення продуктів горіння, отже, існують у нього і недоліки: трудомісткість виконання, не найефективніший відведення диму, велику вагу конструкції. Бажано поміщати всередину цегляного димоходу сталевий вкладиш, за допомогою якого можна поліпшити відведення продуктів горіння.

Сталевий димар - конструкція, зібрана з нержавіючої або оцинкованої сталі і шару утеплювача. Простота установки і порівняно низька вага всієї конструкції. Варіант з оцинкованої сталі буде трохи дешевше, але краще не ризикувати і перестрахуватися, купивши варіант, стійкий до процесу корозії, при цьому скупитися не слід.

Керамічний димохід являє собою конструкцію з трьох шарів: внутрішній керамічний вкладиш, середній шар, що представляє собою теплоізоляційну прокладку і зовнішній шар з бетонних блоків. Конструкція складна, вимагає деякого професіоналізму і акуратності при виконанні, але забезпечить чудову теплоізоляцію і довгий термін служби.

Скляний димохід - ефектний зовнішній вигляд конструкції дозволить вписатися в будь-який сучасний інтер'єр. Скло не піддається корозії, впливу вологи. Такий димар стійкий до нагрівання і буде забезпечувати хороше відведення диму. Найдорожчий і складний у виконанні варіант, вимагає до себе дбайливого ставлення при експлуатації.

Розміри і розміщення

Слід заздалегідь обміркувати пристрій і розміщення каміна всередині будинку. При цьому потрібно добре пам'ятати про те, що матеріали стін і перекриттів біля каміна повинні бути негорючими. Димохід слід розташовувати в теплих частинах будинку, або подбати про гарну теплоізоляції. Маючи в своєму розпорядженні димохід ближче до коника даху, ви зможете зменшити розмір труби, яка буде підноситися над дахом - занадто велика труба створює багато незручностей, особливо при сильному вітрі.

Труба димоходу по діаметру повинна збігатися з діаметром димовивідного патрубка. Інакше можливі порушення димовідведення, буде порушена тяга. Висотою димар повинен бути мінімум чотири метри. Труба над дахом повинна виступати на п'ять сантиметрів як мінімум, при розташуванні збоку від гребеня даху в півтора-три метри труба повинна бути не нижче коника.

Приклад установки димоходу з нержавіючої сталі

димар з нержавіючої сталі Перед тим, як приступити до складання сталевого димаря, слід зробити кілька підготовчих операцій. Для початку треба встановити топку вашого каміна, причому, якщо не передбачені спеціальні ніжки, доведеться виготовити опору своїми руками. Бажано використовувати такі матеріали як метал, шамотна цегла, камінь тощо. Виготовлену опору потрібно покрити вогнетривкої фарбою. Між топкою і стіною повинна бути відстань мінімум в 1,5 сантиметра. Біля стіни, яка примикає до каміна, повинна бути теплоізоляція. Деякі фахівці радять використовувати мінеральну вату, яка витримує великі температури, аж до 700 градусів.

Після того як ви затвердили положення топки, ви повинні визначити розмір осі випуску димосборніка, використовуючи схил. Вона повинна бути ідентична осі димоходу каміна.

Монтаж димоходу можна починати тільки тоді, коли ви розмістили топку в ретельно вивірений для неї місці.

Шви всередині димоходу обробляються герметиком, і після цього тільки можна починати збірку конструкції. Місця з'єднання елементів конструкції обробляються подвійним шаром герметика. Внутрішній контур повинен з'єднуватися шляхом вставки кожного елемента всередину нижчестоящого, що дозволить запобігти можливості потрапляння конденсату. Зовнішній контур закріплюють заклепками, і місця з'єднань закривають алюмінієвим скотчем. У місця стиків варто підкладати додатковий шар утеплювача, це треба для того, щоб уникнути надмірного нагріву зовнішнього контуру.

Важливо правильно зафіксувати трубу димоходу. Труба обжимается хомутом, який потім закріплюється на перекритті. На хомути, закріплені на перекриттях, повинна йти основна вагова навантаження димоходу. При відсутності спеціального гнучкого кріплення в нижній частині димоходу встановлюються хомути з невеликим проміжком у 1-1,5 сантиметра, це необхідно, щоб уникнути псування конструкції, враховуючи властивості металу - він здатний розширюватися при нагріванні.

Поради, дані в цій статті, допоможуть вам самостійно встановити димар для каміна, але, звичайно, варто проконсультуватися з фахівцями, або навіть замовити відповідну послугу у фірми, що займається установкою димоходів.

Новини, статті та огляди Всі новини
  • Частотне регулювання в деталях
    Частотне регулювання в деталях

    У цьому огляді піде мова про частотне регулювання, походження цього явища і його призначення.

    22.04.24
  • Гідроакумулятор: функції та використання
    Гідроакумулятор: функції та використання

    Гідроакумулятор відіграє важливу роль у системах, що забезпечують постачання та регулювання тиску води, забезпечуючи їхню стійкість і оптимальну продуктивність. Цей пристрій має важливе значення в забезпеченні стійкого водопостачання для різних будівель і об'єктів, забезпечуючи комфорт і зручність для користувачів. Давайте розглянемо, що саме являє собою гідроакумулятор, як він функціонує і чому його важливість неможливо недооцінити.

    19.04.24
  • Електроніка Engo Controls
    Електроніка Engo Controls

    Електроніка Engo Controls

    16.04.24
  • Безкоштовна доставка радіаторів Purmo
    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    01.02.24
  • Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR
    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    30.12.23
  • Надсилання в кредит від Нової Пошти
    Надсилання в кредит від Нової Пошти

    Забирай свою посилку вже сьогодні, а плати пізніше завдяки новій послузі від «Нової Пошти» - «Посилка в кредит» Вибирай будь-який товар на суму від 1000 до 50000 грн. Дізнайся доступний персональний ліміт у своєму додатку «Нова Пошта»

    04.05.23
  • Відвідини заводу Pedrollo
    Відвідини заводу Pedrollo

    20 березня 2023 року наші співробітники відвідали завод Pedrollo в містечку San Bonifacio в Італії.

    22.03.23
  • Оплата частинами від Monobank
    Оплата частинами від Monobank

    Як це працює? 1.Виберіть товар у магазині-партнері 2. Виберіть спосіб оплати «Покупка частинами від monobank» 3. Підтвердіть покупку в додатку 4. Збільшуйте строк покупки частинами до 24 місяців

    29.08.22