(044) 394 90 01 (050) 394 90 01
voltar telegram account380500114653 voltar viber account380986700002

Запірні крани: переваги і недоліки

Запірні крани широко застосовуються не тільки на магістральних газо- і нафтотрубопроводів, але і в системах постачання населення природним газом, а також на всіляких резервуарах для дренажу систем, визначення рівня рідини, взяття проб і ін.

Чим же запірні крани домоглися такої великої популярності?

Конструкція кульового крана фото По-перше, простотою своєї конструкції - вони мають невелику монтажну висоту, малий опір, їх можна встановлювати в будь-якому робочому положенні, в їх проточної частини відсутні застійні зони, а повнопрохідними кульових запірних кранів допускає можливість механічної прочистки трубопроводу.

Крім того, крани запірні прості в управлінні - щоб повністю перекрити потік, досить повернути пробку на 90 градусів. А можливість застосування запірних кранів для транспортування забруднених середовищ і шламів не тільки в якості запірного, але і в якості регулюючого пристрою, можливість мастила поверхонь елементів ущільнювачів робочого органу - додаткові плюси запірних кранів.

Але при всіх своїх безперечних перевагах у запірних кранів є і ряд недоліків:

Так, наприклад, при управління большеразмерной запірними кранами необхідно додаток великих крутних моментів, вони вимагають ретельного обслуговування і періодичної змащення поверхонь ущільнювачів. Під час роботи запірних кранів знос конусних пробок відбувається нерівномірно, що позначається на герметичності запірного органу. З цих причин для трубопроводів з діаметром понад 1400 мм все частіше вибирають кульові запірні крани.

Кран кульовий в розрізі фото Для зниження необхідного для управління конусним запірним краном крутного моменту, а також зменшення зносу ущільнюючих поверхонь, раціонально застосування кранів з мастилом - в конструкції таких кранів передбачені канали, через які періодично і подається мастило (вручну або автоматично).

Для транспортування в'язких, а також бистрозастивающіх середовищ застосовують крани з підігрівом корпусу.

Як матеріал для виготовлення запірних кранів застосовують сталь, сірий чавун і мідних сплавів - латунь і бронзу. Латунні крани мають умовний діам. проходу менше 80 мм застосовуються для середовищ з тиском менше 2,5 МПа, менш 225 ° С. Крани з сірого чавуну з Dу до 150 мм використовують для перекачування середовищ при тиску до 1,6 МПа і температурою до 150 ° С. сталеві же запірні крани імєєют умовний діаметр проходу до 1400 мм і можуть застосовуватися для середовищ під тиском 16 МПа і температурою до 500 ° С.

Новини, статті та огляди Всі новини
  • Частотне регулювання в деталях
    Частотне регулювання в деталях

    У цьому огляді піде мова про частотне регулювання, походження цього явища і його призначення.

    22.04.24
  • Гідроакумулятор: функції та використання
    Гідроакумулятор: функції та використання

    Гідроакумулятор відіграє важливу роль у системах, що забезпечують постачання та регулювання тиску води, забезпечуючи їхню стійкість і оптимальну продуктивність. Цей пристрій має важливе значення в забезпеченні стійкого водопостачання для різних будівель і об'єктів, забезпечуючи комфорт і зручність для користувачів. Давайте розглянемо, що саме являє собою гідроакумулятор, як він функціонує і чому його важливість неможливо недооцінити.

    19.04.24
  • Електроніка Engo Controls
    Електроніка Engo Controls

    Електроніка Engo Controls

    16.04.24
  • Безкоштовна доставка радіаторів Purmo
    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    01.02.24
  • Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR
    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    30.12.23
  • Надсилання в кредит від Нової Пошти
    Надсилання в кредит від Нової Пошти

    Забирай свою посилку вже сьогодні, а плати пізніше завдяки новій послузі від «Нової Пошти» - «Посилка в кредит» Вибирай будь-який товар на суму від 1000 до 50000 грн. Дізнайся доступний персональний ліміт у своєму додатку «Нова Пошта»

    04.05.23
  • Відвідини заводу Pedrollo
    Відвідини заводу Pedrollo

    20 березня 2023 року наші співробітники відвідали завод Pedrollo в містечку San Bonifacio в Італії.

    22.03.23
  • Оплата частинами від Monobank
    Оплата частинами від Monobank

    Як це працює? 1.Виберіть товар у магазині-партнері 2. Виберіть спосіб оплати «Покупка частинами від monobank» 3. Підтвердіть покупку в додатку 4. Збільшуйте строк покупки частинами до 24 місяців

    29.08.22