(044) 394 90 01 (050) 394 90 01
voltar telegram account380500114653 voltar viber account380986700002

Автоматичний полив газону це не дорого! Хто б міг подумати!

Автоматичний полив газону це не дорого! Хто б міг подумати!

Дуже часто ми чуємо від наших клієнтів чи просто знайомих та друзів, що автоматичний полив газону це дуже дорого, це взагалі розкіш для багатих і таке інше… Але ж якщо у вас вже є подвір’я, якщо ви вже живете в своєму будинку то ви точно б хотіли милувати око зеленим газоном та здоровими квітучими рослинами. Тож чи варто бігати по дворі зі шлангом весь теплий сезон, плутатись та бруднитись через нього, без кінця переставляючи різноманітні поливалки? Чи варто тратити свій дорогоцінний час на полив травички, декоративних кущів та іншої вашої флори? А що взагалі робити коли зібрались у відпустку??? Дзвонити родичам? Наймати поливальника?

Тому давайте розбиратись чи настільки дорогий цей полив взагалі і які плюси чи, можливо, мінуси ви отримаєте вирішивши його встановити. Щоб було трохи легше, візьмемо гіпотетичну ділянку у 3 сотки та сробуємо розібратись які витрати на нас чекають.

Отже, для початку нам потрібно зробити проект. Для цього можна попотіти самому, намалювати макет ділянки, все розміряти, вибрати місця для встановлення форсунок-дощовачів так щоб вони розбризкували воду перекриваючи всі зони на де росте трава та не заливаючи лишній раз ваші доріжки чи інше, спроектувати вітки та зони поливу, спланувати розміщення колодязів з клапанами або розміщення розподільчої гребінки. Тобто іншими словами попрацювати прийдеться. Особливо важко це буде людині без жодного досвіду. Або можна скористатись послугами професіоналів та замовити готовий компютерний проект, на якому буде вказано розміщення усого обладнання з детальним прорахунком зон поливу, метражу труб, та інше. Зазвичай такі проекти коштують від 300 до 700 грн за одну сотку і тут у нас виникають вже перші затрати. Ми візьмемо середню вартість 500 грн/сотка і наш кошторис стартує з 1500 грн. Обирати вам але ми вважаємо, що  цю роботу таки варто довірити спеціалістам та компютеру. Після надання їм креслення ділянки з урахуванням ваших побажань ви отримаєте повний перелік необхідного матеріалу та карту з рошташуванням форсунок, клапанів, колодязів та іншого. Варто зазначити, що розподіляти зони можна двома способами - за допомогою схованих в газоні колодязів з клапанами та за допомогою розподільчої гребінки. Тут все залежить від особливості вашого подвір’я та від можливості розташування обладнання. Отже ми отримали перелік обладнання та деталізовану карту його розміщення. Так, що це таке і куди його монтувати?

В нашому кошторисі присутні:

Контролер для управління 4-ма зонами поливу Hunter ELC 401i-E для контролю/включення зон поливу щоб не поливати весь газон одночасно, а кожну зону по черзі і цим також запобігти надмірному розходу води. Та й просто уявіть якої потужності потрібно б було купувати насос щоб запезпечити водою всі форсунки одночасно. Електромагнітний клапан Hunter PGV-100G-B який в свою чергу отримавши команду від контролера відкриватиме подачу води на певну зону. Датчик дощу Hunter Mini-Clik задача якого знати погоду та не дати контролеру подавати команди та поливати газон коли пройшов дощ та в цьому нема потреби. Труба поліетиленова д32/25 для прокладки магістралей по вашому подвір’ю. Хомути для врізки Irritec які монтуються на поліетиленову трубу для подальшого використання з шарнірним коліном Hunter SJ-7506, на яку вже буде монтуватись та виставлятись Роторний дощувач Hunter PGJ-04.

Багатоступінчастий насос Pedrollo PLURIJETm 4/200Х та Електронний регулятор тиску Pedrollo EASYPRESS-2M нам потрібні для подачі необхідного об’єму води на дощувачі, а качати вони будуть з поліетиленового накопичувального бака, так як рекомендується поливати газон водою, яка має температуру навколишнього середовища, а також для запобігання забору води безпосередньо з вашого джерела, тому що об’єм буде забиратись великий і не кожна ссвердловина чи криниця з ним впорається, а коли ми будемо мати запас в баці в який потрохи напротязі дня буде підкачувати ваш постійний насос, таких проблем не виникне.

Вище перераховані основні вузли вашої системи поливу, звичайно потрібен буде ще поліетиленовий та латунний фітінг для основних з’єднань, ущільнюючі матеріали, кабель для підключення та інше… Але ми не будемо зараз детально це все розбирати так - як ці речі підбираються індивідуально під кожен об’єкт і їхня вартість не настільки суттєва. Разом з цими та вище описаними матеріалами наш кошторис складе від 35000 до 40000 гривень. Монтажники за таку роботу зазвичай беруть від 15000 до 20000 гривень це теж залежить від особливостей об’єкту, різного роду складності монтажу та іншого. Звичайно ж у вас є завжди варіант змонтувати все самостійно. Але сьогодні ми довіримось професіоналам.

І підбиваючи підсумки, від проекту до завершення монтажних робіт, ми отримуємо в сумі - 61500 грн. А тепер якщо поділити наші три сотні квадратних метрів на цю суму то ми отримаємо трохи більше 200 грн за один метр квадратний. За такі гроші деякі монтажники зараз кладуть плитку). А тут у нас порахований вже весь матеріал та робота. Більш детально з цінами на обладнання ви можете ознайомитись на сторінках нашого інтернет - маркету, але попередній висновок можна зробити вже зараз - автоматичний полив газону не дорого! А зелена травичка та здорові інші рослини на вашому подвір’ї того варті!!! Тепер ви можете спокійно почитати книжку в шезлонгу біля вашого красивого газону, приділити час рідним замість перегонів зі шлангом, а коли ви будете засмагати на сонячному пляжі десь на островах будете спокійні, що повернетесь, а на вас дома чекатиме зелена, красива травичка як у вашому пятизірковому готелі.

Новини, статті та огляди Всі новини
  • Електроніка Engo Controls
    Електроніка Engo Controls

    Електроніка Engo Controls

    16.04.24
  • Безкоштовна доставка радіаторів Purmo
    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    01.02.24
  • Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR
    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    30.12.23
  • Надсилання в кредит від Нової Пошти
    Надсилання в кредит від Нової Пошти

    Забирай свою посилку вже сьогодні, а плати пізніше завдяки новій послузі від «Нової Пошти» - «Посилка в кредит» Вибирай будь-який товар на суму від 1000 до 50000 грн. Дізнайся доступний персональний ліміт у своєму додатку «Нова Пошта»

    04.05.23
  • Відвідини заводу Pedrollo
    Відвідини заводу Pedrollo

    20 березня 2023 року наші співробітники відвідали завод Pedrollo в містечку San Bonifacio в Італії.

    22.03.23
  • Оплата частинами від Monobank
    Оплата частинами від Monobank

    Як це працює? 1.Виберіть товар у магазині-партнері 2. Виберіть спосіб оплати «Покупка частинами від monobank» 3. Підтвердіть покупку в додатку 4. Збільшуйте строк покупки частинами до 24 місяців

    29.08.22
  • Привітання з Великоднем та графік роботи на свята
    Привітання з Великоднем та графік роботи на свята

    Дорогі Наші клієнти та партнери! Ми раді усіх привітати зі Світлим Святом Воскресіння Христового!!! Нехай ці дні принесуть Мир у ваші оселі та в нашу рідну Україну!!!

    22.04.22
  • До перемоги!
    До перемоги!

    Через продовження агресивних дій окупанта та зайнятісь наших працівників потребами оборони, ми прийняли рішення не відновлювати роботу в стандартному режимі до нашої перемоги. Складські запаси будемо використовувати лише для екстренних потреб та по запиту в нашому Львівському регіоні. Звернення з інших регіонів будемо розглядати в індивідуальному порядку а доставляти силами Нової Пошти чи інших працюючих перевізників в регіони де це можливо. Для звернень залишаємо контакти: 0500114653 - Володимир 0984039004 - Юрій  

    27.02.22