(044) 394 90 01 (050) 394 90 01
voltar telegram account380500114653 voltar viber account380986700002

Проточні водонагрівачі - особливості установки і експлуатації

проточний водонагрівач в ванну Принцип роботи водонагрівача такий, що весь процес нагріву води відбувається шляхом її протікання через спеціальний механізм апарату. У момент, коли вода з крана проходить через реле протоки, автоматично запускається елемент, який нагріває її. Завдяки цьому, вода вже виходить з крана теплої.

Перед тим як приступити до установки проточного водонагрівача, необхідно його перевірити на наявність дефектів і цілісність в загальному. Тільки потім вже безпосередньо встановлювати для подальшої експлуатації.

Для установки таких водонагрівачів необхідний великий запас потужності за рахунок того, що прилади такого типу вимагають до 12 кВт енергії. У зв'язку з цим краще проводити додаткову електролінію.

Існує кілька видів водонагрівачів. Вони бувають проточні та накопичувальні .

тен для водонагрівача Проточний водонагрівач прогріває воду за допомогою спеціального елемента, який є в середині апарату, іншими словами, це тени . Такі елементи є як в нагрівальних, так і в проточних системах. Вони складаються з міді, в якій встановлена спіраль, саме вона і нагріває воду. Тени - досить «живучі» елементи і досить надійні. Розігріваються вони за допомогою струму. І в процесі, коли холодна вода долає нагрівальний елемент, на виході отримуємо з крана вже гарячу.

"Підводні камені" у виборі проточника

Проточний водонагрівач не має ніякої ємності, відповідно, йому необхідно нагрівати повний обсяг води до потрібної температури, до того як вона витече з крана. Тут і ховаються підводні камені. Для того щоб наповнити, наприклад, ванну або просто прийняти душ без обмежень у часі, потрібно використовувати дуже потужний водонагрівач. Але таку потужність може витримати не вся проводка. Наприклад, в старих будинках, як не крути, виникнуть проблеми з електричною проводкою, адже вона розрахована на малі навантаження.

Вихід зі становища є. Для прогрівання великого обсягу води краще ставити накопичувальні нагрівачі, вони і енергії менше споживають, і за рахунок ємності, яку мають, будуть зберігати в собі теплу воду набагато довше.

Водонагрівачі, як правило, встановлюються на тривалий термін. Відповідно, їх матеріали повинні бути якісними. З чого зроблені ці апарати? По-перше, всі матеріали, які є в водонагрівачах, мають антикорозійний захист. Як правило, всі вони мають поверхню з емальованої сталі. Такий матеріал досить міцний і стійкий до високих температур.

Одним з плюсів проточного нагрівача є те, що він має невеликі розміри, у порівнянні з ємнісними накопичувачами, та й установка його в рази швидше і легше здійснюється. Ціна проточних нагрівачів води порівняно невисока. Але вони мають не тільки позитивні сторони, але і негативні. Отже, до мінусів можна віднести їх високе споживання електроенергії. Далі, їм необхідно для нормальної роботи високий тиск в системі водопостачання, в іншому випадку прилад може просто згоріти. Через те, що їм потрібно високий тиск, їх не рекомендується ставити в багатоповерхових будинках на останніх поверхах. Такий водонагрівач хороший для невеликої сім'ї, або якщо споживання теплої води буде відносно невеликим.

Установка проточного водонагрівача

схема підключення проточного водонагрівача Досить простим є установка проточного нагрівача води. Процедура дій значно відрізняється від установки накопичувальних моделей. Даний апарат необхідно просто вмонтувати в систему водопостачання в потрібному для цього місці - і все, решта робота вже залишається нагрівача. Наприклад, у ванній кімнаті він встановлюється до шлангу від душа , а ось на кухні монтаж здійснюється до загального водопроводу.

Проточний нагрівач оснащений трубками, іншими словами, патрубками, один з яких вхідний, другий - вихідний. Перед вихідним патрубком розміщений спеціальний вентиль. У разі установки у ванній кімнаті необхідно просто від душового шланга відкрутити лійку і встановити шланг до вхідного патрубка. Після чого встановлюється лійка на вихідний патрубок, замість лійки також може бути кран.

Невеликий рада з установки: крани краще монтувати на вхідному вентилі. Якщо вода, яка тече по трубах, сумнівною очищення, тоді нагрівач краще встановлювати через фільтр для води . За допомогою фільтра нагрівач буде довше працювати, а вода на виході буде вже очищена.

При підключенні до електричної мережі слід використовувати заземлення. Крім цього, рекомендується використовувати запобіжники. І важливо враховувати те, що не варто включати водний нагрівач без водопостачання. Така дія призведе до поломки апарату.

Новини, статті та огляди Всі новини
  • Частотне регулювання в деталях
    Частотне регулювання в деталях

    У цьому огляді піде мова про частотне регулювання, походження цього явища і його призначення.

    22.04.24
  • Гідроакумулятор: функції та використання
    Гідроакумулятор: функції та використання

    Гідроакумулятор відіграє важливу роль у системах, що забезпечують постачання та регулювання тиску води, забезпечуючи їхню стійкість і оптимальну продуктивність. Цей пристрій має важливе значення в забезпеченні стійкого водопостачання для різних будівель і об'єктів, забезпечуючи комфорт і зручність для користувачів. Давайте розглянемо, що саме являє собою гідроакумулятор, як він функціонує і чому його важливість неможливо недооцінити.

    19.04.24
  • Електроніка Engo Controls
    Електроніка Engo Controls

    Електроніка Engo Controls

    16.04.24
  • Безкоштовна доставка радіаторів Purmo
    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    01.02.24
  • Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR
    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    30.12.23
  • Надсилання в кредит від Нової Пошти
    Надсилання в кредит від Нової Пошти

    Забирай свою посилку вже сьогодні, а плати пізніше завдяки новій послузі від «Нової Пошти» - «Посилка в кредит» Вибирай будь-який товар на суму від 1000 до 50000 грн. Дізнайся доступний персональний ліміт у своєму додатку «Нова Пошта»

    04.05.23
  • Відвідини заводу Pedrollo
    Відвідини заводу Pedrollo

    20 березня 2023 року наші співробітники відвідали завод Pedrollo в містечку San Bonifacio в Італії.

    22.03.23
  • Оплата частинами від Monobank
    Оплата частинами від Monobank

    Як це працює? 1.Виберіть товар у магазині-партнері 2. Виберіть спосіб оплати «Покупка частинами від monobank» 3. Підтвердіть покупку в додатку 4. Збільшуйте строк покупки частинами до 24 місяців

    29.08.22