(044) 394 90 01 (050) 394 90 01
voltar telegram account380500114653 voltar viber account380986700002

Що врахувати, підбираючи настінний газовий котел?

У нашій кліматичній зоні все замислюються про те, яку опалювальну систему вибрати. Особливу увагу найчастіше приділяється вибору котла, так як він виконує головну роль в опаленні будинку. Варіантів опалювальних котлів на сьогоднішній день велика різноманітність, тому кожному доступна та, чи інша модель. Якщо розбити всі моделі котлів на групи, то ми зможемо виділити всього два типи газових опалювальних котлів: варіант підлоговий і настінний.

Останнім часом особливою популярністю користуються саме настінні котли. Такий варіант не займе багато місця в квартирі, а по ККД нічим не відрізняється від підлогового варіанту. Розглянемо деякі особливості настінних котлів. Якщо ви вибираєте собі апарат для опалення, можливо, ця інформація стане вам у пригоді.

Види настінних опалювальних котлів

Вибираючи для свого будинку настінний котел , зверніть увагу на фрази в паспорті: «двоконтурний, одноконтурний, з відкритою камерою, з закритою камерою». Ці показники дуже важливо враховувати. Так, двоконтурні котли не гріють накопичувальний резервуар, а підігрівають воду в проточному режимі, не використовуючи при цьому воду з опалювальної системи. Таким котлом можна користуватися, як водонагрівачем в літній період. У свою чергу, одноконтурний не має такої функції. Тому, якщо у вас є водонагрівач, то буде досить одноконтурного апарату. Котли з відкритою камерою згоряння відрізняються від закритокамерних моделей особливістю підключення, а також принципом забору повітря і викиду відпрацьованих газів. В котлах з природною тягою, або відкритою камерою, використовується кисень з приміщення, в якому він розташований. Викиди при цьому видаляються через додатковий димар. Це хороший варіант для приватного будинку, тому що систему димоходу можна змонтувати додатково. У квартирах же монтаж додаткового димоходу не передбачений, тому можна вибрати котел з примусовою тягою. Вони оснащені особливою системою видалення диму і відпрацьованих газів.

Газовий котел допоможе трохи заощадити грошей в разі, якщо ваша квартира підключена до центрального опалення. Так, вам не потрібно буде переплачувати за зайве тепло, яке часто надається в теплі періоди зими. Ви самі можете регулювати подачу тепла в свою квартиру.

Який котел вибрати

Після того, як ви визначитеся з основними функціями котла, необхідно встановити необхідну потужність. Для того щоб опалити холодну кімнату, необхідну потужність котла можна розрахувати за наступною схемою. На один метр квадратний цієї кімнати потрібно приблизно 150 кіловат. Для того щоб точно визначити необхідну потужність котла, зверніться до фахівців, які знають додаткову інформацію.

Так чи інакше, приклавши зусилля, у вас вийде підібрати такий варіант настінного котла, який забезпечить вашому житлу необхідний затишок.

Новини, статті та огляди Всі новини
  • Частотне регулювання в деталях
    Частотне регулювання в деталях

    У цьому огляді піде мова про частотне регулювання, походження цього явища і його призначення.

    22.04.24
  • Гідроакумулятор: функції та використання
    Гідроакумулятор: функції та використання

    Гідроакумулятор відіграє важливу роль у системах, що забезпечують постачання та регулювання тиску води, забезпечуючи їхню стійкість і оптимальну продуктивність. Цей пристрій має важливе значення в забезпеченні стійкого водопостачання для різних будівель і об'єктів, забезпечуючи комфорт і зручність для користувачів. Давайте розглянемо, що саме являє собою гідроакумулятор, як він функціонує і чому його важливість неможливо недооцінити.

    19.04.24
  • Електроніка Engo Controls
    Електроніка Engo Controls

    Електроніка Engo Controls

    16.04.24
  • Безкоштовна доставка радіаторів Purmo
    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    01.02.24
  • Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR
    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    30.12.23
  • Надсилання в кредит від Нової Пошти
    Надсилання в кредит від Нової Пошти

    Забирай свою посилку вже сьогодні, а плати пізніше завдяки новій послузі від «Нової Пошти» - «Посилка в кредит» Вибирай будь-який товар на суму від 1000 до 50000 грн. Дізнайся доступний персональний ліміт у своєму додатку «Нова Пошта»

    04.05.23
  • Відвідини заводу Pedrollo
    Відвідини заводу Pedrollo

    20 березня 2023 року наші співробітники відвідали завод Pedrollo в містечку San Bonifacio в Італії.

    22.03.23
  • Оплата частинами від Monobank
    Оплата частинами від Monobank

    Як це працює? 1.Виберіть товар у магазині-партнері 2. Виберіть спосіб оплати «Покупка частинами від monobank» 3. Підтвердіть покупку в додатку 4. Збільшуйте строк покупки частинами до 24 місяців

    29.08.22