(044) 394 90 01 (050) 394 90 01
voltar telegram account380500114653 voltar viber account380986700002

Газові котли опалення - класифікація автоматики

Головний компонент будь-якої автономної системи опалення - опалювальний котел. Проектування будь-якої системи необхідно починати з вибору цього агрегату. Котли опалення класифікуються за типом споживаного палива. основну масу становлять, звичайно ж, газові котли. Їх і розглянемо.

Газові опалювальні котли привабливі порівняно низькою вартістю палива, а так само досить широкими можливостями по управлінню. Найпростіші з котлів - енергонезалежні. вони застосовуються в соматичних системах опалення. Розпал відбувається за допомогою п'єзоелемента. Головна перевага полягає в тому, що системі опалення на базі такого котла не страшно відключення світла. Система не замерзне, а, значить, не вийде з ладу.

На наступній сходинці стоять газові котли з електронною платою управління. вона відстежує робочу температуру теплоносія, щоб котел знову не перегрівався, стежить за наявністю продуктів згоряння в приміщенні і відключається при витоках. У деяких моделях є можливість приєднання насоса, і котел керує насосом. Це примітивна, але все ж, система управління опаленням.

Третя категорія газових котлів опалення - це котли опалення з вбудованою автоматикою. Важливо не плутати плату управління та автоматику (контролер). Плата управління регулює роботу котла, а автоматика керує всією системою опалення в залежності від зовнішніх вхідних даних, таких як: температура в приміщенні, температура на вулиці, необхідна температура гарячої води і т.п. Можна оцінити величезні можливості котелень на базі таких котлів. Вбудована автоматика дозволяє без втручання людини управляти не тільки опаленням і приготуванням гарячої води для системи опалення, але і забезпечити чітку залежність нагрівання приміщень від температури на вулиці. Така автоматика в опалювальних котлах називається погодозалежної. вона з попередженням реагує на будь-які зміни в температурі і оперативно вносить корективи. У поєднанні з зовнішніми контролерами такі котли можуть управляти і теплообмінником басейну, можна включити в каскад сонячні нагрівальні панелі і використовувати їх тепло.

Другий класифікатор котлів опалення це спосіб відведення продуктів згоряння. Котли бувають з турбованим (примусовим) відводом продуктів згоряння, а бувають з атмосферним. Для турбированних котлів немає необхідності облаштовувати димохід. Досить вивести коаксіальну трубу від котла через стіну на вулицю і все. Для атмосферного опалювального котла необхідно передбачити канал димоходу, щоб забезпечити належну тягу.

Новини, статті та огляди Всі новини
  • Частотне регулювання в деталях
    Частотне регулювання в деталях

    У цьому огляді піде мова про частотне регулювання, походження цього явища і його призначення.

    22.04.24
  • Гідроакумулятор: функції та використання
    Гідроакумулятор: функції та використання

    Гідроакумулятор відіграє важливу роль у системах, що забезпечують постачання та регулювання тиску води, забезпечуючи їхню стійкість і оптимальну продуктивність. Цей пристрій має важливе значення в забезпеченні стійкого водопостачання для різних будівель і об'єктів, забезпечуючи комфорт і зручність для користувачів. Давайте розглянемо, що саме являє собою гідроакумулятор, як він функціонує і чому його важливість неможливо недооцінити.

    19.04.24
  • Електроніка Engo Controls
    Електроніка Engo Controls

    Електроніка Engo Controls

    16.04.24
  • Безкоштовна доставка радіаторів Purmo
    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    01.02.24
  • Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR
    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    30.12.23
  • Надсилання в кредит від Нової Пошти
    Надсилання в кредит від Нової Пошти

    Забирай свою посилку вже сьогодні, а плати пізніше завдяки новій послузі від «Нової Пошти» - «Посилка в кредит» Вибирай будь-який товар на суму від 1000 до 50000 грн. Дізнайся доступний персональний ліміт у своєму додатку «Нова Пошта»

    04.05.23
  • Відвідини заводу Pedrollo
    Відвідини заводу Pedrollo

    20 березня 2023 року наші співробітники відвідали завод Pedrollo в містечку San Bonifacio в Італії.

    22.03.23
  • Оплата частинами від Monobank
    Оплата частинами від Monobank

    Як це працює? 1.Виберіть товар у магазині-партнері 2. Виберіть спосіб оплати «Покупка частинами від monobank» 3. Підтвердіть покупку в додатку 4. Збільшуйте строк покупки частинами до 24 місяців

    29.08.22