(044) 394 90 01 (050) 394 90 01
voltar telegram account380500114653 voltar viber account380986700002

Електричні конвектори: різновиди, переваги та критерії вибору

З кожним роком проблема обігріву приміщення стає нагальною для все більшої кількості жителів. Особливо актуальне це питання для жителів приватних будинків. Електричні конвектори - унікальний винахід, що допомагає швидко й економічно обігріти приміщення будь-якої площі.

Электрические конвекторы: разновидности, преимущества-01

Такі прилади для опалення залишили далеко позаду масляні радіатори, чавунні батареї та інші звичні обігрівачі. Поки сонячні установки продовжують бути екзотикою, а не поширеним методом обігріву, електричні конвектори починають користуватися все більшою популярністю. Головна причина цього - швидкий обігрів приміщення, який здійснюється практично в перші секунди після ввімкнення приладу.

Поширені типи електричних конвекторів для опалення

Перш ніж розповісти про види таких пристроїв, варто згадати про те, що саме вони собою являють. Конвектор електричний - це прилад, що розподіляє повітря, яке нагрівається, в рівних кількостях по всій площі приміщення. Робить він це максимально швидко й ефективно. Ця конструкція для опалення має просту форму, що складається з нагрівальної частини. Така деталь поміщається в спеціальний корпус. Він має отвори знизу і жалюзі зверху. Повітря під час нагрівання не пересушується. Електричний обігрівач-конвектор використовують для опалення будинків або офісів. Електричні конвектори можна віднести до трьох груп:

Конвектор електричний підлоговий необхідно встановлювати на висоті понад тридцять сантиметрів від підлоги. Такий прилад найраціональніше розміщувати під віконними прорізами. Для зручності такий підлоговий нагрівальний елемент найчастіше оснащують спеціальними ніжками на коліщатках. Це спрощує його транспортування і надає мобільності.

Електричний настінний конвектор найкраще монтувати біля глухої стіни. Його можна встановити за допомогою найпростіших кронштейнів. Найчастіше подібні настінні пристосування для опалення будинку не мають ніжок. Цей елемент комплектації можна купити додатково.

Внутрішньопідлогові електричні конвектори для опалення в будинку використовуються дуже рідко. Вони ідеально підходять для приміщень заскленого типу. Такий обігрівач використовується з особливих дизайнерських міркувань. Дана група електричних конвекторів в свою чергу ділиться на два види:

  • природня циркуляція повітря;
  • примусова циркуляція повітря.

Складно сказати, які електричні конвектори найкращі. Їх варто вибирати насамперед відштовхуючись від індивідуальних запитів кожного покупця.

Электрические конвекторы: разновидности, преимущества-02

Обираємо конвекторний обігрівач: настінний чи підлоговий?

Щоб електричний конвектор прослужив вам довгі роки, варто підбирати його, відштовхуючись від його основних характеристик. Основний показник - потужність обігріву необхідної території. Розрахунок досить простий: 100 Вт потужності приладу може якісно обігріти один квадратний метр житлового приміщення. Якщо там ще й високі стелі, то цей показник варто помножити вдвічі. Також варто враховувати, що якщо крім електричного конвектора в приміщенні є й інші джерела тепла, то можна вибирати моделі з меншою потужністю.

Другий важливий елемент, на який варто звернути увагу перед тим, як купити електричний конвектор - це термостат. Ці прилади зустрічаються механічного та електронного виду. Механічний термостат вам доведеться налаштовувати вручну. Але його вартість практично на 30% дешевша, ніж у приладів, оснащених електронікою. Однак механічні термостати мають меншу точність, ніж електронні.

Нещодавно з'явилися термостати ще одного виду. У них за допомогою спеціальної програми вносяться дані щодо годин роботи і подачі тепла електричними конвекторами, які ними оснащені. Ці прилади найекономічніші серед відомих на ринку.

Обов'язково проаналізуйте необхідний вам вид ТЕНа. Саме він впливає на тривалість експлуатації електричного конвектора. Він має бути зроблений з якісної сталі і легко витримувати температуру нитки, яка розколюється в його середині. Більшість ТЕНів за правильної експлуатації можуть прослужити понад десять років.

Також електричні конвектори повинні мати спеціальний захист від перегріву і певний ступінь відштовхування вологи. Особливо це актуальний нюанс для приладів, які встановлюють у ванній кімнаті.

Электрические конвекторы: разновидности, преимущества-03

Головні переваги електроконвекторів для дому

В наше время нет более практичного и экономичного отопительного прибора, чем электрический конвектор. Он имеет несколько ощутимых преимуществ перед другими типами изделий для отопления. Самые значимые среди них:

  1. Немає необхідності в будь-яких підготовчих роботах. Наприклад, досить просто купити електричний настінний конвектор в Україні, привезти його додому, встановити і підключити. Для цього не потрібно чекати будь-яких дозволів або готувати проєкти.
  2. Простота монтажу. Встановити електричний конвектор може кожен охочий. Навіть якщо раніше подібні роботи не виконувалися.
  3. Легкість обслуговування. При правильній експлуатації сучасні електроконвектори зможуть без проблем прослужити понад двадцять років. Вони не потребують додаткового налаштування і періодичної перевірки.
  4. Доступна ціна. Конвектор електричний має найнижчу вартість. Його можна легко купити в магазині, навіть якщо ви маєте досить скромний бюджет.
  5. Екологічність. Кожен сучасний електроконвектор працює без спалювання повітря. Таким чином вам не варто побоюватися за своє здоров'я і самопочуття.
  6. Встановлений температурний режим. Його забезпечує автоматична система електроконвектора. Жодні стандартні радіатори не можуть домогтися подібного.
  7. Тиха робота. Навіть якщо ви встановите електроконвектор у спальні, він не перешкоджатиме якості вашого сну. Завдяки особливій конструкції, ці прилади працюють практично безшумно.
  8. Висока тепловіддача. Електроконвектор швидко перебазує одержувану електрику в теплову енергію. При цьому її втрати мінімізуються. Електроконвектори вважаються найвигіднішими для експлуатації.
  9. Швидка й ефективна робота. Відразу ж після увімкнення електроконвектор починає свою роботу. В інших же приладах для обігріву спочатку повинен нагрітися певний теплоносій (вода, масло).

Єдиним негативним моментом, про який варто пам'ятати, перш ніж купити електричний конвектор у Києві або будь-якому іншому місті, є та кількість електроенергії, яка використовується для обігріву. На цей показник впливають такі нюанси, як температура повітря зовні, площа території, що обігрівається, наявність склопакетів на вікнах.

Электрические конвекторы: разновидности, преимущества-04

Особливості експлуатації електроконвекторів

Щоб ваш утеплювальний прилад прослужив вам протягом максимально тривалого часу, варто з особливою серйозністю підійти до техніки безпеки під час його використання. Не встановлюйте електричні конвектори біля розетки. Це може призвести до замикання.

Категорично заборонено встановлювати дані опалювальні прилади занадто близько від ванної або басейну. Попадання на них води може призвести до їх поломки. Також не закривайте отвори, які розташовані на електроконвекторах і не накривайте ці прилади. Через це може виникнути перегрів і навіть займання.

Купуємо вартісний електричний конвектор для вашого будинку

Щоб обраний вами електричний конвектор прослужив максимально довго, варто звернутися тільки до перевірених реалізаторів і брендів. Найдостойніші виробники подібних приладів - компанії Electrolux, Atlantic, Flamingo, Vesta Energy, UFO, КАМ-ІН.

Конвектори електричні в інтернет-магазині VOLTAR відрізняються високою якістю, надійністю і доступною ціною. Підібрати ідеальний прилад для опалення вам допоможуть наші менеджери. Доставка здійснюється максимально швидко найзручнішим для вас способом. Якщо ви хочете відчути справжнє європейське обслуговування і стати володарем кращого електричного конвектора, сміливо ставайте клієнтом VOLTAR!

Новини, статті та огляди Всі новини
  • Електроніка Engo Controls
    Електроніка Engo Controls

    Електроніка Engo Controls

    16.04.24
  • Безкоштовна доставка радіаторів Purmo
    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    01.02.24
  • Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR
    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    30.12.23
  • Надсилання в кредит від Нової Пошти
    Надсилання в кредит від Нової Пошти

    Забирай свою посилку вже сьогодні, а плати пізніше завдяки новій послузі від «Нової Пошти» - «Посилка в кредит» Вибирай будь-який товар на суму від 1000 до 50000 грн. Дізнайся доступний персональний ліміт у своєму додатку «Нова Пошта»

    04.05.23
  • Відвідини заводу Pedrollo
    Відвідини заводу Pedrollo

    20 березня 2023 року наші співробітники відвідали завод Pedrollo в містечку San Bonifacio в Італії.

    22.03.23
  • Оплата частинами від Monobank
    Оплата частинами від Monobank

    Як це працює? 1.Виберіть товар у магазині-партнері 2. Виберіть спосіб оплати «Покупка частинами від monobank» 3. Підтвердіть покупку в додатку 4. Збільшуйте строк покупки частинами до 24 місяців

    29.08.22
  • Привітання з Великоднем та графік роботи на свята
    Привітання з Великоднем та графік роботи на свята

    Дорогі Наші клієнти та партнери! Ми раді усіх привітати зі Світлим Святом Воскресіння Христового!!! Нехай ці дні принесуть Мир у ваші оселі та в нашу рідну Україну!!!

    22.04.22
  • До перемоги!
    До перемоги!

    Через продовження агресивних дій окупанта та зайнятісь наших працівників потребами оборони, ми прийняли рішення не відновлювати роботу в стандартному режимі до нашої перемоги. Складські запаси будемо використовувати лише для екстренних потреб та по запиту в нашому Львівському регіоні. Звернення з інших регіонів будемо розглядати в індивідуальному порядку а доставляти силами Нової Пошти чи інших працюючих перевізників в регіони де це можливо. Для звернень залишаємо контакти: 0500114653 - Володимир 0984039004 - Юрій  

    27.02.22