(044) 394 90 01 (050) 394 90 01
voltar telegram account380500114653 voltar viber account380986700002

Триходові термостатичні клапани - різновиди, характерні особливості і сфера застосування

Триходовий термостатичний клапан - це один з видів регулюючої арматури, яка змінює температуру рідинного потоку за рахунок з'єднання гарячої і холодної рідини. Альтернативно основній своїй функції триходовий термостатичний клапан служить ефективним захистом від термоожогов. За допомогою термостатичного крана з електроприводом можна практично повністю автоматизувати процеси експлуатації та контролю, звівши до мінімуму потреба втручання з боку людини.

Триходовий клапан-01

Триходовий термостатичний клапан - класифікація і принцип роботи

За принципом функціонування клапани діляться на такі основні види:

  • розділові прилади;
  • змішувальні пристрої.

Змішувальний пристрій має два входи і один вихід, воно використовується для змішування надходять рідин з метою регулювання (зниження) температури. Щоб мати на виході задані параметри, досить знати поточні показники вхідних потоків і точно прорахувати потрібні пропорції обох потоків. Відзначимо, що для створення оптимального режиму в підлогах з підігрівом змішувальний клапан - це найкращий варіант. Якщо гранично грамотно виконати монтаж пристрою, то ходовий термостатичний змішувальний клапан можна використовувати і на поділ потоку.

Розділовий клапан встановлюється на ділянках магістралей, де є необхідність розподілити потік циркулюючої води на контур з постійним і змінним гідрорежиму. Він має один вхід і два виходи.

Обидва різновиди триходового термостатичного клапана зовні виглядають вельми схоже, але головна їхня відмінність відразу впадає в очі на кресленні, виконаному в розрізі. У центрі змішувального термостатичного клапана шток з кульовим краном розташований по центру і закриває основний прохід, а в роздільному пристрої в штоку два клапана, що встановлюються на виходах.

Існує ще одна класифікація триходових клапанів - за методом управління. Сучасні прилади можуть бути:

  • ручними;
  • з електроприводом.

Ручний варіант розподільного триходового термостатичного клапана затребуваний досить широко. Зовні він виглядає як стандартний кульової кран, тільки з трьома вихідними патрубками. Електричні ж моделі з Триходовий клапан-02 автоматичним управлінням йдуть в хід для розподілу тепла переважно в приватних особняках. Власникам заміських будинків вигідно буде купити триходовий термостатичний клапан з електроприводом, щоб налаштувати в різних кімнатах відповідні температурні режими (в залежності від відстані від кімнати до котла). Можна також поєднати його з теплою підлогою.

Як вибрати триходовий клапан для твердопаливного котла?

Перш ніж купити регулюючу арматуру, слід розібратися в кількох моментах. Потрібно з'ясувати:

  • параметри теплоносія;
  • діаметр підключення триходового крана до трубопроводу (20-40 мм);
  • витрата теплоносія;
  • схему обв'язки і можливість установки сервоприводу.

У проектній документації або в паспорті на твердопаливний котел ви знайдете інформацію про температуру і витраті теплоносія. Зазвичай це буває 45-50 ° С. Витрата необхідно з'ясувати, щоб підібрати триходовий термостатичний клапан по його пропускної здатності. Значення витрати зіставляють з пропускною спроможністю крана, яка вказана в паспорті.

В процесі вибору обладнання для опалення доведеться врахувати також допустимість установки сервоприводу, щоб гарантувати функціонування крана в автоматичному режимі (умова, обов'язкове до виконання при виборі приладу для теплого водяного статі).

Як і інші пристрої з цієї групи, триходовий термостатичний кран визначають з урахуванням тиску в системі і діаметром підведення, що регламентовано ГОСТом. Якщо його вимоги не будуть дотримані, коли мова йде про параметри тиску в магістралі, це буде вважатися грубим порушенням.

Триходовий термостатичний клапан - сфери застосування

Триходовий кран у всьому своєму різноманітті має досить велику сферу застосування. Електромагнітний прилад або клапан з термоголовкою дуже часто експлуатується в сучасних магістралях, де існує нагальна потреба в коригуванні пропорцій при комбінації двох окремих потоків без втрат в потужності або об'ємі рідини. Термостатичний клапан з термоголовкою, ціна якого порівняно невисока, прекрасно справляється з таким завданням. У пристрої з термоголовкою замість штатного блоку встановлюється автономний елемент, що володіє чутливістю до зміни температури повітря або рідини. Сам прилад комплектується виносним термодатчиком, що поміщається в середину контуру опалення. Виносний датчик з'єднується за допомогою капілярної трубки з термоголовкою. В результаті вдається досягти максимально тонкої коригування рівня нагрівання для робочої рідини, яка циркулює в системі опалення.

У побуті ж найбільш затребуваним на ринку України пристроєм є змішувальний кран, який, як уже було сказано вище, дозволяє управляти температурою води (робочої рідини), що надходить як в радіатори опалення, так і в трубопровід "теплих підлог".

Якщо ж прилад управляється в автоматичному режимі, то у вас не виникне жодних труднощів з контролем температури в житловому приміщенні.

Експлуатація триходового термостатичного клапана в опалювальних системах заради балансування температурних перепадів є доцільним, комфортним і економічно вигідним дією. Регулюючи температуру води на "обратке" будь-якого опалювального пристрою, ви отримуєте відмінну можливість істотно скорочувати витрати палива, знижуючи таким чином фінансові витрати і заодно позитивно впливаючи на ефективність всієї системи. З тим же підігрівом підлоги описане пристрій не допустить перегріву покриття вище заданих параметрів комфортності, так що у користувачів не виникне неприємних відчуттів при ходінні по надмірно гарячого підлозі.

Як вигідно купити триходовий термостатичний клапан в Україні?

Завдання триходового змішувального клапана - забезпечити точність, надійність і безпеку експлуатації протягом тривалого періоду часу. Визначальним фактором надійності обладнання служить саме внутрішній елемент - куля або шток. Якщо ви хочете купити прилад, орієнтуючись на позитивні відгуки користувачів, то вам варто віддати перевагу моделям з електроприводом. Довіряючи виробнику з бездоганною репутацією і багаторічним досвідом роботи, ви робите правильний вибір і отримуєте гарантії якості обладнання.

Переваги фірмових змішувальних пристроїв (HEIMEIER, ESBE, HERZ):

  • абсолютно стійкий до корозійних процесів корпус;
  • нержавіючий стік з подвійним ущільненням;
  • можливість посадки на різьблення з використанням зварювання або припою;
  • надійність і довговічність без втрат в якісних характеристиках;
  • легкість в установці, експлуатації та догляді;
  • стійкість і точність регулювання.

В онлайн-каталозі інтернет-магазину "Волтар" ви знайдете і зможете за оптимальними для ринку України цінами купити триходові термостатичні клапани з урахуванням індивідуальних особливостей вашої системи. При виникненні питань щодо вибору товару, способу оплати або умов доставки звертайтеся, будь ласка, за консультацією до наших кваліфікованих менеджерів.

Новини, статті та огляди Всі новини
  • Гідроакумулятор: функції та використання
    Гідроакумулятор: функції та використання

    Гідроакумулятор відіграє важливу роль у системах, що забезпечують постачання та регулювання тиску води, забезпечуючи їхню стійкість і оптимальну продуктивність. Цей пристрій має важливе значення в забезпеченні стійкого водопостачання для різних будівель і об'єктів, забезпечуючи комфорт і зручність для користувачів. Давайте розглянемо, що саме являє собою гідроакумулятор, як він функціонує і чому його важливість неможливо недооцінити.

    19.04.24
  • Електроніка Engo Controls
    Електроніка Engo Controls

    Електроніка Engo Controls

    16.04.24
  • Безкоштовна доставка радіаторів Purmo
    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    01.02.24
  • Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR
    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    30.12.23
  • Надсилання в кредит від Нової Пошти
    Надсилання в кредит від Нової Пошти

    Забирай свою посилку вже сьогодні, а плати пізніше завдяки новій послузі від «Нової Пошти» - «Посилка в кредит» Вибирай будь-який товар на суму від 1000 до 50000 грн. Дізнайся доступний персональний ліміт у своєму додатку «Нова Пошта»

    04.05.23
  • Відвідини заводу Pedrollo
    Відвідини заводу Pedrollo

    20 березня 2023 року наші співробітники відвідали завод Pedrollo в містечку San Bonifacio в Італії.

    22.03.23
  • Оплата частинами від Monobank
    Оплата частинами від Monobank

    Як це працює? 1.Виберіть товар у магазині-партнері 2. Виберіть спосіб оплати «Покупка частинами від monobank» 3. Підтвердіть покупку в додатку 4. Збільшуйте строк покупки частинами до 24 місяців

    29.08.22
  • Привітання з Великоднем та графік роботи на свята
    Привітання з Великоднем та графік роботи на свята

    Дорогі Наші клієнти та партнери! Ми раді усіх привітати зі Світлим Святом Воскресіння Христового!!! Нехай ці дні принесуть Мир у ваші оселі та в нашу рідну Україну!!!

    22.04.22