(044) 394 90 01 (050) 394 90 01
voltar telegram account380500114653 voltar viber account380986700002

Димарі для котлів

Димохід - це досить вагома частина нагрівачів, що працюють на природних ресурсах. Майже у всіх котлах використовуються димоходи, за винятком електричних. Чи не складно, проаналізувавши назву, зрозуміти основну його функцію - відведення продуктів, які накопичуються в камері згоряння, в процесі спалювання палива.

Димарі можуть розташовуватися по різному. Класичний варіант: димар, який проходить вертикально через всі перекриття і виходить на дах будівлі. Також досить поширені димоходи зовнішні. Зовнішній димохід, схоже першим варіантом, також розташовується вертикально, тільки розташований він поза будівлею і проходить по зовнішній стіні будівлі, закінчуючись також на даху. Останнім часом, досить поширені горизонтально розташовані димоходи. Такі димоходи використовуються тільки в котлах з примусовим відводом продуктів згоряння і димових газів. Конструктивно вони реалізовані як дві труби, більшого і меншого діаметру, вкладені і закріплені одна в іншій. Внутрішня труба обов'язково ізольована від зовнішнього. Внутрішня труба служить для відведення продуктів горіння, а зовнішня - для поставки повітря в камеру згоряння, адже як відомо процес горіння не можливий без повітря.

Також один димохід може використовуватися для декількох котлів одночасно, наприклад як в багатоквартирних будинках з індивідуальним опаленням кожної квартири.

Установка димоходу - технологічно серйозне завдання і повинна здійснюватися тільки фахівцем, який врахує всі конфігурації, починаючи від діаметра відвідного патрубка котла і закінчуючи конструктивними особливостями даху. Якщо під час установки допустити помилки, може виникнути маса несподіваних ситуацій. Наприклад: нестабільна робота опалювального котла, несподіване загасання полум'я, скупчення димових газів всередині приміщення або утворення конденсату.

Скупчення конденсату - це взагалі окрема проблема, яка не завжди усувається правильним розташуванням і монтажем димоходу. Конденсат утворюється, в більшості випадків, в димоходах котлів, які використовують рідке паливо або газ. Продукти, що виникли в процесі спалювання такого палива, насичені водяною парою та іншими рідкими сполуками. Також в таких котлах, температура димових газів досить низька - від 100 ° C. У міру просування по димоходу, газоподібна суміш охолоджується. Коли температура її досягає 55 градусів, а це температура точки роси, водяна пара перетворюється в рідину, і осідає на стінках димоходу. А оскільки в продуктах згорання є і інші, досить агресивні речовини, вони, осідаючи з водою, в досить короткі терміни руйнують сам димар.

Для усунення проблеми утворення конденсату, димоходи виготовляють з нержавіючої сталі і додають утеплювальний шар. Також в конструкції димоходу, в нижній його частині, встановлюють конденсатовідвідник - для запобігання накопичення конденсату.

Новини, статті та огляди Всі новини
  • Частотне регулювання в деталях
    Частотне регулювання в деталях

    У цьому огляді піде мова про частотне регулювання, походження цього явища і його призначення.

    22.04.24
  • Гідроакумулятор: функції та використання
    Гідроакумулятор: функції та використання

    Гідроакумулятор відіграє важливу роль у системах, що забезпечують постачання та регулювання тиску води, забезпечуючи їхню стійкість і оптимальну продуктивність. Цей пристрій має важливе значення в забезпеченні стійкого водопостачання для різних будівель і об'єктів, забезпечуючи комфорт і зручність для користувачів. Давайте розглянемо, що саме являє собою гідроакумулятор, як він функціонує і чому його важливість неможливо недооцінити.

    19.04.24
  • Електроніка Engo Controls
    Електроніка Engo Controls

    Електроніка Engo Controls

    16.04.24
  • Безкоштовна доставка радіаторів Purmo
    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    01.02.24
  • Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR
    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    30.12.23
  • Надсилання в кредит від Нової Пошти
    Надсилання в кредит від Нової Пошти

    Забирай свою посилку вже сьогодні, а плати пізніше завдяки новій послузі від «Нової Пошти» - «Посилка в кредит» Вибирай будь-який товар на суму від 1000 до 50000 грн. Дізнайся доступний персональний ліміт у своєму додатку «Нова Пошта»

    04.05.23
  • Відвідини заводу Pedrollo
    Відвідини заводу Pedrollo

    20 березня 2023 року наші співробітники відвідали завод Pedrollo в містечку San Bonifacio в Італії.

    22.03.23
  • Оплата частинами від Monobank
    Оплата частинами від Monobank

    Як це працює? 1.Виберіть товар у магазині-партнері 2. Виберіть спосіб оплати «Покупка частинами від monobank» 3. Підтвердіть покупку в додатку 4. Збільшуйте строк покупки частинами до 24 місяців

    29.08.22