(044) 394 90 01 (050) 394 90 01
voltar telegram account380500114653 voltar viber account380986700002

Технологія проектування дренажних систем

До проектування системи дренажу треба підходити з усією серйозністю і знанням справи. Посилаючись на показники, отримані в результаті огляду та іаналіза ділянки необхідно визначити який вид дренажу і конструктивна схема дренажної системи найбільш доречна в Вашому випадку. Але зазвичай визначивши всі необхідні показники і спроектувавши систему, не варто зупинятися на достігнум результаті, а розробити ще два або три альтернативні варіанти - для порівняння. Під час проектування треба врахувати і прорахувати найбільш важливі показники - в першу чергу це звичайно ж ефективність системи, технічний і економічний критерії також грають важливу роль. Вибір найбільш опімального варіант заснований на співвідношенні показників ефективності до витрат на реалізацію проекту. Не варто забувати також про екологічному факторі.

дренажна система приватного будинку фото Проектуючи дренажну систему для ділянки розташованого в межах міста, зазвичай розробка кількох рішень є необхідною. Адже тут, крім гідрогеологічних свойст, треба врахувати багато різних факторів - норми осушення району, план забудови а також багато інших нюансів, що залежать від певної ділянки.

Проектуючи розташування дренажних трас не забувайте про існуючі комунікаціях і інших підземних інженерних мережах. Зазвичай дрена розташовують в місцях найбільшого скупчення, в результаті опадів, грунтових вод.

Необхідною частиною системи є оглядові колодязі, вони забезпечують можливість контролю роботи окремих секцій системи. Розташування їх не повинно превішать відстань в 50 метрів один від одного, також обов'язковим є їх монтаж в місцях розгалужень і поворотів, звуження трубопроводу або його розширення, в місцях нахилу і витоку води. Існують відповідні оглядові колодязі - зливні, підпірні. запірні. Також в колодязь монтують ілоуловітелі. Монтуючи колодязь варто пам'ятати про холодному пори року - необхідно забезпечити хорошу термоізоляцію.

дренаж дачної ділянки фото Кут ухилу дрен визначають залежно від розміщення водотривкому шару грунту. Довжину поздовжніх ділянок визначають в першу чергу швидкість води, яка не сприятиме осідання мулу. Також можливий монтаж перепадних колодязів. Чимало залежить і від розміру самих дрен. Глибина розташування дрен повинна бути нижче рівня промерзання грунту.

Спуск води у водостік чи водойму повинен бути реалізований з урахуванням вимог до самопливного скиду і санітарно-технічних норм. Для цього, в последенего, по магістралі, колодязі дожна облаштовуватися осадова частина.

Новини, статті та огляди Всі новини
  • Частотне регулювання в деталях
    Частотне регулювання в деталях

    У цьому огляді піде мова про частотне регулювання, походження цього явища і його призначення.

    22.04.24
  • Гідроакумулятор: функції та використання
    Гідроакумулятор: функції та використання

    Гідроакумулятор відіграє важливу роль у системах, що забезпечують постачання та регулювання тиску води, забезпечуючи їхню стійкість і оптимальну продуктивність. Цей пристрій має важливе значення в забезпеченні стійкого водопостачання для різних будівель і об'єктів, забезпечуючи комфорт і зручність для користувачів. Давайте розглянемо, що саме являє собою гідроакумулятор, як він функціонує і чому його важливість неможливо недооцінити.

    19.04.24
  • Електроніка Engo Controls
    Електроніка Engo Controls

    Електроніка Engo Controls

    16.04.24
  • Безкоштовна доставка радіаторів Purmo
    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    01.02.24
  • Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR
    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    30.12.23
  • Надсилання в кредит від Нової Пошти
    Надсилання в кредит від Нової Пошти

    Забирай свою посилку вже сьогодні, а плати пізніше завдяки новій послузі від «Нової Пошти» - «Посилка в кредит» Вибирай будь-який товар на суму від 1000 до 50000 грн. Дізнайся доступний персональний ліміт у своєму додатку «Нова Пошта»

    04.05.23
  • Відвідини заводу Pedrollo
    Відвідини заводу Pedrollo

    20 березня 2023 року наші співробітники відвідали завод Pedrollo в містечку San Bonifacio в Італії.

    22.03.23
  • Оплата частинами від Monobank
    Оплата частинами від Monobank

    Як це працює? 1.Виберіть товар у магазині-партнері 2. Виберіть спосіб оплати «Покупка частинами від monobank» 3. Підтвердіть покупку в додатку 4. Збільшуйте строк покупки частинами до 24 місяців

    29.08.22