(044) 394 90 01 (050) 394 90 01
voltar telegram account380500114653 voltar viber account380986700002

Який газовий котел вибрати для сільського будинку, гравітаційний або циркуляційний?

З холодами доводиться часто задіяти для опалення житлового будинку перевірений газовий котел гравітаційного типу, цінний вже тим фактом, що для його стабільного функціонування потрібно тільки стабільний тиск газу (не менше 10-12 атмосфер).

Опалювальні системи з природною циркуляцією теплоносія

система опалення з природною циркуляцією теплоносія У гравітаційних котлах теплоносій здатний сильно розширюватися і далі починати рухатися по сталевим або пластиковим труб опалення, чий діаметр не повинен становити менше 80-100 мм. Якщо будинок має всього один поверх і тиск газу знаходиться на стабільно високому рівні, то використання гравітаційного котла в вітчизняних реаліях може виявитися найвірнішим рішенням. Адже в його конструкції спочатку не передбачено встановлення абсолютно ніякої електроніки - котел працює за рахунок хімічного горіння органічного палива на протязі всієї довгої зими! І якщо важливо купити опалювальне обладнання, яке без серйозних поломок буде функціонувати кілька десятків років, то висновок очевидний - тільки гравітаційний газовий котел!

Примусова циркуляція - переваги і недоліки

На відміну від своїх прямих конкурентів - гравітаційних котлів - циркуляційні версії цінні тим, що мають в своїй оригінальній конструкції електричні нагнітальні (циркуляційні) насоси, які дозволяють, навіть якщо теплоносій виявиться досить холодним, прокачувати його по системі опалення.

Це особливо важливо, якщо в регіоні спостерігаються періодичні падіння тиску газу в газовій магістралі. Загальновідомо, що гравітаційні котли, якщо тиск газу впаде до критичних 5 атмосфер, почнуть прогрівати тільки себе, оскільки теплоносій при низькій температурі просто не встигає належним чином розширитися для початку руху в трубах.

система опалення з примусовою циркуляцією теплоносія Але в циркуляційних газових котлах відразу на виході з котла виробник встановлює новітні версії циркуляційних насосів, які здатні прокачувати навіть теплий теплоносій на будь-якій зручній для клієнта швидкості. Дані види насосів мають гідромуфту і безліч попередньо швидкостей.

Недарма їх належить називати багатоходовими, оскільки при наборі температури в будинку використовуються найвищі швидкості для прокачування теплоносія (до 2 м / с), а після того, як температура стабілізується, насос починає працювати з меншою швидкістю.

Циркуляційні насоси також потрібні і для системи ГВП. Якщо газовий котел вважається двоконтурним (в нього виробник встановлює ще один теплообмінник), то завдяки циркуляційного насосу досягається стабільна подача гарячої води безпосередньо в виливши крана. Купувати дорогий електричний водонагрівач (ЕВН) не доведеться.

Циркуляційні газові котли мають високий рівень ККД, який досягає, якщо є стабільний тиск газу, до рівня 88-89 відсотків, тоді як витрата газового палива варіюється в межах 3-4 куб / м у котлів середньої (не більше 15-17 кВт) потужності , що дозволяє їх позиціонувати як найпотужніші і економічні системи газового опалення.

Останні версії циркуляційних газових котлів часто мають і групу безпеки, в яку входить відведення повітря, манометр і запобіжний клапан. Група безпеки котла потрібна для того, що якщо раптом чуйна автоматика котла вийде з ладу (буде спостерігатися різкий стрибок напруги), то вона оперативно зреагує - відбудеться аварійне скидання пари і котел залишиться в цілості й схоронності.

Новини, статті та огляди Всі новини
  • Частотне регулювання в деталях
    Частотне регулювання в деталях

    У цьому огляді піде мова про частотне регулювання, походження цього явища і його призначення.

    22.04.24
  • Гідроакумулятор: функції та використання
    Гідроакумулятор: функції та використання

    Гідроакумулятор відіграє важливу роль у системах, що забезпечують постачання та регулювання тиску води, забезпечуючи їхню стійкість і оптимальну продуктивність. Цей пристрій має важливе значення в забезпеченні стійкого водопостачання для різних будівель і об'єктів, забезпечуючи комфорт і зручність для користувачів. Давайте розглянемо, що саме являє собою гідроакумулятор, як він функціонує і чому його важливість неможливо недооцінити.

    19.04.24
  • Електроніка Engo Controls
    Електроніка Engo Controls

    Електроніка Engo Controls

    16.04.24
  • Безкоштовна доставка радіаторів Purmo
    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    01.02.24
  • Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR
    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    30.12.23
  • Надсилання в кредит від Нової Пошти
    Надсилання в кредит від Нової Пошти

    Забирай свою посилку вже сьогодні, а плати пізніше завдяки новій послузі від «Нової Пошти» - «Посилка в кредит» Вибирай будь-який товар на суму від 1000 до 50000 грн. Дізнайся доступний персональний ліміт у своєму додатку «Нова Пошта»

    04.05.23
  • Відвідини заводу Pedrollo
    Відвідини заводу Pedrollo

    20 березня 2023 року наші співробітники відвідали завод Pedrollo в містечку San Bonifacio в Італії.

    22.03.23
  • Оплата частинами від Monobank
    Оплата частинами від Monobank

    Як це працює? 1.Виберіть товар у магазині-партнері 2. Виберіть спосіб оплати «Покупка частинами від monobank» 3. Підтвердіть покупку в додатку 4. Збільшуйте строк покупки частинами до 24 місяців

    29.08.22