(044) 394 90 01 (050) 394 90 01
voltar telegram account380500114653 voltar viber account380986700002

Мембрани

Нас часто запитують - що таке мембрани для гідроакумуляторів і яка їх функція? Мембрани - це важлива частина насосних станцій. Основна їхня функція - поділ ємності (гідроакумулятора) на дві камери (водяну і повітряну).

Деякі фахівці, досить часто, плутають ці камери. Треба пам'ятати - що вода, що закачується насосом, потрапляє в саму мембрану, як наслідок цього повітря, що знаходиться між мембраною і стінками бака, стискається і створює потрібний нам тиск.

Мембрани застосовуються в гідроакумулятори як для водопостачання, так і для опалення. Треба враховувати також те, що мембрани не підлягають ремонту. Це змінні частини баків. Вони піддаються постійним навантаженням - розтягування, стиснення, температурні перепади. Тому їх періодично треба замінювати, приблизно 1-2 рази на рік, в залежності від інтенсивності експлуатації. Також слід пам'ятати, що продовжити термін служби мембрани можна, якщо стежити за тиском повітря в гидроаккумуляторе. При відсутності тиску води в системі - тиск повітря в баку за замовчуванням має дорівнювати 1,5 Бар (в основному для баків водопостачання) або дивіться значення в паспорті гідроакумулятора.

Мембрани для водопостачання виготовлені зі спеціальної гуми, яка витримує вплив, різного роду, бактерій і відповідає всім санітарно-гігієнічним нормам, вони витримують від 0 до 70 градусів Цельсія і тиск до 7 Бар.

Мембрани, які використовуються для опалення, зроблені з гуми, яка здатна витримувати великі температури і перепади тиску, вони можуть працювати від 0 до 99 градусів Цельсія і до 8 Бар.

Заміна мембрани - справа не складна. Треба відкрутити болти тримають фланець, зняти його і вийняти саму мембрану. Потім вставляєте нову мембрану, фланець, і потім закручуєте болти. Після установки мембрани потрібно закачати повітря в бак до значення вказаного в паспорті виробу.

Новини, статті та огляди Всі новини
  • Частотне регулювання в деталях
    Частотне регулювання в деталях

    У цьому огляді піде мова про частотне регулювання, походження цього явища і його призначення.

    22.04.24
  • Гідроакумулятор: функції та використання
    Гідроакумулятор: функції та використання

    Гідроакумулятор відіграє важливу роль у системах, що забезпечують постачання та регулювання тиску води, забезпечуючи їхню стійкість і оптимальну продуктивність. Цей пристрій має важливе значення в забезпеченні стійкого водопостачання для різних будівель і об'єктів, забезпечуючи комфорт і зручність для користувачів. Давайте розглянемо, що саме являє собою гідроакумулятор, як він функціонує і чому його важливість неможливо недооцінити.

    19.04.24
  • Електроніка Engo Controls
    Електроніка Engo Controls

    Електроніка Engo Controls

    16.04.24
  • Безкоштовна доставка радіаторів Purmo
    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    01.02.24
  • Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR
    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    30.12.23
  • Надсилання в кредит від Нової Пошти
    Надсилання в кредит від Нової Пошти

    Забирай свою посилку вже сьогодні, а плати пізніше завдяки новій послузі від «Нової Пошти» - «Посилка в кредит» Вибирай будь-який товар на суму від 1000 до 50000 грн. Дізнайся доступний персональний ліміт у своєму додатку «Нова Пошта»

    04.05.23
  • Відвідини заводу Pedrollo
    Відвідини заводу Pedrollo

    20 березня 2023 року наші співробітники відвідали завод Pedrollo в містечку San Bonifacio в Італії.

    22.03.23
  • Оплата частинами від Monobank
    Оплата частинами від Monobank

    Як це працює? 1.Виберіть товар у магазині-партнері 2. Виберіть спосіб оплати «Покупка частинами від monobank» 3. Підтвердіть покупку в додатку 4. Збільшуйте строк покупки частинами до 24 місяців

    29.08.22