(044) 394 90 01 (050) 394 90 01
voltar telegram account380500114653 voltar viber account380986700002

Монтаж теплої підлоги: Утепляемся до зими

В останні роки, питання обігріву житла став особливо актуальним. Перебої з централізованим опаленням в багатоквартирних будинках, подорожчання газу і непомірно велика плата за тепло для власників приватних будинків призвели до того, що люди стали цікавитися додатковими способами обігріву. Мабуть, найкращим варіантом в такому випадку може стати монтаж теплої підлоги . Адже як би добре не гріли радіатори, а тепле повітря завжди буде підніматися вгору, опускаючи більш холодний вниз, на рівень підлоги. Даний спосіб обігріву в Україні тільки починає набирати популярність, в той час, як в країнах Європи, вже давно визнали його ефективність. Залишилося донести нашим співвітчизникам, про всі переваги даного виду опалення, його доцільності і способах монтажу.

Монтаж теплої підлоги: переваги даного способу обігріву

Чому в наших будинках не дуже тепло і що зробити для цього, щоб ця ситуація змінилася на краще? Напевно, слід визнати, що повноцінно обігріти будинок, можуть не тільки звичні для нас радіатори. Теплі підлоги впораються з цим завданням нітрохи не гірше.

У нашій країні цей спосіб обігріву тільки починає підніматися в рейтингу попиту споживачів, і поки ще не дуже поширений. І основна причина криється аж ніяк не в обмежених фінансових можливостях, а в тому, що нашим співвітчизникам дуже важко руйнувати стереотипи, які формувалися цілими десятиліттями. Не всі здатні повірити в те, що обігріти будинок взимку можна без традиційних батарей. А даремно, монтаж теплої підлоги є сучасною і дуже ефективною альтернативою звичного нам опалення. Його переваги давно визнані в багатьох країнах, зокрема, на батьківщині теплої підлоги - Норвегії, близько 80% будівель обладнані підлоговим опаленням.

На відміну від радіаторного опалення, теплу підлогове покриття має ряд переваг:

  • можливість установки як в багатоповерховому будинку, так і в приватному при будуванні
  • рівномірний і досить швидкий прогрів всій площі приміщення;
  • можна використовувати як основний, так і додаткове джерело обігріву житла;
  • можливість самостійно задавати потрібну температуру і регулювати її як по всій квартирі, так і в окремо по кожній кімнаті;
  • можливість монтажу, як в житлових приміщеннях, так і в офісах;
  • поєднується з більшістю наявних підлогових покриттів (ламінат, керамічна плитка, лінолеум);
  • нескладна технологія монтажу;
  • значно поліпшується естетичний вигляд приміщення, адже таким чином можна позбутися від труб, радіаторів та інших елементів опалювальної системи;
  • тривала і надійна експлуатація.

Крім усього перерахованого, на таку підлогу приємно ставати навіть босими ногами, а якщо в будинку є діти, то вам не варто побоюватися, що вони застудився.

Монтаж теплої підлоги під плитку

Монтаж теплої підлоги під плитку переважно проводиться в квартирах, де немає можливості встановити водяні підлоги . Найчастіше це стосується ванної кімнати або кухні. У цих приміщеннях, як правило, на підлозі лежить керамічна плитка, яка сама по собі не дуже тепла, а, прийнявши ванну, зовсім не хочеться ставати ногами на холодну підлогу. Та ж сама ситуація складається на кухні, адже саме там вся сім'я кілька разів в день збирається разом за обіднім столом, а діти, особливо маленькі, можуть грати там в той час, як мама готує обід. Не варто забувати і про лоджіях, де установка статі з підігрівом також буде актуальна.

Існує кілька варіантів монтажу теплої підлоги під плитку:

  • укладка нагрівального елементу проводиться в середину стяжки, після чого, зверху укладається плитка або інше покриття підлоги;
  • спочатку робимо стяжку, потім виробляємо укладання нагрівальних елементів, які будуть розташовуватися між стяжкою і керамічною плиткою;
  • укладка теплої підлоги проводиться прямо під підлогове покриття. Такий варіант доцільний при установці плівкових конструкцій.

Перший варіант монтажу оптимальний для обігріву житлової кімнати, кухні, ванній і лоджії. У таких випадках під плитку укладають кабельний тепла підлога. Укладання системи опалення, проведення на гідроізоляційний і утеплюючий шар, а поверх цього наноситься невеликий шар стяжки. Якщо монтаж теплої підлоги проводиться в багатоповерховому будинку, і поверхом нижче є попередньо утеплене приміщення, тоді установку електричного статі можна робити відразу під плитку, без стяжки і додаткового шару теплоізоляції. В цьому випадку, керамічної плитки і шару спеціального клею буде досить для того, щоб ізолювати нагрівальні елементи.

Дерев'яна підлога і ламінат

Сучасний інтер'єр важко уявити без такого підлогового покриття, як ламінат. Тому у споживачів виникає питання: чи можна проводити монтаж теплої підлоги під ламінат? Чи не зашкодить це покриттю і який варіант укладання при цьому використовувати?

Для монтажу теплої підлоги під ламінат або шар лінолеуму найкраще використовувати плівковий нагрівальний елемент. При цьому необов'язково виконувати капітальні ремонтні роботи. Інфрачервоний підлогу можна укладати на наявну стяжку, на яку попередньо покладений фольгований утеплювач. Укладання електроелементів проводиться поверх утеплювача. Потім слід покласти шар гідроізоляції, і вже потім саме підлогове покриття.

Що стосується дерев'яних підлог, то чомусь побутує думка, що на таку основу можна укладати електричний кабель через те, що дерево відноситься до легкозаймистих матеріалів. Однак, це цілком можливо, головне дотримуватися всіх правил монтажу та експлуатації нагрівальних елементів і тоді така система буде абсолютно безпечною.

Монтаж теплої підлоги: область застосування і витрати на обігрів

Вартість монтажу теплої підлоги, аж ніяк не захмарна і цілком доступна для наших споживачів. Зрозуміло, що на установці теплої підлоги ваші витрати не закінчаться, і в подальшому треба буде оплачувати спожиту електроенергію, ціна якої теж чимала. Але розумне вкладення коштів з часом себе виправдає.

Енергоспоживання системи «тепла підлога» буде залежати від ряду факторів:

  • погодні умови: в морозну зиму витрата електроенергії буде значно вище, ніж в прохолодне міжсезоння;
  • площа приміщення, що обігрівається: необхідно враховувати і його обсяг, адже висота стелі в цьому випадку також грає роль;
  • підлогове покриття;
  • теплоізоляція приміщення: утеплення стін, заміна вікон і дверей та інші заходи, спрямовані на зниження теплових втрат;
  • тривалість використання: обігрів відбувається постійно або періодично;
  • мета експлуатації: основне джерело опалення або додатковий.

Середні норми споживання електрики при використанні підлог з підігрівом в якості основного джерела опалення складають 170-200 Вт / м.кв., В якості додаткового, цей показник буде перебувати в межах 100-150 Вт / м.кв.

Все для монтажу теплої підлоги: необхідні матеріали та послуги з установки

На сайті voltar.com.ua можна знайти широкий асортимент товарів, необхідних для монтажу теплої підлоги. Крім того, можна замовити послуги монтажу в розділі Voltar Asist. Наші фахівці швидко і якісно проведуть всі види робіт, пов'язаних з установкою теплої підлоги. Співпрацюючи з нами, ви позбавите себе від зайвого клопоту, пов'язаних з вибором матеріалів, розрахунком їх кількості та пошуком надійного виконавця. Тепло свого будинку краще довірити професіоналам.

Новини, статті та огляди Всі новини
  • Частотне регулювання в деталях
    Частотне регулювання в деталях

    У цьому огляді піде мова про частотне регулювання, походження цього явища і його призначення.

    22.04.24
  • Гідроакумулятор: функції та використання
    Гідроакумулятор: функції та використання

    Гідроакумулятор відіграє важливу роль у системах, що забезпечують постачання та регулювання тиску води, забезпечуючи їхню стійкість і оптимальну продуктивність. Цей пристрій має важливе значення в забезпеченні стійкого водопостачання для різних будівель і об'єктів, забезпечуючи комфорт і зручність для користувачів. Давайте розглянемо, що саме являє собою гідроакумулятор, як він функціонує і чому його важливість неможливо недооцінити.

    19.04.24
  • Електроніка Engo Controls
    Електроніка Engo Controls

    Електроніка Engo Controls

    16.04.24
  • Безкоштовна доставка радіаторів Purmo
    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    01.02.24
  • Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR
    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    30.12.23
  • Надсилання в кредит від Нової Пошти
    Надсилання в кредит від Нової Пошти

    Забирай свою посилку вже сьогодні, а плати пізніше завдяки новій послузі від «Нової Пошти» - «Посилка в кредит» Вибирай будь-який товар на суму від 1000 до 50000 грн. Дізнайся доступний персональний ліміт у своєму додатку «Нова Пошта»

    04.05.23
  • Відвідини заводу Pedrollo
    Відвідини заводу Pedrollo

    20 березня 2023 року наші співробітники відвідали завод Pedrollo в містечку San Bonifacio в Італії.

    22.03.23
  • Оплата частинами від Monobank
    Оплата частинами від Monobank

    Як це працює? 1.Виберіть товар у магазині-партнері 2. Виберіть спосіб оплати «Покупка частинами від monobank» 3. Підтвердіть покупку в додатку 4. Збільшуйте строк покупки частинами до 24 місяців

    29.08.22