(044) 394 90 01 (050) 394 90 01
voltar telegram account380500114653 voltar viber account380986700002

Періодична промивка - необхідна профілактика систем опалення

промивка теплообмінника Чи не багато користувачів, в процесі експлуатації, замислюються про ефективність використовуваної опалювальної системи, таке питання найбільш актуальне при її монтажі. Але мало хто знає що починаючи від запуску і першого дня використання, ефективність опалювальної системи з рідким теплоносієм неухильно падає, спочатку зовсім незначно, а згодом все більше і більше. Через кілька місяців постійної експлуатації, приблизно за один опалювальний сезон, її ефективність може знизиться на 10 відсотків. Причина цієї проблеми - відкладення на внутрішніх стінках трубопроводу і опалювальних радіаторів, іншими словами - накип, вона виникає в результаті впливу високих температур теплоносія. Несприятливо також впливають органічні опади, іржа, присутність повітря, у вигляді мікропухирців, в теплоносії, які притаманні будь-якої опалювальної системи, теплоносієм в якій виступає вода.

Визначення необхідності промивання системи.

відкладення в трубах опалення Ні для кого не секрет що для того щоб будь-яке обладнання справно функціонувало - необхідно періодично проводити профілактичне обслуговування, не є винятком і система опалення. У вигляді профілактичних робіт для опалювальних систем періодично необхідно проводити промивку радіаторів, трубопроводів і стояків.

Для того щоб не залишилося сумнівів що Ваша система потребує промивки, можна проаналізувати деякі параметри, отже, промивка необхідна, якщо:

  • Опалювальні радіатори нагріваються нерівномірно, в основному - гарячі зверху, а знизу холодні.
  • Різниця температур підведених до батарей труб і самих батарей відчутно велика. У більшості випадків труби гарячі, а батареї - ледве теплі.
  • Для прогрівання приміщення, отже для розігріву системи потрібно досить великий відрізок часу.
  • З опалювального обладнання (наичаще з котла) лунають скрипучі, що гудуть чи інші дивні звуки)
  • Помітно збільшилася витрата енергоносія.
  • А також якщо Ви вирішили замінити котел на новий (наприклад ввести в експлуатацію котел, що працює на іншому виді палива) в уже змонтованої і використаної раніше опалювальній системі.

Способи промивання опалювальних систем.

промивка опалювальної системи Гідропневматичне. Має на увазі промивку системи водою і стиснутим повітрям з пульсуючим тиском. Особливо ефективно усуває різного роду відкладення: органічні, хімічні, технологічні, пісок і накип. Є досить ефективною і щадить до складових елементів трубопроводів і радіаторів. Для виконання вище описаної процедури потрібне спеціальне обладнання.

Мікробіологічна. Спосіб не вимагає спеціальних пристроїв і пристосувань, може виконуватися під час експлуатації системи. У теплоносій додається в позначених кількостях, з розрахунку на 1 л теплоносія, спеціальні очисники, вони є екологічно безпечними, але мають розпушують властивостями, розщеплюючи твердокрісталліческіе, масляні, грязьові, органічні та іншого роду відкладення. Такий спосіб супереффектівен, з його допомогою можна очистити внутрішні поверхні "до блиску", але можливе виникнення слабких протікання різьбових з'єднань - знадобиться дотягивание.

Пневматичний гідроудар. В цьому випадку потрібне спеціальне обладнання та кваліфіковані працівники. Принцип полягає в подачі на частки секунди гідропневматичного імпульсу. При цьому навантаження на інженерні мережі - мізерно мала, не більше 2% всієї сили імпульсу, так що бояться за цілісність вузлів не варто. Основна частка потужності спрямована саме на стовп теплоносія з відкладеннями. Найбільш ефективно і доречно такий спосіб себе проявив в очищенні старих систем з використанням чавунних радіаторів.

Хімічна. Має на увазі очищення із застосуванням хімічних реагентів, в більшості випадків застосуються розчини органічних і неорганічних кислот. Володіючи високою ефективністю і незаперечними перевагами (очищення всієї площі внутрішніх поверхонь, включаючи важкодоступні місця), має також деякі обмеження. Застосовувати хімічні препарати для очищення систем з ослабленими ділянками і вузлами з високим ступенем зносу, не рекомендується.

У деяких випадках потрібне застосування комплексного очищення - коли одним способом домогтися бажаного результату не вдається. Але використовуючи такий метод, слід обов'язково проконсультуватися з фахівцем.

Новини, статті та огляди Всі новини
  • Частотне регулювання в деталях
    Частотне регулювання в деталях

    У цьому огляді піде мова про частотне регулювання, походження цього явища і його призначення.

    22.04.24
  • Гідроакумулятор: функції та використання
    Гідроакумулятор: функції та використання

    Гідроакумулятор відіграє важливу роль у системах, що забезпечують постачання та регулювання тиску води, забезпечуючи їхню стійкість і оптимальну продуктивність. Цей пристрій має важливе значення в забезпеченні стійкого водопостачання для різних будівель і об'єктів, забезпечуючи комфорт і зручність для користувачів. Давайте розглянемо, що саме являє собою гідроакумулятор, як він функціонує і чому його важливість неможливо недооцінити.

    19.04.24
  • Електроніка Engo Controls
    Електроніка Engo Controls

    Електроніка Engo Controls

    16.04.24
  • Безкоштовна доставка радіаторів Purmo
    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    01.02.24
  • Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR
    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    30.12.23
  • Надсилання в кредит від Нової Пошти
    Надсилання в кредит від Нової Пошти

    Забирай свою посилку вже сьогодні, а плати пізніше завдяки новій послузі від «Нової Пошти» - «Посилка в кредит» Вибирай будь-який товар на суму від 1000 до 50000 грн. Дізнайся доступний персональний ліміт у своєму додатку «Нова Пошта»

    04.05.23
  • Відвідини заводу Pedrollo
    Відвідини заводу Pedrollo

    20 березня 2023 року наші співробітники відвідали завод Pedrollo в містечку San Bonifacio в Італії.

    22.03.23
  • Оплата частинами від Monobank
    Оплата частинами від Monobank

    Як це працює? 1.Виберіть товар у магазині-партнері 2. Виберіть спосіб оплати «Покупка частинами від monobank» 3. Підтвердіть покупку в додатку 4. Збільшуйте строк покупки частинами до 24 місяців

    29.08.22