(044) 394 90 01 (050) 394 90 01
voltar telegram account380500114653 voltar viber account380986700002

Доцільність застосування існуючих опалювальних радіаторів в конкретній ситуації

Сучасний ринок опалювальної техніки за кілька десятиліть істотно розвинувся як в технологічному так і в конструктивному плані, не минула "еволюція" і такі прилади як опалювальні радіатори , або кажучи простіше - батареї. Ці прилади неминуче застосовуються в 96% опалювальних систем нашої країни. Виробники сьогодні пропонують величезний асортимент радіаторів самих різних конструкцій і складу матеріалів з яких вони виконані. Однак слід знати, що не кожен вид батарей можна застосувати в певній опалювальній системі, зважаючи на різні експлуатаційних характеристик і робочих можливостей вище згаданих продуктів.

Основні властивості які характеризують опалювальні радіатори

Вони ж є і критеріями підбору:

  • Об'єм опалювального приміщення
  • Робоча і максимальний тиск в опалювальній системі
  • Експлуатаційний режим (постійний або короткочасний)
  • Матеріали і елементи які застосовані в опалювальній системі
  • властивості теплоносія
  • Необхідні параметри клімату в приміщенні
  • Специфічні або ситуативні чинники
  • Вартість опалювальних радіаторів
  • Довговічність приладів і складність їх експлуатації та технічного обслуговування

радіатор в квартирі Велика частина житлових будівель відноситься до категорії багатоповерхових будівель. Будинки такого типу майже завжди обслуговуються централізованою системою опалення. Саме такі системи відрізняються найбільшою проблематичністю на увазі своїх значних розмірів і високих технологічних вимог, найбільш впливовими факторами є:

  • високий робочий тиск
  • нестабільний тиск в окремих вузлах і елементах системи
  • низька якість теплоносія - висока жорсткість води і кислотно-лужний дисбаланс а також перенасиченість киснем
  • наявність хімічно агресивних елементів в складі теплоносія
  • засмічення окремих вузлів і елементів системи в процесі експлуатації і позапланових ремонтів
  • періодична опресовування (проводиться зазвичай на початку опалювального сезону) при високому тиску, що перевищує робочий в півтора - два рази

В результаті такої експлуатації, обладнання в скорочені терміни витратить свій ресурс або виходить з ладу в результаті невідповідності робочих характеристик з реальними, крім цього, значно скорочується і якість їх роботи. Далеко не всі сучасні радіатори здатні функціонувати в таких умовах, особливо імпортного виробництва.

Чавунні опалювальні батареї

чавунні батареї Найбільш надійними і часто використовуваними є саме чавунні батареї . Чавун, як матеріал - найбільш довговічний а також володіє досить високими антикорозійними властивостями. Робочий тиск чавунної батареї зазвичай не перевищує 6 - 8 атмосфер. Нагріваються вони досить довго, але і віддають тепло, тобто остигають, також довго, так що швидко прогріти приміщення при бажанні не вдасться. Естетичним зовнішнім виглядом чавунні радіатори похвалитися також не можуть, хоча сучасні виробники приділили в цій області чимало старань, пропонуючи кінцевому користувачеві так звані дизайн-радіатори. Конструктивно вони збираються з секцій, кількість яких залежить від необхідної теплової потужності, що забезпечує оптимальний нагрів приміщення. Крім всіх перерахованих недоліків радіатори виконані з чавуну найбільш підходящі для монтажу в системах централізірованоого опалення багатоповерхових будинків.

алюмінієві радіатори

алюмінієві батареї Виконано зазвичай зі сплаву в якому переважає саме алюміній. Характеризуються дуже гарну теплопровідність, а також досить елегантним зовнішнім виглядом і добре поєднуються в більшості інтер'єрів. Робочий тиск не поступається чавунних радіаторів - 6 - 8 атмосфер. На цьому, мабуть, все гідності алюмінієвих батарей закінчуються. Для алюмінію дуже важливий склад теплоносія з яким він контактує - хімічні засоби, кисень і підвищена електропровідність прискорюють процес руйнування матеріалу. У поєднанні зі сталевими трубами, які зазвичай використовуються в багатоповерхівках, такі радіатори показали себе не з кращого боку - процес корозії який виникає всередині радіатора згубно впливає на тонкі алюмінієві перегородки - в результаті з ладу виходять окремі елементи, що вимагають заміни. Застосування алюмінієвих радіаторів найбільш виправдано в приватних котеджних будинках.

Панельні сталеві батареї

сталеві батареї Наділені строгою геометричною формою, яку обумовлює проста конструкція - по суті, це два рельєфні листа металу, зварені по периметру між собою. Вагомими плюсами є гарна теплопровідність, простота монтажу і експлуатації. Добре сумісні з різними системами автоматизованого управління температурою. Коефіцієнт корисної дії сталевого панельного радіатора досягає 75 відсотків. До недоліків можна віднести стикові з'єднання присутні в цьому типі батарей, зокрема - зварні шви, які при частих перепадах тиску піддаються руйнуванню. Саме тому сталеві батареї не рекомендується використовувати в будівлях з періодичним короткочасним режимом опалення, яке крім руйнівної дії здатне провокувати корозію внутрішніх поверхонь радіатора. Найбільш придатними для їх застосування є малоповерхові будинки і споруди.

конвекційні батареї

конвекційні батареї Конструкція такої батареї - це пряма або вигнута трубка, виконана зі сталі або міді, по якій рухається теплоносій. Навколо трубки напаяні ребра жорсткості. Ступінь конвекції таких приладів може досягати 95%. Високий тиск і його перепади вони переносять найбільш успішно з усіх видів батарей. Свого часу такі радіатори займали найбільш затребувані позиції в цивільних і промислових будівлях, з причини своєї високої механічної зносостійкості. Істотним їх недоліком є, м'яко кажучи, не дуже привабливий зовнішній вигляд. Після деякого періоду експлуатації ребра конвекційних радіаторів має властивість відшаровуватися від основної трубки, утворюючи дрібні тріщини, а це в свою чергу значно впливає на теплопродуктивність приладу.

біметалічні радіатори

біметалічний радіатор Інженери, аналізуючи існуючі варіанти опалювальних радіаторів прийшли до успішного вирішення: використовувати різний склад металів для різних елементів приладу. Як каркас, усередині якого циркулює теплоносій, виступають сталеві трубчасті елементи, на які під тиском залита конструкція з алюмінієвого сплаву - ребра. Такий спосіб дозволяє створити безліч дизайнерських варіантів оздоблення радіатора. Внутрішні сталеві канали, які контактують з теплоносієм - мають високу стійкість до тиску і не вимогливі до якості теплоносія. Ізольоване від агресивного середовища алюмінієве ребра є чудовим термопроводніком, забезпечуючи тепловіддачу в 1,2 - 2 рази вище ніж звичайні сталеві батареї. На сьогоднішній день такий тип опалювальних радіаторів - безперечний лідер на ринку опалювального обладнання.

Новини, статті та огляди Всі новини
  • Частотне регулювання в деталях
    Частотне регулювання в деталях

    У цьому огляді піде мова про частотне регулювання, походження цього явища і його призначення.

    22.04.24
  • Гідроакумулятор: функції та використання
    Гідроакумулятор: функції та використання

    Гідроакумулятор відіграє важливу роль у системах, що забезпечують постачання та регулювання тиску води, забезпечуючи їхню стійкість і оптимальну продуктивність. Цей пристрій має важливе значення в забезпеченні стійкого водопостачання для різних будівель і об'єктів, забезпечуючи комфорт і зручність для користувачів. Давайте розглянемо, що саме являє собою гідроакумулятор, як він функціонує і чому його важливість неможливо недооцінити.

    19.04.24
  • Електроніка Engo Controls
    Електроніка Engo Controls

    Електроніка Engo Controls

    16.04.24
  • Безкоштовна доставка радіаторів Purmo
    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    01.02.24
  • Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR
    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    30.12.23
  • Надсилання в кредит від Нової Пошти
    Надсилання в кредит від Нової Пошти

    Забирай свою посилку вже сьогодні, а плати пізніше завдяки новій послузі від «Нової Пошти» - «Посилка в кредит» Вибирай будь-який товар на суму від 1000 до 50000 грн. Дізнайся доступний персональний ліміт у своєму додатку «Нова Пошта»

    04.05.23
  • Відвідини заводу Pedrollo
    Відвідини заводу Pedrollo

    20 березня 2023 року наші співробітники відвідали завод Pedrollo в містечку San Bonifacio в Італії.

    22.03.23
  • Оплата частинами від Monobank
    Оплата частинами від Monobank

    Як це працює? 1.Виберіть товар у магазині-партнері 2. Виберіть спосіб оплати «Покупка частинами від monobank» 3. Підтвердіть покупку в додатку 4. Збільшуйте строк покупки частинами до 24 місяців

    29.08.22