(044) 394 90 01 (050) 394 90 01
voltar telegram account380500114653 voltar viber account380986700002

Димохід для приватного будинку і правила його установки

Свій будинок, свій камін - здорово! А якщо ще опалення у вигляді свого котла - зовсім добре. Головне, щоб був влаштований димар, інакше ніяк. Раніше такі конструкції зводили з вогнетривкої цегли. Тепер же наша ринкова дійсність переповнена різними системами димоходів від наших і зарубіжних підприємств-виробників. Однак до цих всіх конструкцій необхідні специфічні навички по їх установці, однією інструкції замало. Лише професійні пічники-одинаки знають толк в цих питаннях. Тільки їм одним відомі секрети майстерності, тільки вони знають, як правильно встановити димар з цегли, щоб він працював тривалий час і безпечно.

сучасні димарі

димарі з нержавіючої сталі Сучасні димоходи - зовсім інша річ. Вони досить ефективно здатні відводити гази і дим, які утворюються при згорянні палива. Якісний димохід повинен витримати високотемпературний нагрівання. Він повинен стійко переносити вплив вологого середовища від конденсатних утворень. Крім того, він повинен мати пристойну тягу і так далі і тому подібне. Для сучасних конструкцій димоходів встановлюються нормативні вимоги - яку сталь треба використовувати, яку площу перетину для труб встановити, стінки труб всередині повинні бути гладкими, щоб не накопичувалася сажа, метал повинен бути стійкий до впливів корозії. Крім цього, при установці димоходу має нараховуватися не більше трьох поворотів, при цьому радіус заокруглення повороту повинен бути не вище радіуса самої димохідної труби. Загальна довжина труби димохідні системи повинна бути не менше 5 метрів. Дотримання всіх цих рекомендацій дозволить влаштувати димохід, який буде мати відмінну тягу.

Як правильно підібрати димар

димохід Отже, як правильно підібрати димохідну систему для свого будинку? Приватники, власники власних забудов, завжди постають перед вибором - цегляний, сталевий , керамічний? Чому віддати перевагу? Адже в цьому випадку вибір буде заснований не на особистих симпатіях того чи іншого матеріалу, а на те, який тип опалювальної системи використовується.

Найпоширеніший варіант влаштування димаря - з цегли. Це найдешевший матеріал, але застосовується він тільки при використанні систем опалення з котлом на твердому паливі. Стіна з цегли в димоході досить товста, відмінно витримує високу температуру, і якщо раптом загориться сажа всередині - особливої біди теж не трапиться.

Якщо котел опалення для обігріву газом - для цегляного димоходу місця немає! Від згоряння газу температура не дуже висока, в трубі накопичується конденсат, для цегляної кладки це вельми не прийнятно. Допускається, якщо всередину цегляного димоходу вставлена сталева труба, яка захистить цегла від багатьох проблем. В іншому випадку, для газових систем рекомендується влаштовувати димохідну систему з керамічного матеріалу. Димохід треба змонтувати там, де не передбачений канал для нього? Не страшно, можна встановити сталеву систему. Вона не так довговічна, як система з кераміки, але теж зі своїм завданням справляється цілком пристойно, відводячи відпрацьовані гази.

Також треба обов'язково враховувати, що конструкції з цегли або кераміки дуже здорово важать, а це може вплинути на вибір дуже істотно. Частенько для таких конструкцій влаштовується фундаментна подушка. В таких ситуаціях не зайвим буде перед установкою провести невеликі інженерні підрахунки по масі і навантаженні, щоб система димар не глянула або, що ще гірше, не завалилася.

Якщо у вашому будинку застосовується два котла з різними видами палива - димохідна система влаштовується з розрахунку на той котел, який створює на димохід більше навантажень.

Пристрій димохідної системи

установка димоходу При влаштуванні димохідної системи в будинку необхідно дотримуватися кількох основних вимог. Монтаж системи димоходу ведуть знизу вгору. Ту частину, яка розташована всередині, треба вставляти в попередній елемент системи, деталі зовнішнього ділянки надягають зверху на попередню. Принцип такого пристрою запобігає потраплянню конденсатних утворень на утеплювач, що знаходиться всередині контуру. Труби кріплять хомутами, речі, відрізки труб повинні бути по довжині розраховані так, щоб кріпильні хомути не доводиться на ділянки перекриттів. При фіксації димохідних труб до стіни необхідно дивитися, щоб не було перекосів або прогинів. Не можна допускати зіткнень з будь-якими іншими системами комунікацій і з покрівельним перекриттям. А якщо покрівля виконана з легкозаймистих матеріалів - необхідно влаштувати спеціальний пристрій - іскрогасник.

Правила експлуатації димоходів

При експлуатації димоходів необхідно дотримуватися певних вимог. При розпалюванні не можна використовувати рідини для розпалювання вогню або інші легко спалахують складові. Для котлів на твердому паливі не можна використовувати дрова, своїм розміром перевищують розміри топкового відділення. Очищення димоходу від сажі методом її випалювання може викликати передчасний вихід димохідної системи з ладу. Розведений вогонь в топці не можна гасити водою - надлишок паротворенням може привести хоч і до невеликого, але вибуху, який здатний істотно зашкодити або навіть зруйнувати димохід на окремих ділянках.

Новини, статті та огляди Всі новини
  • Частотне регулювання в деталях
    Частотне регулювання в деталях

    У цьому огляді піде мова про частотне регулювання, походження цього явища і його призначення.

    22.04.24
  • Гідроакумулятор: функції та використання
    Гідроакумулятор: функції та використання

    Гідроакумулятор відіграє важливу роль у системах, що забезпечують постачання та регулювання тиску води, забезпечуючи їхню стійкість і оптимальну продуктивність. Цей пристрій має важливе значення в забезпеченні стійкого водопостачання для різних будівель і об'єктів, забезпечуючи комфорт і зручність для користувачів. Давайте розглянемо, що саме являє собою гідроакумулятор, як він функціонує і чому його важливість неможливо недооцінити.

    19.04.24
  • Електроніка Engo Controls
    Електроніка Engo Controls

    Електроніка Engo Controls

    16.04.24
  • Безкоштовна доставка радіаторів Purmo
    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    01.02.24
  • Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR
    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    30.12.23
  • Надсилання в кредит від Нової Пошти
    Надсилання в кредит від Нової Пошти

    Забирай свою посилку вже сьогодні, а плати пізніше завдяки новій послузі від «Нової Пошти» - «Посилка в кредит» Вибирай будь-який товар на суму від 1000 до 50000 грн. Дізнайся доступний персональний ліміт у своєму додатку «Нова Пошта»

    04.05.23
  • Відвідини заводу Pedrollo
    Відвідини заводу Pedrollo

    20 березня 2023 року наші співробітники відвідали завод Pedrollo в містечку San Bonifacio в Італії.

    22.03.23
  • Оплата частинами від Monobank
    Оплата частинами від Monobank

    Як це працює? 1.Виберіть товар у магазині-партнері 2. Виберіть спосіб оплати «Покупка частинами від monobank» 3. Підтвердіть покупку в додатку 4. Збільшуйте строк покупки частинами до 24 місяців

    29.08.22