(044) 394 90 01 (050) 394 90 01
voltar telegram account380500114653 voltar viber account380986700002

Вибір димоходу

Сучасні котли висувають найвищі вимоги і до димоходів. Тим, що було раніше, вже не обійтися. Димарі повинні модернізуватися одночасно з котлами, так як вони повністю від них залежні. А так як розвиток технологій виробництва котлів опалення весь час рухається вперед, то і вимоги до сучасних димоходів суворіші.

сучасні котли відрізняються економічністю, їх потужність регулюється в залежності від потреб, що обігрівається, отже, не завжди котли знаходяться в режимі роботи. вони включаються через певні періоди часу, коли температура падає нижче заданої. отже, ті відрізки часу, коли котел не працює, димохід остигає. Крім того, сучасні котли мають більший ККД. Це, безумовно, величезний плюс, але існує така залежність, що чим вище ККД котла, тим нижче температура димових газів, а, відповідно, жорсткіші вимоги до якості димаря. Важливо розуміти, що кількість явних переваг Вашого котла, його потужність, продуктивність, прямо пропорційні можливостям димоходу. сучасних димарів доводиться працювати в досить складних умовах. стінки димоходу практично ніколи не нагріваються до температури вище температури точки роси, що призводить до постійного скупчення водяної пари. А це, в свою чергу, дуже згубно впливає на стан пристрою.

У наш час високих технологій на зміну старим цегляним димоходів прийшли димарі з нержавіючої сталі і шамоту. серед них найпоширенішими все-таки є димарі з нержавіючої сталі.
основними компонентами нержавіючої сталі є хром і нікель, але в складі тієї стали, з якої виготовляють димоходи, є й інші елементи. один з них - молібден. він сприяє збільшенню стали в умовах підвищеної температури. Додавання молібдену збільшує міцність сталі на повзучість металу. Додавання молібдену в кількості від 1,5% до 3% сприяють підвищенню стійкості стали до дії сполук сірки і хлориду. При цьому доповненні підвищується стійкість стали до дії водню при сильному тиску і при високих температурах. Інший елемент, що входить до складу - титан. він має здібності створення карбіду. Це дозволяє з'єднувати надлишок вуглецю в стали. На стійкість димоходів до корозії впливає кристалічну будову, яке повинно бути рівномірним і дрібнозернистим. Зовнішня поверхня димоходу повинна бути рівною і гладкою.

Рекомендується купувати димоходи з круглим перетином. Якщо перетин буде квадратної або прямокутної форми, то утворюються в прямих кутах завихрення перешкоджають видаленню диму і призводять до утворення сажі.

Всі сучасні димоходи з нержавіючої сталі бувають двох видів:

  • одностінні

  • двохстінні

По суті, одностінний димохід - це звичайна труба з нержавійки товщиною 0,5-0,6 мм без утеплювача. Такі труби в основному використовуються для розміщення всередині приміщення або всередині цегляних каналів.

Двухстенний димохід - це димоходи, які складаються з трьох шарів: внутрішній і зовнішній шар - це нержавіюча сталь, а між ними знаходиться утеплювач. Таку конструкцію образно називають ще «сендвіч». Димоход- «сендвіч» призначений для зовнішнього розміщення.

Димарі з нержавіючої сталі мають такі переваги:

  • простота монтажу,

  • маленький вага,

  • відносно невисока вартість.

Якщо спробувати знайти недоліки, то до них можна віднести лише невисокий термін служби (в середньому до 15 років).

З огляду на те, що при роботі котла в димоході можливий деякий шум, то не варто проводити його поруч зі спальнями і іншими приміщеннями, де потрібно тиша. Найчастіше димоходи прокладають через кухні, коридори, ванні кімнати, підсобні приміщення. Верхній шар димоходу повинен підніматися над коником на 0,5 м, а при плоских дахах на 1 м. Не варто допускати задимлення горищних приміщень.

Основна вимога до димоходів - забезпечення необхідної для видалення димових газів тяги, а для цього повинні бути правильно підібрані технічні показники. з цим можуть впоратися професіонали, якими і є менеджери нашої компанії. Ви завжди можете до нас звернутися і ми допоможемо вирішити всі Ваші проблеми і відповісти на наявні питання.

Новини, статті та огляди Всі новини
  • Частотне регулювання в деталях
    Частотне регулювання в деталях

    У цьому огляді піде мова про частотне регулювання, походження цього явища і його призначення.

    22.04.24
  • Гідроакумулятор: функції та використання
    Гідроакумулятор: функції та використання

    Гідроакумулятор відіграє важливу роль у системах, що забезпечують постачання та регулювання тиску води, забезпечуючи їхню стійкість і оптимальну продуктивність. Цей пристрій має важливе значення в забезпеченні стійкого водопостачання для різних будівель і об'єктів, забезпечуючи комфорт і зручність для користувачів. Давайте розглянемо, що саме являє собою гідроакумулятор, як він функціонує і чому його важливість неможливо недооцінити.

    19.04.24
  • Електроніка Engo Controls
    Електроніка Engo Controls

    Електроніка Engo Controls

    16.04.24
  • Безкоштовна доставка радіаторів Purmo
    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    01.02.24
  • Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR
    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    30.12.23
  • Надсилання в кредит від Нової Пошти
    Надсилання в кредит від Нової Пошти

    Забирай свою посилку вже сьогодні, а плати пізніше завдяки новій послузі від «Нової Пошти» - «Посилка в кредит» Вибирай будь-який товар на суму від 1000 до 50000 грн. Дізнайся доступний персональний ліміт у своєму додатку «Нова Пошта»

    04.05.23
  • Відвідини заводу Pedrollo
    Відвідини заводу Pedrollo

    20 березня 2023 року наші співробітники відвідали завод Pedrollo в містечку San Bonifacio в Італії.

    22.03.23
  • Оплата частинами від Monobank
    Оплата частинами від Monobank

    Як це працює? 1.Виберіть товар у магазині-партнері 2. Виберіть спосіб оплати «Покупка частинами від monobank» 3. Підтвердіть покупку в додатку 4. Збільшуйте строк покупки частинами до 24 місяців

    29.08.22