(044) 394 90 01 (050) 394 90 01
voltar telegram account380500114653 voltar viber account380986700002

Як правильно вибрати дренажний насос ?

Зараз якраз актуально обговорити тему правильного підбору та використання дренажних насосів, яких, в свою чергу є багато видів, що призначені для різних цілей. А також на ринку присутні багато виробників насосів - від найдешевших китайських до преміальних помп від європейських виробників.

Тож давайте розбиратись, що до чого з дренажними насосами, яких помилок варто уникати перед покупкою, та який саме варіант вибрати, щоб насос довго служив та справно виконував поставлені задачі.

Для початку давайте розберемось якому бренду віддати перевагу. Тут варто розуміти, що на ринку є лідери сегменту, новачки та ноунейм продукт - одноденка, на якому взагалі не варто зосереджуватись. Серед лідерів варто виділити такі бренди як Pedrollo, Grundfos, Sprut, Elpumps із цих торгових марок, на мою скромну думку, і варто вибирати, далі опираючись вже на свій бюджет та потреби. Тут також варто зауважити, що лише у деяких брендів є насоси здатні вирішити саме вашу задачу, як приклад можна привести Pedrollo TOP 1-FLOOR - насос здатний осушити, наприклад, ваш підвал. Завдяки йому ви можете викачувати воду до двох міліметрів.

Отже - що таке дренажний насос та для чого він потрібен? Це насос, який призначений для перекачування рідини з різного роду резервуарів, приміщень, відкритих водойм та іношого… Діаметр твердих частині у рідині не повинен перевищувати 50 мм, але тут варто звернути увагу і на модель насоса - це значення може відрізнятись. Потрібно зазначити також, що глибина занурення дренажних насосів коливається, від пяти до десяти метрів і цей параметр потрібно враховувати при розміщенні насоса. Насос можна занурити і глибше від зазначених параметрів, але в такому разі ви втратите продуктивінсть. При виборі насоса обов’язково звертайте увагу на параметри напору та продуктивності, врахувуйте яку кількість води та на яку висоту і відстань її потрібно подати. Для захисту насоса від холостого ходу (роботи без перекачуваної рідини) більшість з них комплектується поплавковими вимикачами. Принцип дії такого вимикача дуже простий - поки насос занурений у рідину, поплавок заходиться в положені яке дозволяє двигуну працювати. Як тільки рівень перекачуваної рідини знизиться до критичного для насоса, тобто до можливого рівня забору, поплавок, відповідно опуститься вниз та відключить електродвигун. Для роботи в обмеженому просторі (візькі резервуари, тощо) дренажні насоси можуть комплектуватись магнітними поплавковими вимикачами, вони в свою чергу щільно прилягають до корпусу насосу і забезпечують туж саму захисну функцію, що і звичайний поплавковий вимикач. Як приклад насоса з магнітним поплавком можете розглянути Pedrollo TOP 3-GM.

При використанні дренажного насоса у відкритій водоймі рекомендується встановлювати його на підставці для запобігання потрапляння намули чи водоростей. Насоси можуть виготовлятись в корпусі з пластику чи нержавійки для побутового використання, а також є насоси в чавунних корпусах для побутового чи промислового використання. Для порівняльних характеристик рекомендуємо переглядати графіки потужності та продуктивності. Вони завжди розміщені на нашому сайті на сторінці товару.

Отже, підбиваючи підсумки - на ринку ви знайдете насос на будь-який бюджет і з великим спектром параметрів. Вибирайте, виходячи з ваших потреб та фінансових можливостей, але завжди звертайте увагу на гарантійні умови від виробника, наявність запчастин та сервісу, який може знадобитсь з часом.

Традиційна рекомендація від команди VOLTAR, опираючись на наш досвід, аналіз продажів та відгуки клієнтів - це насоси Pedrollo. Перевірений бренд з найширшим асортиментом насосів для найскладніших задач та на будь-який гаманець.

Новини, статті та огляди Всі новини
  • Гідроакумулятор: функції та використання
    Гідроакумулятор: функції та використання

    Гідроакумулятор відіграє важливу роль у системах, що забезпечують постачання та регулювання тиску води, забезпечуючи їхню стійкість і оптимальну продуктивність. Цей пристрій має важливе значення в забезпеченні стійкого водопостачання для різних будівель і об'єктів, забезпечуючи комфорт і зручність для користувачів. Давайте розглянемо, що саме являє собою гідроакумулятор, як він функціонує і чому його важливість неможливо недооцінити.

    19.04.24
  • Електроніка Engo Controls
    Електроніка Engo Controls

    Електроніка Engo Controls

    16.04.24
  • Безкоштовна доставка радіаторів Purmo
    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    01.02.24
  • Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR
    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    30.12.23
  • Надсилання в кредит від Нової Пошти
    Надсилання в кредит від Нової Пошти

    Забирай свою посилку вже сьогодні, а плати пізніше завдяки новій послузі від «Нової Пошти» - «Посилка в кредит» Вибирай будь-який товар на суму від 1000 до 50000 грн. Дізнайся доступний персональний ліміт у своєму додатку «Нова Пошта»

    04.05.23
  • Відвідини заводу Pedrollo
    Відвідини заводу Pedrollo

    20 березня 2023 року наші співробітники відвідали завод Pedrollo в містечку San Bonifacio в Італії.

    22.03.23
  • Оплата частинами від Monobank
    Оплата частинами від Monobank

    Як це працює? 1.Виберіть товар у магазині-партнері 2. Виберіть спосіб оплати «Покупка частинами від monobank» 3. Підтвердіть покупку в додатку 4. Збільшуйте строк покупки частинами до 24 місяців

    29.08.22
  • Привітання з Великоднем та графік роботи на свята
    Привітання з Великоднем та графік роботи на свята

    Дорогі Наші клієнти та партнери! Ми раді усіх привітати зі Світлим Святом Воскресіння Христового!!! Нехай ці дні принесуть Мир у ваші оселі та в нашу рідну Україну!!!

    22.04.22