(044) 394 90 01 (050) 394 90 01
voltar telegram account380500114653 voltar viber account380986700002

Інфрачервоне опалення

Інфрачервоні обігрівальні прилади - це ефективне і новий винахід в галузі опалення.

Принцип їх дії полягає в нагріванні навколишніх поверхонь довгими електромагнітними хвилями, які називаються інфрачервоним випромінюванням, в свою чергу нагріті поверхні віддають тепло повітрю. Предмети знаходяться в приміщенні, які поглинають хвилі, здатні довго зберігати тепло і рівномірно віддавати його повітряного простору.

Унікальність такого обігріву полягає в тому що теплову енергію поглинає не повітря, а потрібні обігріваються і люди, які знаходяться в зоні дії приладу. Відповідно така технологія доставки теплової енергії найбільш раціональна, адже немає перевитрати тепла для нагрівання повітря, яке нагрівається спочатку сам а потім нагріває предмети, немає також перепадів температур, який виникає в процесі конвекції, коли нагріте повітря піднімається вгору приміщення а холодний знаходиться внизу.

Найбільш вживаними є інфрачервоні обігрівачі з кварцовим, карбоновим і керамічним випромінювачем. Кварцовий випромінювач - це кварцова лампа, всередині якої знаходиться нагрівальний елемент. Карбоновий випромінювач - нагрівальний елемент який являє собою запаяну трубу з поміщеним в ній карбоном. Керамічний випромінювач - керамічна панель, в яку вмонтована особлива дріт, яка випромінює інфрачервоні хвилі.

Існують випромінювачі з різною температурою нагріву (довго-, середньо- і короткохвильові), яка залежить від довжини випромінюваних хвиль, чим довше хвилі - тим вище температура нагріву.

Інфрачервоний випромінювач - єдиний прилад який можна застосовувати для зонального нагріву без зайвих витрат і перевитрат енергії. Наприклад в будівлях з високими стелями - великих торгових залах, басейнах, спортзалах, нагріваючи лише ті зони де знаходяться люди, виключаючи стельову частину. Організація такої системи опалення дозволяє економити від 20-25% теплової енергії в житлових будинках і від 40-50% в будівлях громадського та промислового призначення.

До важливих переваг інфрачервоних обігрівачів варто віднести малий час розігріву і повне виключення втрат тепла в теплотрасах, також вони абсолютно екологічні: не виділяють продуктів горіння або пара і не спалюють кисень.

Новини, статті та огляди Всі новини
  • Гідроакумулятор: функції та використання
    Гідроакумулятор: функції та використання

    Гідроакумулятор відіграє важливу роль у системах, що забезпечують постачання та регулювання тиску води, забезпечуючи їхню стійкість і оптимальну продуктивність. Цей пристрій має важливе значення в забезпеченні стійкого водопостачання для різних будівель і об'єктів, забезпечуючи комфорт і зручність для користувачів. Давайте розглянемо, що саме являє собою гідроакумулятор, як він функціонує і чому його важливість неможливо недооцінити.

    19.04.24
  • Електроніка Engo Controls
    Електроніка Engo Controls

    Електроніка Engo Controls

    16.04.24
  • Безкоштовна доставка радіаторів Purmo
    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    01.02.24
  • Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR
    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    30.12.23
  • Надсилання в кредит від Нової Пошти
    Надсилання в кредит від Нової Пошти

    Забирай свою посилку вже сьогодні, а плати пізніше завдяки новій послузі від «Нової Пошти» - «Посилка в кредит» Вибирай будь-який товар на суму від 1000 до 50000 грн. Дізнайся доступний персональний ліміт у своєму додатку «Нова Пошта»

    04.05.23
  • Відвідини заводу Pedrollo
    Відвідини заводу Pedrollo

    20 березня 2023 року наші співробітники відвідали завод Pedrollo в містечку San Bonifacio в Італії.

    22.03.23
  • Оплата частинами від Monobank
    Оплата частинами від Monobank

    Як це працює? 1.Виберіть товар у магазині-партнері 2. Виберіть спосіб оплати «Покупка частинами від monobank» 3. Підтвердіть покупку в додатку 4. Збільшуйте строк покупки частинами до 24 місяців

    29.08.22
  • Привітання з Великоднем та графік роботи на свята
    Привітання з Великоднем та графік роботи на свята

    Дорогі Наші клієнти та партнери! Ми раді усіх привітати зі Світлим Святом Воскресіння Христового!!! Нехай ці дні принесуть Мир у ваші оселі та в нашу рідну Україну!!!

    22.04.22