(044) 394 90 01 (050) 394 90 01
voltar telegram account380500114653 voltar viber account380986700002

Який настінний газовий котел краще: з відкритою або закритою пальником?

Настінні газові котли вважаються найбільш перспективними в вітчизняних умовах - вони відмінні низькою масою, розумним витратою палива і ціною. Недарма, коли потрібна швидка установка нового опалювального обладнання замість старого, вибираються тільки настінні газові котли!

Але найчастіше в цьому сегменті опалювального обладнання присутні настінні газові котли з відкритою і закритою пальником. Які з них слід купувати?

Якщо важливо отримати максимальну продуктивність, рекомендується звертати увагу на версії з повністю закритими пальниками, в які повітря для горіння газу надходить за допомогою спеціального гнучкого воздуховода і модулируемого вентилятора. Останній прилад здійснює і відтік продуктів згоряння на вулицю.

Використання вентилятора дозволяє значним чином підняти як ККД всієї системи, так і знизити витрату палива. У кращих версій настінних газових котлів рівень ККД, при наявності мінімального тиску, становить не менше 90-92 відсотків, а витрата палива у котлів середньої (не більше 15 кВт) потужності рідко перевищує показник 1-2 кубічних метрів на годину!

Якщо брати до уваги, що настінні газові котли з закритою пальником часто комплектуються додатковим теплообмінником з мідного сплаву, стає зрозуміла їх популярність як в умовах міста, так і сільській місцевості. Єдиний недолік - це нездатність функціонувати при відключенні електрики, на якому працюють модульований вентилятор і циркуляційні насоси.

Якщо спостерігаються спорадичні відключення електрики, рекомендується звертати увагу на газові котли з відкритою пальником, в які повітря для горіння газу надходить безпосередньо з житлових приміщень. Можливо, такий підхід виявиться дещо застарілим, але як і раніше надійним. Якщо вимкнеться електрику, а тиск природного газу буде становити не менше 5-6 атмосфер, то котел все одно буде працювати на обігрів.

Останні версії котлів з відкритою пальником здатні не тільки нагрівати теплоносій, циркулює в трубах опалення, але і гріти воду для домашніх потреб - в останньому випадку всередині камери згоряння встановлюється чавунний або сталевий теплообмінник, який є на практиці другим контуром. Двоконтурні газові колонки (їх друга назва) до сих пір вважаються затребуваними на вітчизняному ринку.

Єдиний недолік останніх - це споживання кисню з житлових приміщень. Але якщо встановити досить легкий (не більше 25-30 кг) котел на кухні або передпокої, не забути відкрити кватирку, то вищевказаного недоліку можна повністю уникнути.

Новини, статті та огляди Всі новини
  • Частотне регулювання в деталях
    Частотне регулювання в деталях

    У цьому огляді піде мова про частотне регулювання, походження цього явища і його призначення.

    22.04.24
  • Гідроакумулятор: функції та використання
    Гідроакумулятор: функції та використання

    Гідроакумулятор відіграє важливу роль у системах, що забезпечують постачання та регулювання тиску води, забезпечуючи їхню стійкість і оптимальну продуктивність. Цей пристрій має важливе значення в забезпеченні стійкого водопостачання для різних будівель і об'єктів, забезпечуючи комфорт і зручність для користувачів. Давайте розглянемо, що саме являє собою гідроакумулятор, як він функціонує і чому його важливість неможливо недооцінити.

    19.04.24
  • Електроніка Engo Controls
    Електроніка Engo Controls

    Електроніка Engo Controls

    16.04.24
  • Безкоштовна доставка радіаторів Purmo
    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    01.02.24
  • Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR
    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    30.12.23
  • Надсилання в кредит від Нової Пошти
    Надсилання в кредит від Нової Пошти

    Забирай свою посилку вже сьогодні, а плати пізніше завдяки новій послузі від «Нової Пошти» - «Посилка в кредит» Вибирай будь-який товар на суму від 1000 до 50000 грн. Дізнайся доступний персональний ліміт у своєму додатку «Нова Пошта»

    04.05.23
  • Відвідини заводу Pedrollo
    Відвідини заводу Pedrollo

    20 березня 2023 року наші співробітники відвідали завод Pedrollo в містечку San Bonifacio в Італії.

    22.03.23
  • Оплата частинами від Monobank
    Оплата частинами від Monobank

    Як це працює? 1.Виберіть товар у магазині-партнері 2. Виберіть спосіб оплати «Покупка частинами від monobank» 3. Підтвердіть покупку в додатку 4. Збільшуйте строк покупки частинами до 24 місяців

    29.08.22