(044) 394 90 01 (050) 394 90 01
voltar telegram account380500114653 voltar viber account380986700002

Особливості виконання монтажу котлів опалення

Сьогодні пропонується величезна кількість моделей опалювального обладнання, яке різниться між собою типом установки, що використовуються паливом, потужністю і багатьма іншими параметрами, які важливо враховувати при виборі обладнання та його встановлення. Найбільшим попитом серед покупців користуються газові котли , які можуть встановлюватися на підлогу або стіну в залежності від моделі. Що стосується схеми підключення, то вона однакова з єдиною різницею - настінні котли встановлюються на стіну, а на підлогу на підлогу.

установка котла опалення Для того щоб підлоговий газовий котел встановити потрібне відповідально підготувати майданчик - вона повинна бути рівною. Настінний котел кріпиться на стіну за допомогою двох кронштейнів, які поставляються в комплекті до обладнання. При установці особливу увагу слід приділити збірці котлів високої потужності, які поставляються найчастіше в розібраному вигляді. Довіряти цю частину роботи слід висококваліфікованому фахівцеві. Якщо складанням ви вирішите займатися самостійно, слід все виконувати строго за схемою. Монтаж і підключення котла опалення виконуватися повинен виходячи з його типу. Розглянемо, як правильно виконати підключення котла опалення в залежності від використовуваного виду палива.

Виконуємо монтаж газового котла

Важливо відразу зазначити, що установка котла, що працює на природному газі, справа не проста і дуже відповідальна, тому довіряти її слід фахівцям. Найскладніше - це підключити котел до газової труби, яка весь час знаходиться під тиском. Для того щоб підключити обладнання до газової труби необхідно отримати спеціальні документи і проект. Всі роботи пов'язані з підключенням газового котла до системи газопостачання виконуватися повинні строго по проектній документації. Підключення устаткування до газового клапану виконується через спеціальний газовий шланг.

Рекомендується при виконанні установки і підключення газового котла встановити отсечной клапан, в конструкції якого є газоаналізатор. Навіщо він встановлюється? Завдання клапана забезпечувати безпеку експлуатації обладнання. Спеціальні датчики контролюють ступінь загазованості, і якщо вона перевищить норму, подається сигнал, після чого автоматично клапаном буде перекрита подальша подача газу в приміщення.

При виконанні установки важливо продумати, як будуть відводитися продукти згоряння. Сьогодні багато моделей оснащуються димоходами , в конструкції яких вбудовується вентилятор. Відведення продуктів згоряння в цьому випадку здійснюється примусово. Як правило, такими димоходами оснащуються настінні моделі газових котлів .

Монтаж рідкопаливного котла

монтаж рідкопаливного котла Котли цього типу встановлюються тільки на поверхню підлоги. При їх установці особливу увагу слід приділити розташуванню резервуарів, в яких буде зберігатися паливо (солярка). Важливо при проведенні монтажу обладнання та баків для палива дотримуватися ряду вимог і правил пожежної безпеки. Ємність під паливо рекомендується встановлювати в окремо стоїть від будинку приміщення, яке повинно бути добре утеплено. Також важливо правильно виконати монтаж системи трубопроводу від цистерни до обладнання. Рекомендується додатково встановити в систему насос, завдяки чому подача палива здійснюватися буде рівномірно і стабільно, що позитивно позначиться на роботі обладнання.

Важливо відзначити, що в процесі роботи котел коптить і чадить, при цьому може утворюватися неприємний запах, тому рекомендується встановлювати це обладнання в окремому добре провітрюваному приміщенні.

Монтаж твердопаливного котла

Сьогодні пропонуються твердопаливні котли наступних видів: традиційні і піролізні. Істотних відмінностей в роботі цього обладнання немає, якщо не брати до уваги те, що в твердопаливних піролізних котлах може спалюватися паливо, вологість якого може бути менше 20%, завдяки чому ефективність в роботі у цих котлів підвищується в кілька разів на відміну від звичайного типу обладнання .

Монтаж котла піролізного типу, робота якого здійснюється на пеллетах вимагає відповідального підходу при встановленні не тільки обладнання, а й бункера в якому буде зберігатися паливо, а також шнекового транспортера по якому паливо буде поставлятися з бункера в топку котла. Відзначимо, що таке обладнання відноситься до автоматичного. Перевага котлів цього типу полягає в тому, що для його повноцінної роботи не потрібно постійну увагу користувача. Все що потрібно це засипати бункер паливом і все далі все виконає автоматика.

Котли, що працюють на пелетах, вимагають багато місця під установку, тому слід виділити окреме приміщення під його розташування. Рекомендується побудувати котельню, в якій буде не тільки встановлено обладнання, але і буде достатньо місця для зберігання палива. Важливо також враховувати той факт, що в процесі роботи твердопаливні котли забирають з приміщення, в якому вони встановлені, повітря. Тому слід забезпечити приміщення нормальної вентиляцією припливно-витяжної типу. Також важливо не забути про монтаж димоходу, за яким будуть відводитися продукти згоряння.

Монтаж електричного котла

У монтажі електричного котла немає нічого складного, оскільки тут не потрібно передбачати місце для установки ємкості під паливо, не потрібно виконувати будівництво димоходу і вентиляції. Все що потрібно виконати - це правильно встановити обладнання відносно горизонтальної лінії. Підключення котла виконується до 3-х фазної лінії, тому довіряти цю частину роботи слід тільки досвідченому фахівцеві. Для того щоб обладнання працювало стабільно і безпечно важливо відразу встановити всю необхідну автоматику і спеціальні прилади відповідають за безпеку роботи агрегату.

Новини, статті та огляди Всі новини
  • Частотне регулювання в деталях
    Частотне регулювання в деталях

    У цьому огляді піде мова про частотне регулювання, походження цього явища і його призначення.

    22.04.24
  • Гідроакумулятор: функції та використання
    Гідроакумулятор: функції та використання

    Гідроакумулятор відіграє важливу роль у системах, що забезпечують постачання та регулювання тиску води, забезпечуючи їхню стійкість і оптимальну продуктивність. Цей пристрій має важливе значення в забезпеченні стійкого водопостачання для різних будівель і об'єктів, забезпечуючи комфорт і зручність для користувачів. Давайте розглянемо, що саме являє собою гідроакумулятор, як він функціонує і чому його важливість неможливо недооцінити.

    19.04.24
  • Електроніка Engo Controls
    Електроніка Engo Controls

    Електроніка Engo Controls

    16.04.24
  • Безкоштовна доставка радіаторів Purmo
    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    01.02.24
  • Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR
    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    30.12.23
  • Надсилання в кредит від Нової Пошти
    Надсилання в кредит від Нової Пошти

    Забирай свою посилку вже сьогодні, а плати пізніше завдяки новій послузі від «Нової Пошти» - «Посилка в кредит» Вибирай будь-який товар на суму від 1000 до 50000 грн. Дізнайся доступний персональний ліміт у своєму додатку «Нова Пошта»

    04.05.23
  • Відвідини заводу Pedrollo
    Відвідини заводу Pedrollo

    20 березня 2023 року наші співробітники відвідали завод Pedrollo в містечку San Bonifacio в Італії.

    22.03.23
  • Оплата частинами від Monobank
    Оплата частинами від Monobank

    Як це працює? 1.Виберіть товар у магазині-партнері 2. Виберіть спосіб оплати «Покупка частинами від monobank» 3. Підтвердіть покупку в додатку 4. Збільшуйте строк покупки частинами до 24 місяців

    29.08.22