(044) 394 90 01 (050) 394 90 01
voltar telegram account380500114653 voltar viber account380986700002

Присутність заліза у воді, очищення.

Напевно кожному з нас, ще зі шкільних уроків хімії, відомо, що одним з найбільш поширених елементів у природі є залізо. Присутність його можна зустріти практично скрізь і в будь-яких породах, так що нічого дивного немає в тому, якщо виявляється воно і в складі води.

Присутність заліза у воді - факт цілком природний, але якщо його складова частина перевищує допустимі норми - виникають проблеми різного характеру. В першу чергу - погіршуються смакові якості, по-друге - вода, як учасник різних технологічних процесів впливає на контактує обладнання не найсприятливішим чином.

Вода з концентрацією заліза більше 0,3 грама на 1 літр утворює іржаві патьоки на сантехнічному обладнанні, а на тканинах, після прання - жовті плями. Для споживаної в їжу або для пиття води, наявність в її складі перевищують доз заліза, згубно характерним металевим присмаком, які проявляються також в приготовленої їжі.

Варіантів розв'язання проблеми, на сьогоднішній день досить - обезжележівающіе фільтри успішно застосовуються і на великих виробництвах і в місцях громадського харчування та на звичайній кухні. Але універсальних обезжележівающіх фільтрів не існує, справа в тому, що залізо у воді може бути присутнім в різних формах, залежно від валентності, або навіть в складних хімічних сполуках:

  • елементарне (Fe0),
  • двухвалентное (Fe + 2),
  • трехвалентное (Fe + 3)
  • органічне (бактеріальне, розчинна і колоїдне).

Прявляет себе кожен різновид заліза у воді по різному, звідси і підбір фільтруючого елемента повинен проводиться, виходячи з цих відмінностей. Можна проводити аналіз шляхом відстоювання води, присутність двовалентного заліза дасть червонувато-бурий відтінок для чистої на перший погляд води. Якщо вода спочатку жовтуватого кольору, і при відстоюванні випадає в червоно-бурий осад - вірна ознака присутності тривалентного заліза. Органічні сполуки виявляються по різному: колоїдне - дасть жовтувато-бурий колір воді, а бактеріальне - утворює райдужну плівку на пверхності води. Звичайно в воді цей елемент присутній відразу в декількох видах, і підбирати фільтр необхідно тільки після хімічного аналізу води.

Найбільш поширені методи очищення ресурсу на сьогодні - мембранні технології, окислення, іонний обмін, дистиляція і каталітичне окислення.

Новини, статті та огляди Всі новини
  • Частотне регулювання в деталях
    Частотне регулювання в деталях

    У цьому огляді піде мова про частотне регулювання, походження цього явища і його призначення.

    22.04.24
  • Гідроакумулятор: функції та використання
    Гідроакумулятор: функції та використання

    Гідроакумулятор відіграє важливу роль у системах, що забезпечують постачання та регулювання тиску води, забезпечуючи їхню стійкість і оптимальну продуктивність. Цей пристрій має важливе значення в забезпеченні стійкого водопостачання для різних будівель і об'єктів, забезпечуючи комфорт і зручність для користувачів. Давайте розглянемо, що саме являє собою гідроакумулятор, як він функціонує і чому його важливість неможливо недооцінити.

    19.04.24
  • Електроніка Engo Controls
    Електроніка Engo Controls

    Електроніка Engo Controls

    16.04.24
  • Безкоштовна доставка радіаторів Purmo
    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    01.02.24
  • Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR
    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    30.12.23
  • Надсилання в кредит від Нової Пошти
    Надсилання в кредит від Нової Пошти

    Забирай свою посилку вже сьогодні, а плати пізніше завдяки новій послузі від «Нової Пошти» - «Посилка в кредит» Вибирай будь-який товар на суму від 1000 до 50000 грн. Дізнайся доступний персональний ліміт у своєму додатку «Нова Пошта»

    04.05.23
  • Відвідини заводу Pedrollo
    Відвідини заводу Pedrollo

    20 березня 2023 року наші співробітники відвідали завод Pedrollo в містечку San Bonifacio в Італії.

    22.03.23
  • Оплата частинами від Monobank
    Оплата частинами від Monobank

    Як це працює? 1.Виберіть товар у магазині-партнері 2. Виберіть спосіб оплати «Покупка частинами від monobank» 3. Підтвердіть покупку в додатку 4. Збільшуйте строк покупки частинами до 24 місяців

    29.08.22