(044) 394 90 01 (050) 394 90 01
voltar telegram account380500114653 voltar viber account380986700002

Дренажна система з пластикових труб - особливості укладання.

Для збору і відведення зайвої вологи від будинку і ділянки встановлюють спеціальну систему дренажу. У статті ми поговоримо про застосування для цих цілей пластикових труб, їх переваги та тонкощах укладання.

Основні переваги труб з пластику.

пластикова дренажна труба Дренування вже більше 15 років здійснюється за допомогою труб з пластику. Труби, виготовлені з кераміки, глини, азбестоцементу, поступово вже починають відходити в минуле, не скрізь, правда, але пластик впевнено витісняє всі ці матеріали з тієї сфери, де необхідне застосування трубопроводів самого різного призначення. Якщо провести порівняння перерахованих вище матеріалів і труб з пластику, то, звичайно ж, більше переваг мають пластикові конструкції.

Раніше треба було просвердлювати отвори в трубах, після чого з часом виникало заливання, що змушувало проводити регулярну їх очищення. Основна перевага пластикового дренажу - це спрощеність пристрою. Треба зауважити, що труби з пластика полегшують будівельні роботи, в основному це завдяки невеликій вазі. Важливо відзначити, що немає необхідності в чищенні подібних виробів. Невелика вага дозволяє економити електроенергію, а також вимагає менше фізичних зусиль.

Різновиди і характеристики дренажних пластикових труб.

монтаж дренажних труб Дренажні труби з пластика підрозділяються на прості і з полівінілхлориду. Прості виготовлені з поліетилену високого і низького тиску, а ПВХ-труби бувають без перфорації і перфоровані. Необхідно знати, що поліетиленові труби мають певні обмеження і ряд вад при використанні. Однак прості варіанти перестали фактично використовуватися в будівництві дренажної системи.

Найбільш поширеними є гофровані пластикові труби, тому що включають в себе наступні переваги: вага мінімальний, самоочищення, завдяки гладкій внутрішній поверхні, тривалий термін експлуатації, міцна структура. Гофровані труби з пластика високо стійкі до корозії, і термін їх експлуатації може досягати 50 років. Подібна система, що складається з гофрованих пластикових труб, має найменший рівень опору волозі і, завдяки цьому, високу функціональність. Також подібні труби для дренажу досить просто складаються, не вимагають особливих зусиль для транспортування і мають досить просту схему установки, яка потребує додаткових складових.

дренажна труба з фільтром з кокосового волокна Система дренування має наступні види конструкцій: перфоровані гофровані труби і неперфоровані. Треба зауважити, що перфоровані можуть мати фільтри як з геотекстилю, так і з кокосового волокна. Дренажні пластикові труби не перфоровані, як правило, встановлюються в тих місцях, де немає потреби в зборі води з грунту, а також для відведення вологи, якщо вона в надлишку.

Якщо немає ніякої схильності до засмічення труб різними частинками грунту, то можна встановити перфоровані вироби з пластику. Наприклад, перфоровані труби без фільтра найчастіше забруднюються щебенчатой грунтом. На територіях, що мають глиняні, піщані і суглинні грунти, необхідно встановлювати подібні конструкції для відводу і збору води тільки з фільтром з волокна кокоса або з геотекстильні. Для супіщаних і піщаних ділянок рекомендується установка труб з фільтрами з геоткані. А для територій, що мають торф'яні, глинисті і суглинні грунти, більше підійдуть варіанти з фільтрами з волокна кокоса.

Будівництво системи з пластикових дренажних труб.

укладка дренажних труб Перед придбанням і установкою дренажних труб необхідно уточнити, який саме грунт зустрічається в грунті на конкретній території. Це дозволить встановити необхідні труби, які лише збільшать термін експлуатації. Для безперебійної роботи та відмінного функціонування системи водовідведення необхідно ретельно вивчити рівень води в грунті і мати чітке уявлення про вертикального планування. Спираючись на всі отримані результати, підбирається діаметр і тип труб з пластику, а також глибину, на якій буде установка.

Будівництво дренажної системи завжди починається з земляних робіт. Необхідно прокладати дренажні канали завжди з ухилом в бік колодязя, канави або басейну. Дно траншеї треба засипати прошарком з піску, а після пластом з щебеню. Треба знати, що кут траншеї повинен бути не менше 3 градусів, а глибина - не менше 80 см. Це запобіжить промерзання. Дренажну трубу необхідно укладати на шар щебеню і після ще раз присипати щебенем. Прошарок піску засипається вже поверх нього. Труби повинні опинитися серед рядів з піску і щебеню. Необхідно переконатися, що щебінь буде прилягати до дренажній трубі.

Ці матеріали беруть на себе фільтраційну функцію, а також створюють амортизаційний шар, здатний запобігти пошкодженням дренажної системи. Крізь подібний шар вода без всяких проблем буде проходити, проте камінчики і частинки грунту будуть затримані. Завдяки подібній системі, збільшується термін експлуатації, а також рідше виникають засмічення.

Для створення потрібної довжини труби розрізають за допомогою ножа або з'єднуються за допомогою з'єднувальних муфт. Треба відзначити, що простота монтажу є привабливим перевагою. На ділянках, що мають нахили, перетину або повороти, краще встановити закритий колодязь. Не треба забувати, що установка системи повинна проводитися при температурі не нижче -10 градусів.

Новини, статті та огляди Всі новини
  • Гідроакумулятор: функції та використання
    Гідроакумулятор: функції та використання

    Гідроакумулятор відіграє важливу роль у системах, що забезпечують постачання та регулювання тиску води, забезпечуючи їхню стійкість і оптимальну продуктивність. Цей пристрій має важливе значення в забезпеченні стійкого водопостачання для різних будівель і об'єктів, забезпечуючи комфорт і зручність для користувачів. Давайте розглянемо, що саме являє собою гідроакумулятор, як він функціонує і чому його важливість неможливо недооцінити.

    19.04.24
  • Електроніка Engo Controls
    Електроніка Engo Controls

    Електроніка Engo Controls

    16.04.24
  • Безкоштовна доставка радіаторів Purmo
    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    01.02.24
  • Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR
    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    30.12.23
  • Надсилання в кредит від Нової Пошти
    Надсилання в кредит від Нової Пошти

    Забирай свою посилку вже сьогодні, а плати пізніше завдяки новій послузі від «Нової Пошти» - «Посилка в кредит» Вибирай будь-який товар на суму від 1000 до 50000 грн. Дізнайся доступний персональний ліміт у своєму додатку «Нова Пошта»

    04.05.23
  • Відвідини заводу Pedrollo
    Відвідини заводу Pedrollo

    20 березня 2023 року наші співробітники відвідали завод Pedrollo в містечку San Bonifacio в Італії.

    22.03.23
  • Оплата частинами від Monobank
    Оплата частинами від Monobank

    Як це працює? 1.Виберіть товар у магазині-партнері 2. Виберіть спосіб оплати «Покупка частинами від monobank» 3. Підтвердіть покупку в додатку 4. Збільшуйте строк покупки частинами до 24 місяців

    29.08.22
  • Привітання з Великоднем та графік роботи на свята
    Привітання з Великоднем та графік роботи на свята

    Дорогі Наші клієнти та партнери! Ми раді усіх привітати зі Світлим Святом Воскресіння Христового!!! Нехай ці дні принесуть Мир у ваші оселі та в нашу рідну Україну!!!

    22.04.22