(044) 394 90 01 (050) 394 90 01
voltar telegram account380500114653 voltar viber account380986700002

Застосування і обслуговування дренажних систем

дренажна система Завдяки розвитку цивілізації за останнє десятиліття значно збільшилася територія забудов. Житлові, промислові та комерційні будівлі будуються дуже швидко, особливо в східній Європі.

З'являються нові вимоги до зовнішніх мереж відведення каналізації, стічної та зливової води. Щоб підвищити ефективність підземних дренажних систем потрібна нова технологія. До сьогоднішнього дня перевезення та встановлення дренажних систем була дуже трудомістка і незручна. Але сьогодні використовуються швидкоз'ємні з'єднувачі дренажних установок, що дозволяє монтувати її за короткий термін. Зберігати і перевозити георешітки стало більш зручно і вигідно. У напівпричіп об'ємом 78 м³ вміщається 8640 м². У зв'язку з цим пластикові дренажні системи дають ряд переваг і вигоди.

Переваги пластикових дренажних систем:

  • значно менший з'їм грунту (економія на екскаваторі);
  • зменшується висота «подушки» з щебеню;
  • при монтажі системи пошкодження ділянки мінімальні;
  • дренаж розподіляється рівномірно по всьому майданчику;
  • відведення води прискорюється до 8 раз;
  • монтаж системи проводиться набагато швидше;
  • при необхідності дає можливість переміщати систему на інше місце;
  • в штучних газонах міграція наповнювача мінімальна;
  • під час рясних опадів калюжі не утворюються;
  • коренева система зберігається в чистоті, тому що вода не застоюється;
  • якість газону підвищується;
  • чудово поєднується з поливальної системою ділянки.

пластикова дренажна система Розмір ділянки не має значення, тому що пластикові дренажні системи однаково справляються як з декількома сотнями, так і з кількома гектарами.

За допомогою пластикового дренажу стало можливо виростити потужну кореневу систему і підвищити якість газону. Грунт вимивається, і ерозія грунту не виникає. Завдяки таким системам можна заощадити час і робочу силу. Доглядати за газоном більш зручно, скорочуються витрати на різні добрива.

Якщо використовувати традиційний ялинковий дренаж з перфорованими трубами, то необхідно створювати щебеневу «подушку» висотою від 30 до 40см. На установку традиційного дренажу йде кілька тижнів, і воду він відводить набагато гірше.

Монтаж пластикових дренажних систем

монтаж дренажної системи Установка проводиться в кілька етапів.

1. Зробити розмітку згідно конструкції системи. Зняти верхній шар грунту на глибину від 5 до 10 см, вирівняти поверхню і підвищити щільність грунту. Ущільнювати можна щебенем або піском, утрамбовуючи катком.
2. З двох сторін ділянки прокопує траншеї для дрен.
3. Канави для дрен засипаються дрібним щебенем і укладають в них перфоровані труби. Підстава поля і дрен, заповнені щебенем, вирівнюються по рівню і закриваються геотекстилем або кокосовим полотном, пропускає воду.
4. По обидва боки майданчика на утрамбованное підставу укладається георешітка, з'єднуючись між собою в цілісне полотно.
5. Готове загратоване полотно накривається фільтром з геотекстилю.

Перфоровані дренажні труби

перфоровані дренажні труби На територіях з випаданням рясних опадів чи неглибоким рівнем підземних вод використовують особливі системи дренажу - глибинні. В їх основі лежать комунікації з перфорованих дренажних труб , які дозволяють відводити з грунту надлишки вологи.

Сучасні перфоровані дренажні труби виготовляють із пластику. Це забезпечує використання дренажних комунікацій протягом тривалого терміну - до 50 років. Монтаж таких систем краще довірити фахівцям, тому що і тут є нюанси. Потрібно розрахувати глибину закладки системи, враховуючи характеристики грунтів і глибину їх промерзання, глибину фундаменту будівель, середня кількість опадів, близькість ґрунтових вод, рельєф місцевості і кількість дерев на ділянці.

Принцип їх дії досить простий. Труби в грунті розташовані під ухилом по відношенню до водоскиду. З грунту волога просочується в систему через геотекстильні фільтри і відводиться в каналізацію або інші місця скидання. Кількість відводиться рідини забезпечується необхідною товщиною труб.

Правила обслуговування дренажних систем

Якщо прокладка системи виконана за всіма правилами, то обслуговування проводиться не часто. Регулярно оглядаються колектори та дренажні колодязі, особливо після злив і паводків. Якщо на стінках в дренажному трубопроводі виявляться відкладення, то буде потрібно провести промивку Дренов великим об'ємом води з двох сторін. Для цього використовують спеціальний насос. Рекомендується проводити таку процедуру не рідше одного разу в 10 років.

Використання даної технології дозволить вийти на новий рівень будівництва і значно спростити процес збереження будівель і майданчиків з газоном. Низька вартість, простота монтажу, надійність і довговічність виводять дану продукцію в авангард на ринках усього світу.

Новини, статті та огляди Всі новини
  • Частотне регулювання в деталях
    Частотне регулювання в деталях

    У цьому огляді піде мова про частотне регулювання, походження цього явища і його призначення.

    22.04.24
  • Гідроакумулятор: функції та використання
    Гідроакумулятор: функції та використання

    Гідроакумулятор відіграє важливу роль у системах, що забезпечують постачання та регулювання тиску води, забезпечуючи їхню стійкість і оптимальну продуктивність. Цей пристрій має важливе значення в забезпеченні стійкого водопостачання для різних будівель і об'єктів, забезпечуючи комфорт і зручність для користувачів. Давайте розглянемо, що саме являє собою гідроакумулятор, як він функціонує і чому його важливість неможливо недооцінити.

    19.04.24
  • Електроніка Engo Controls
    Електроніка Engo Controls

    Електроніка Engo Controls

    16.04.24
  • Безкоштовна доставка радіаторів Purmo
    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    01.02.24
  • Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR
    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    30.12.23
  • Надсилання в кредит від Нової Пошти
    Надсилання в кредит від Нової Пошти

    Забирай свою посилку вже сьогодні, а плати пізніше завдяки новій послузі від «Нової Пошти» - «Посилка в кредит» Вибирай будь-який товар на суму від 1000 до 50000 грн. Дізнайся доступний персональний ліміт у своєму додатку «Нова Пошта»

    04.05.23
  • Відвідини заводу Pedrollo
    Відвідини заводу Pedrollo

    20 березня 2023 року наші співробітники відвідали завод Pedrollo в містечку San Bonifacio в Італії.

    22.03.23
  • Оплата частинами від Monobank
    Оплата частинами від Monobank

    Як це працює? 1.Виберіть товар у магазині-партнері 2. Виберіть спосіб оплати «Покупка частинами від monobank» 3. Підтвердіть покупку в додатку 4. Збільшуйте строк покупки частинами до 24 місяців

    29.08.22