(044) 394 90 01 (050) 394 90 01
voltar telegram account380500114653 voltar viber account380986700002

Як відвести воду з підвалу будинку

підвал в будинку Бувають випадки, коли побудовані будівлі з чудовими підвалами страждають від близького залягання грунтових вод. Всі розуміють, що велика кількість води згубно впливає на будь-яку будівлю, особливо на фундамент. В основному в таку ситуацію потрапляють ті будівлі, які побудовані на зв'язковому грунті і на схилах.

Для того щоб зменшити попадання води в підвал, знадобиться облаштувати дренаж. Він призначений для збору, відведення води від ділянки або побудованого будинку за допомогою спеціально облаштованих технічних пристроїв. Відсутність такої системи спільно з захисними заходами може призвести до незворотних наслідків для фундаменту, і побудованого на ньому будинку.

Навіть чудово зроблена гідроізоляція не зможе дуже довго протистояти сильному натиску води і в кінцевому підсумку дасть протечку. І тоді постає питання про те, що ж чекає фундамент і будинок в таких екстремальних умовах. В результаті в підвалі буде постійна сирість, яка сприяє розвитку цвілі і грибків. Всі ці негативні фактори будуть руйнувати оздоблювальні матеріали в найшвидші терміни.

Для того щоб не потрапити в неприємні ситуації, потрібно зробити дренажну систему, яка є найнадійнішою і дієвою з усіх існуючих. Її облаштування слід проводити з самого початку будівництва будинку і до того ж по всьому периметру. Також слід пам'ятати про те, що весь контур дренажу повинен бути замкнутим, тому можна почути і друга назва - кільцевий дренаж.

схема затоплення підвального приміщення Хоча буває і так, що під впливом якихось зовнішніх чинників, людських помилок під час створення проекту, будівництва або ж при повному відсутність дренажу, доводиться стикатися з такою проблемою, як поява води в підвалі.

Для того щоб виправити ситуацію, що склалася, можна відкопати весь фундамент по периметру і монтувати дорогу гідроізоляцію або зливовий дренаж. Хоча ця процедура є більш витратною і доводиться не по кишені великій кількості людей. Але існує більш дешевий і простий, але в той же час і ефективний метод - це облаштування підвалу хорошою внутрішньою системою дренажу.

Її монтаж повинен проходити строго за певною технологією. Для цього в підвалі уздовж всіх стін буде потрібно укласти спеціальні дренажні труби. Хоча, коли площа підвалу досить велика, то знадобиться укладати труби в кілька рядів, та й до того ж паралельно найкоротшою стіні.

В даному варіанті найкращим способом виявиться укладання труб на вже створений раніше підлогу. Хоча необхідно буде враховувати і висоту самого приміщення, так як вона буде зменшуватися на діаметр застосовуваних труб спільно зі стяжкою. Але якщо висота підвального приміщення не дозволяє скористатися таким варіантом, то знадобиться викопати необхідні поглиблення для труб.

На дно підготовленої траншеї або статі потрібно укласти гідроізоляційний шар, для якого в основному застосовують геотекстиль. Після чого він засипається щебенем, фракція якого повинна становити 4 - 32 мм. Це потрібно для того, щоб сформувати необхідний фільтруючий шар, який, в свою чергу, буде заповнювати простір між трубою і підставою. Тому що надходить вода буде безперешкодно відводитися в прокладений дренаж, а всі частинки, принесені разом з нею, будуть затримуватися обсипанням. Поверх труб також насипається дрібний щебінь і настилається геотекстиль. Тільки після виконання всіх цих процедур можна робити стяжку.

дренаж для відведення води з підвалу Для дренажу в більшості випадків застосовують перфоровані труби, вироблені з полівінілхлориду (ПВХ) . В основному вони поставляються на ринок бухтами, довжина яких може коливатися від 50 до 250 м. Хоча найзручнішими виявляться труби по 2,5 м з сполучними муфтами.

У тих місцях, де знаходяться вузли примикання і повороти труб, буде потрібно змонтувати оглядові колодязі. Вони необхідні для того, щоб можна було оглядати труби і при необхідності проводити прочищення системи. Фахівці рекомендують встановлювати колодязі діаметром близько 300 мм і обладнаними уловлювачами піску, що зменшує можливість забруднення трубопроводу.

Вся потрапляє в систему вода обов'язково повинна доставлятися в дренажний колектор, а вже з нього вона потрапляє в зливову каналізацію або в спеціально зроблену накопичувальну ємність. Для видалення води з ємності потрібно встановити насос з поплавковим управлінням. Це управління дозволяє в міру наповнення ємності і підняття поплавця до певного рівня, коли контакти замикаються, почати автономну відкачування води. З допомогою відкачування води її рівень в ємності знижується, а, отже, і опускається поплавець, який в певний момент розімкнеться контакти і насос автоматично зупиниться. До того ж можна зробити всю систему стаціонарної, т. Е. За допомогою труб з'єднати насос і зливову каналізацію. Якщо вона відсутня, то воду можна відкачувати в створений меліораційного рів, ставок і т. П., Тільки за умови, що вони повинні розташовуватися не ближче 25 метрів від будинку.

Змонтувавши дренаж, потрібно його контролювати і періодично оглядати хоча б 1 раз в 3 роки. Під час цього слід очистити не тільки труби, але і колодязі від накопичилася бруду. Тільки після дотримання всіх необхідних правил, дренажна система буде безперебійно працювати дуже багато років.

Новини, статті та огляди Всі новини
  • Частотне регулювання в деталях
    Частотне регулювання в деталях

    У цьому огляді піде мова про частотне регулювання, походження цього явища і його призначення.

    22.04.24
  • Гідроакумулятор: функції та використання
    Гідроакумулятор: функції та використання

    Гідроакумулятор відіграє важливу роль у системах, що забезпечують постачання та регулювання тиску води, забезпечуючи їхню стійкість і оптимальну продуктивність. Цей пристрій має важливе значення в забезпеченні стійкого водопостачання для різних будівель і об'єктів, забезпечуючи комфорт і зручність для користувачів. Давайте розглянемо, що саме являє собою гідроакумулятор, як він функціонує і чому його важливість неможливо недооцінити.

    19.04.24
  • Електроніка Engo Controls
    Електроніка Engo Controls

    Електроніка Engo Controls

    16.04.24
  • Безкоштовна доставка радіаторів Purmo
    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    Безкоштовна доставка радіаторів Purmo

    01.02.24
  • Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR
    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    Новорічний графік роботи та привітання від колективу VOLTAR

    30.12.23
  • Надсилання в кредит від Нової Пошти
    Надсилання в кредит від Нової Пошти

    Забирай свою посилку вже сьогодні, а плати пізніше завдяки новій послузі від «Нової Пошти» - «Посилка в кредит» Вибирай будь-який товар на суму від 1000 до 50000 грн. Дізнайся доступний персональний ліміт у своєму додатку «Нова Пошта»

    04.05.23
  • Відвідини заводу Pedrollo
    Відвідини заводу Pedrollo

    20 березня 2023 року наші співробітники відвідали завод Pedrollo в містечку San Bonifacio в Італії.

    22.03.23
  • Оплата частинами від Monobank
    Оплата частинами від Monobank

    Як це працює? 1.Виберіть товар у магазині-партнері 2. Виберіть спосіб оплати «Покупка частинами від monobank» 3. Підтвердіть покупку в додатку 4. Збільшуйте строк покупки частинами до 24 місяців

    29.08.22